Home > Personenwagens > NEW TOURNEO CONNECT > Eigenschappen > Veiligheid

Veiligheid & beveiliging

De nieuwe Ford Tourneo Connect is ook uitgerust met een reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën, ontworpen om zowel u als uw passagiers veilig te houden. Er zijn ook slimme beveiligingssystemen die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw voertuig en uw bezittingen goed worden beschermd.

Pre-Collision Assist

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert voertuigen en voetgangers op de weg voor u. Het kan zelfs voetgangers detecteren die op het punt staan om voor uw auto te verschijnen. Het systeem waarschuwt u als het een mogelijke botsing detecteert en als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te verminderen, of om ze te helpen voorkomen, en is actief tot een snelheid van 80 km/u.

Verbeterde stabiliteit onder moeilijke rijomstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer het grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en Traction Control System controleert het het gedrag van het voertuig.

Elektronische stabiliteitscontrole
Airbags

Verbeterd airbagsysteem

De Tourneo Connect is verkrijgbaar met gordijn-, bestuurder-, passagier- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen.

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens
Noodstopbekrachtiging

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Een antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt ook om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het wordt automatisch geregeld via het elektronische stabiliteitscontrole-systeem, dat detecteert hoe hard u op het rempedaal drukt en nog harder het rempedaal zal indrukken als dat nodig is. En wanneer u hard remt, laat het noodremlichtsysteem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Top