Home > Personenwagens > FOCUS RS > Kenmerken > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Een krachtige auto heeft nood aan een maximale veiligheid. Daarom is de Focus RS uitgerust met een indrukwekkende waaier aan geavanceerde functies ontworpen om uzelf en uw passagiers te helpen beschermen.

Blue Ford Focus RS on the road rear view

Samenwerkende veiligheidssystemen activeren in een fractie van een seconde

De Focus RS is uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een aantal veiligheidssystemen laat samenwerken om u en uw passagiers te beschermen. Daarnaast beschermen een impact absorberende carrosserie en een hele serie airbags de inzittenden. De stuurkolom en pedalen zijn ontworpen om van de bestuurder weg te klappen, zodat het gevaar voor letsel tijdens een ongeval verminderd wordt.

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een meer beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist helpt uw Ford efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Blue Ford Focus RS front wheel detail
Ford Focus RS interior cockpit, steering wheel, dashboard, centre console, rear-view mirror

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Een gesofisticeerd antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. De remeenheid is ook verbeterd en reageert nu nog sneller.

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Blue Ford Focus RS alloy wheel detail
Blue Ford Focus RS standing behind red Ford

Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak: Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen. Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in. 

Een extra, onafhankelijk back-up alarm

Een noodstroomsirene is een extra, secundair alarmsysteem dat samen met het Thatcham alarmsysteem wordt geleverd. Als het alarm wordt geactiveerd zal een sirene afgaan. Dit systeem is uitgerust met een eigen accu zodat het alarm afgaat zelfs wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld.

Blue Ford Focus RS front view
Top