Ford Focus driving on a bridge

RIJERVARING

INTELLIGENTE LEDKOPLAMPEN

De nieuwe optionele Matrix-ledkoplampen, met geïntegreerde mistlampen en de kenmerkende dagrijverlichting, bieden uitstekende zichtbaarheid met een opvallend ontwerp. Het adaptieve koplampensysteem optimaliseert de lichtbundelpatronen van uw Focus voor specifieke rijomstandigheden. Zoals voor snelweg-, stads- of landwegritten, evenals parkeer- en bochtmanoeuvres.

LED headlights on a Ford Focus
Interior of Ford Focus

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het 12.3" digitale instrumentenpaneel van de Focus toont de bestuurdersinformatie in hoge definitie met intuïtieve, gemakkelijk te lezen pictogrammen. U kunt prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen, en de voorkeursinstellingen van afzonderlijke bestuurders programmeren.

DODEHOEKINFORMATIE

Dit systeem gebruikt zijdelingse sensoren om auto's in uw dode hoek te zien, zelfs wanneer u een aanhangwagen sleept. Als een ander voertuig wordt gedetecteerd, waarschuwt het systeem u via waarschuwingslampjes die in de buitenspiegels zijn ingebouwd.

Detail on a side door mirror
Ford Focus car driving next to lake

LANE-KEEPING SYSTEM

Naar voren gerichte camera's detecteren of u ongemerkt uw rijstrook verlaat. Het systeem waarschuwt u dan door het stuur te laten trillen. Het kan u zelfs lichtjes helpen bij het sturen om u weer naar de juiste rijstrook te leiden. Ontworpen voor wegen met meerdere rijstroken. Dit schakelt automatisch uit onder 65 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Ford Focus cross traffic system indication

CROSS TRAFFIC ALERT

Verhoogt uw waakzaamheid wanneer u achteruit een parkeerplaats verlaat en uw zicht beperkt is. Het systeem detecteert of een voertuig van opzij dichterbij komt. Het laat vervolgens een signaal horen en een waarschuwingslampje in de deurspiegel branden om u te waarschuwen.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

FORD CO-PILOT 360

Ford Co-Pilot360 combineert verschillende interactieve technologieën om uw rijervaring comfortabeler en fijner dan ooit te maken. Adaptive Cruise Control past bijvoorbeeld automatisch uw snelheid aan die van uw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en uw snelheid aanpassen.

Screen with a menu of drive modes

SELECTEERBARE RIJMODI

Selecteerbare rijmodi wijzigen de voertuiginstellingen, zoals gasrespons, besturing en schakelen, zodat deze passen bij de rijomstandigheden. De Focus beschikt over vijf verschillende rijmodi: Normal, ECO, Sport, Slippery en TrailDe rijmodi Slippery en Trail. Belangrijke informatie wordt via het digitale instrumentenpaneel weergegeven in verschillende kleurenthema's naargelang de rijmodus die u heeft geselecteerd.

ACTIVE PARK ASSIST

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Active Park Assist in de Focus maakt het gemakkelijk. Het systeem kan geschikte parkeerplaatsen vinden en u er vervolgens automatisch in sturen. U hoeft alleen op de knop te drukken en de auto het werk voor u te laten doen.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus detecting another car with Stop&Go

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO

De Adaptive Cruise Control van de Focus maakt rijden in druk verkeer eenvoudig. Stel gewoon uw gewenste snelheid in en het systeem houdt automatisch een vooraf ingestelde afstand aan tot het voertuig dat voor u rijdt en brengt uw auto indien nodig tot stilstand. Zodra het verkeer weer op gang komt, versnelt het systeem tot de door u gekozen snelheid. Beschikbaar met automatische transmissie.

VERKEERSBORDHERKENNING MET INTELLIGENT SPEED ASSIST

Het Traffic Sign Recognition-systeem scant verkeersborden en wegmarkeringen om de huidige snelheidslimiet te identificeren. Wanneer het systeem ingeschakeld is, kan het uw maximale snelheid aan die limiet aanpassen.

Ford Focus passing traffic signs on a country road
Driver Alert warning

DRIVER ALERT

Het systeem waarschuwt u als het veranderingen in uw rijgedrag detecteert die het gevolg kunnen zijn van vermoeidheid. Als uw alertheid nog meer afneemt, wordt de visuele waarschuwing herhaald in combinatie met een hoorbare toon. 

EVASIVE STEER ASSIST

Het Evasive Steer Assist-systeem van de Focus gebruikt radar- en cameratechnologie om langzamer rijdende en stilstaande voertuigen te detecteren. Vervolgens biedt het stuurondersteuning om een ander voertuig te vermijden als er een botsing dreigt.

