HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Naverkoop > Informatie > Brandstofverbruik en CO2 Uitstoot

Brandstofverbruik en CO2-uitstoot

Brandstofefficiëntie is het verband tussen de afgelegde afstand in een voertuig en de hoeveelheid verbruikte brandstof. Geavanceerde motor- en transmissietechnologie, aerodynamica en gewichtverlagende acties helpen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot laag te houden, en leveren tegelijk een aanzienlijk vermogen en hoge prestaties.

Ons motorassortiment omvat de meermaals bekroonde Ford EcoBoost-benzinemotor met Auto Start-Stop en innovatieve turbolader om brandstofverbruik en uitstoot verder te verbeteren. Zowel onze benzine- als dieselmotoren voldoen aan de recentste strenge Europese milieu-eisen.

Fuel consumption graph

Het verband tussen CO2-uitstoot en brandstofverbruik

Auto's aangedreven door benzine- of dieselmotoren stoten CO2 en andere stoffen uit via hun uitlaat. Vanwege zijn invloed op het milieu, is CO2 in veel landen de basis voor huidige en toekomstige emissiewetgeving, evenals voor autobelastingstelsels.

De hoeveelheid CO2 die een auto uitstoot, houdt rechtstreeks verband met de hoeveelheid brandstof die hij verbruikt – hoe meer brandstof een auto verbruikt, hoe meer CO2 wordt uitgestoten.

Fuel economy video

De officiële testprocedure voor brandstofverbruik verandert

In september 2017 werd er een nieuwe officiële gestandaardiseerde testprocedure voor brandstofverbruik ingevoerd voor Europa: de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

Deze nieuwe test werd ontwikkeld om het reële rijgedrag beter weer te geven, ter vervanging van de oude NEDC-testcyclus.

Vergeleken met de vorige testgegevens zullen de resultaten dichter aansluiten bij de resultaten die in realiteit op de weg behaald worden.

 

De nieuwe testprocedure omvat:

Realistischer rijgedrag (sneller en dynamischer, breder temperatuurbereik)

 Hogere gemiddelde en maximum snelheden

Een grotere verscheidenheid aan rijscenario's

Optionele uitrusting en laadvermogen, verschillende motoren, transmissies en wielgroottes

CO2-waarde van individueel voertuig

Wanneer u de nieuwe gepubliceerde cijfers ziet, zal u misschien denken dat de brandstofprestaties van uw auto slechter zijn geworden, maar dat is niet zo. Hoewel de gepubliceerde cijfers bedoeld zijn om het brandstofverbruik nauwkeuriger weer te geven, blijft het een laboratoriumtest en kan de test geen rekening houden met verkeersomstandigheden, het weer, voertuigladingen of rijstijlen.

6 tips om zuiniger te rijden

Deze technieken kunnen een aanzienlijke brandstofbesparing opleveren.

 

Fuel saving tips from Ford
Service your car icon

Laat uw auto onderhouden en controleer regelmatig het oliepeil. Goed onderhouden auto's werken efficiënter.

 

 

tyre pressure icon

U moet de bandenspanning maandelijks controleren en aanpassen. Banden met te lage bandenspanning kunnen het brandstofverbruik met maar liefst 4 % verhogen.

Vehicle weight icon

Het voertuiggewicht is een belangrijk factor op het gebied van brandstofefficiëntie. Reis licht door geen onnodig gewicht mee te nemen in de koffer of de cabine.

Empty roof rack icon

Verwijder lege dakrekken en houd de vensters gesloten. Dit zal de windweerstand verminderen en brandstof helpen besparen.

Drive smoothly icon

Rij rustig en kijk zo ver mogelijk vooruit. Door plots te versnellen en plots te remmen verhoogt het brandstofverbruik.

Gears icon

Wanneer u versnelt, selecteer dan zo vroeg mogelijk een hogere versnelling. Ford-modellen hebben schakelindicatoren om de versnellingskeuze te optimaliseren.

Top