Op Weg Naar Beter is de strategie van Ford om een betere wereld te bouwen. Waar iedereen vrij beweegt en zijn dromen najaagt. Het is wat ons vooruit drijft sinds we in 1903 onze reis begonnen. 

Dankzij onze omvang en middelen bevinden we ons in een sterke positie om verandering ten goede te stimuleren. Dit is beter voor onze mensen, onze planeet en vooruitgang. We richten ons op klimaatverandering, onderzoeken duurzamere productiepraktijken en nemen onze verantwoordelijkheid voor onze impact op het milieu en de maatschappij. Ons doel gaat verder dan alleen het bouwen van mooie auto's. 

BETERE BEDRIJFSVOERING

Duurzaamheid is wat ons bedrijf tegenwoordig drijft, en we hebben ambitieuze plannen voor de toekomst. Van schoner transport en schonere productie en hoe materialen worden verkregen en geproduceerd, tot het beschermen van mensenrechten en nieuw leven blazen in gemeenschappen. Verantwoordelijke, transparante en duurzame toeleveringsketens zijn essentieel voor een geslaagde overstap naar alle elektrische voertuigen.

New Ford Explorer near the Wallbox

BETERE PRODUCTEN EN DIENSTEN

We bouwen iconische auto's, en we bouwen ze op de juiste manier. In 2023 maken we meer elektrische modellen en digitaliseren we ons ecosysteem van diensten, zodat we bij alles wat we doen duurzame praktijken in acht nemen.

Deux femmes s’entraident pendant une escalade

SAMEN DOEN WE HET BETER

We kunnen vooruitgang boeken als we samenwerken en we weten dat we dit niet alleen kunnen. We creëren een coöperatieve omgeving, met zelfs het gedurfde initiatief 'Park The Car' om het aantal korte autoritten per dag te verminderen. 

Des personnes se promènent à pied dans la nature

PARK THE CAR

Het bouwen van een veiligere en gezondere toekomst vereist meer dan alleen elektrische voertuigen, in feite is er soms helemaal geen voertuig nodig. We moedigen u dus aan om samen met ons de auto op te geven voor een wandeling of een kortere rit. Verantwoord rijden gaat niet alleen meer over veiligheid, maar ook over zorg dragen voor ons milieu en onze gezondheid.

PARTNERSCHAPPEN

Samen met onze partners werken we samen en nemen we verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Ford maakt deel uit van Catena-X, een netwerk dat is opgericht om gegevensnormen vast te stellen voor de waardeketen van de auto. We lanceerden M2030 van 2016 tot 2022 om onze leveranciers toolkits te bieden en hen te helpen milieuvriendelijke best practices te implementeren. We sloten ons aan bij het Drive Sustainability-partnerschap dat duurzame praktijken in de hele toeleveringsketen van de automobielindustrie wil verankeren, en we waren de eerste Amerikaanse autofabrikant die zich aansloot bij het Initiative for Responsible Mining Assurance, dat zich inzet voor duurzamere sociale en ecologische praktijken in de mijnbouw.

Logos Ford Partner disposés sur l’image d’une femme et d’un homme randonnant avec vue sur la vallée
Vue aérienne d’un grand groupe d’enfants bricolant avec des animateurs

GEMEENSCHAPPEN

We richten ons op de gemeenschappen waarin we werken en wonen. We hebben een uitgebreid netwerk van non-profitorganisaties, gemeenschapsgroepen en andere bedrijven in meer dan 50 landen opgebouwd, die in onze mensen  investeren en miljoenen donaties doen via onze wereldwijde filantropische tak: het Ford Fund. We hebben ook CV in the City gelanceerd, onze reactie op een Ford Pro-rapport in samenwerking met Reuters, gericht op het tegengaan van verkeersopstoppingen en vervuiling die worden veroorzaakt door de enorme toename van bezorgdiensten in Europa.

KLIMAATAKKOORD VAN PARIJS

We zijn er trots op dat we als eerste Amerikaanse autofabrikant onze activiteiten hebben afgestemd op de klimaatakkoorden van Parijs. Dit is een krachtig statement aan de rest van de auto-industrie en toont onze voortdurende toewijding om onze impact op de opwarming van de aarde te beperken.

Ford Transit, couleur rouge, vue arrière avec ouvrier dans un vignoble
Le nouveau Ford Explorer, couleur bleu clair, vue aérienne, garé dans la forêt au bord d’une rivière avec deux vététistes

ONTWIKKELINGSDOELEN VOOR DUURZAAMHEID

Sinds 2016 is Ford een van de ondertekenaars van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een blauwdruk van 17 stappen voor bedrijven die aansluit bij onze inzet, gericht op mensenrechtenkwesties, klimaatverandering enz. ‘Voor vrede en welvaart voor de mens en de planeet, nu en in de toekomst.

Le nouveau Ford Explorer, couleur bleu clair, vue aérienne, traversant un pont en bois étroit situé sur une rivière