Steering wheel being guided to the right
Ford Focus on the hill

HILL START ASSIST (HSA)

Hill Start Assist biedt extra controle bij het starten op een helling door de druk op de remmen gedurende een extra 2,5 seconden vast te houden. Dit voorkomt dat u bergafwaarts rolt terwijl uw voet tussen het rempedaal en het gaspedaal beweegt.

INTERSECTION ASSIST

Detecteert voertuigen die uit de andere richting komen en kan remmen als u probeert om het pad van het tegemoetkomende voertuig te kruisen. Intersection Assist wordt automatisch uitgeschakeld boven 30 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Close-up to intersection
Ford Focus parked front view

MOTOREN EN TRANSMISSIES

FOCUS MILD HYBRID

De Focus EcoBoost Mild Hybrid is een Mild Hybrid-auto die gebruikmaakt van een 48-volt, accu-aangedreven elektromotor om de motor te ondersteunen, de efficiëntie te verbeteren en de uitstoot te verminderenNew Fiesta 2. De Mild Hybrid-aandrijflijn van de Focus levert een extra 16 pk en tot wel 20% betere acceleratie. Regeneratief remmen laadt de accu van de MHEV op terwijl u rijdt. U hoeft de accu dus niet aan te sluiten op een externe stroombron.

POWERSHIFT AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De Focus EcoBoost Mild Hybrid is verkrijgbaar met een optionele automatische Powershift-transmissieDe automatische Powershift-transmissie met dubbele koppeling (DCT). Deze automatische transmissie met 7 versnellingen is nauwkeurig ontworpen met een groter aantal overbrengingsverhoudingen, een licht ontwerp en een geavanceerde dubbele koppeling. Ze werken allemaal samen om vlot en soepel te schakelen en zo efficiënt mogelijk en moeiteloos te rijden.

PowerShift Automatic Transmission
EcoBoost Engine

FOCUS ECOBLUE DIESEL

De Focus 1.5 Ford EcoBlue, een dieselmotor met turbocompressie en cilinderuitschakelingstechnologie, levert een meetbaar lager brandstofverbruik en betere prestaties. Verkrijgbaar met AdBlue®, om de uitstoot van NOx te verminderen.

Ford Focus paddle shifters

VERSNELLINGSPOOK MET PEDDELAANDRIJVING

Met de sportieve schakelpeddels op het stuur schakelt u snel, naadloos en eenvoudig wanneer u dat wilt. Verkrijgbaar met de Ford Focus op ST-Line- en ST-automaten.

Hand reaching for manual transmission

HANDGESCHAKELDE TRANSMISSIE

De Ford Focus handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen is geoptimaliseerd, zodat het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller wordt. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen.

Woman looking at a smartphone

CONNECTIVITEIT

FORD SYNC 4

Maak kennis met een nieuwe wereld van connectiviteit. Ford SYNC 4 met Connected NavigationFord Secure en Connected Navigation en Ford Secure integreert naadloos met uw smartphone via de FordPass-app, zodat u alles kunt aansturen, van telefoongesprekken tot vergrendeling op afstand, muziek en navigatie. Met een 13.2 inch touchscreen met intuïtieve nieuwe interface, meer geavanceerde routeplanning, live verkeersupdates, over-the-air updatemogelijkheden en onze meest geavanceerde spraakbesturing tot nu toe. Met SYNC 4 hebt u de mogelijkheid om u te abonneren op Connected Navigation en Ford Secure.Ford Secure en Connected Navigation

SOFTWARE UPDATE

Met Software Update evolueert uw Focus voortdurend. Cloud-gekoppelde technologie maakt draadloze softwareupgrades mogelijk om de klantervaring in de loop der tijd te verbeteren met nieuwe functies en verbeterde functionaliteiten. De over-the-air updates zijn snel en eenvoudig en gebeuren vaak automatisch op de achtergrond. 

A screen showing a menu with automatic software updates
Driver with a speech bubble that says Hello Ford

STEMBEDIENING

SYNC 4 heeft onze meest geavanceerde spraakherkenning tot nu toe. Via de cloud-gebaseerde connectiviteit werkt het systeem voortdurend zijn woordenschat bij. Zo kunt u natuurlijker omgaan met uw spraakopdrachten wanneer u SYNC vraagt om u naar een locatie te brengen, muziek af te spelen, telefoongesprekken te beheren of smsberichten te verzenden.

Screen next to a driving wheel showing a map

VERBONDEN NAVIGATIE

Door de connectiviteit met de cloud geeft de SYNC 4-navigatie uitgebreidere zoekresultaten voor bestemmingen en realtime verkeersinformatie voor een geavanceerdere routeplanning. Het systeem is overigens bijzonder functioneel. Zo kan SYNC 4 uw route plannen met de handigste tankstops als uw ritafstand groter is dan het geschatte brandstofbereikVerbonden navigatie is een abonnementsproduct.

Man looking at a smartphone with FordPass App

FORDPASS-APP

Ontgrendel een groot aantal connectiviteitsfuncties via de FordPass-appFordPass Connect, de FordPass App. Controleer de locatie en rijgegevens van uw auto, ontvang realtime verkeersupdates en meldingen over de staat van uw voertuig op uw smartphone. U kunt ook controleren of uw auto vergrendeld is en deze vervolgens op afstand vergrendelen en ontgrendelen, waar u ook bent.

Screen inside a car showing a menu with apps

APPLE CARPLAY™ EN ANDROID AUTO™ 

Krijg toegang tot uw telefoon via het SYNC 4-touchscreen of door opmerkelijk eenvoudige spraakopdrachten te gebruiken. Met Apple CarPlay® en Android Auto™ kunt u draadloos verbinding maken met uw compatibele smartphone.Telefoon met actieve datadiensten en compatibele software

DRAADLOOS OPLADEN

Ontworpen om ruimte en gemak te optimaliseren. Het nieuwe interieur van de Focus beschikt over een handige centrale opbergruimte met draadloos opladen voor compatibele smartphones.

Smartphone being charged inside a car's compartment
Ford Focus in side view parked on a beach

GEBRUIK

CLIPPER LAADRUIMTE

De laadruimte van de Focus Clipper heeft een verbeterde verlichting, eenvoudig te reinigen bekleding en een verticale scheidingswand met een scharnierend ontwerp voor een verstelbare opbergruimte. De nieuwe natte opslagzone met rubberen vloermatStandaardfunctie. Alleen staat u toe om natte of modderige voorwerpen afzonderlijk vervoeren.

HANDENVRIJE KOFFERKLEP

Als u uw handen vol hebt, kunt u uw voet onder de achterbumper bewegen. Uw Focus Clipper detecteert uw sleutel met afstandsbediening en de kofferklep gaat automatisch open of dicht.

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Man sitting in the passenger seat of Ford Focus with open front door

COMFORT & GEMAK

Woman driving a Ford Focus seen from an open panoramic roof

PANORAMADAK

Dankzij het elektrisch bediende panoramadak kunt u genieten van het landschap. Het in twee richtingen verstelbare dak kan worden gekanteld of volledig worden ingetrokken. Zonnereflecterend glas helpt het interieur koel en comfortabel te houden. Terwijl een elektrisch bediend dakscherm u toelaat het dak te bedekken of onthullen met één druk op de knop.

SENSICO© BEKLEDING

De Focus Sensico© ledervrije zetelbekleding biedt eersteklas comfort en een verfijnde stijl, met een duurzame bekleding van imitatiesuèdeOptionele functie als onderdeel van het Vignale-pakket..

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Close-up of seat adjustment controls

IN 18 POSITIES VERSTELBARE VOORZETELS

De voorste zetels van Ford Focus zijn ergonomisch ontworpen om de best mogelijke ondersteuning te geven. U kunt zetels omhoog, omlaag, vooruit, achteruit bewegen en kantelen. Verder kunt u de lengte van het basiskussen, de rugleuning en een viervoudige lendensteun aanpassen.

B&O-GELUIDSSYSTEEM

Superieur geluid en stijlvol ontwerp. Dit eersteklas audiosysteem met tien luidsprekers, inclusief subwoofer, is door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici ontworpen en verfijnd voor de Focus. 

Ford Focus B&O
Hand reaching for the handle of front door on a blue Ford Focus

FORD KEYFREE-SYSTEEM

Detecteert of u uw sleutel met afstandsbediening of aangesloten FordPass-apparaat bij hebt. Zo kunt u de auto vergrendelen of ontgrendelen zonder dat u de sleutel uit uw zak of tas moet halen.

MYKEY

Voor extra gemoedsrust wanneer u uw Focus aan een andere bestuurder uitleent, kunt u met Ford MyKey® maximumsnelheden, gordelwaarschuwingen of zelfs het volume van het audiosysteem instellen.

Ford MyKey
Ford Focus front screen and wipers

REGENGEVOELIGE RUITENWISSERS

De ruitenwissers met regensensoren worden geactiveerd wanneer er vocht op de voorruit wordt gedetecteerd. U kunt zelfs uit verschillende gevoeligheidsniveaus kiezen die bepalen hoeveel vocht er op de ruit mag komen voordat de wissers worden ingeschakeld. 

Closeup of a door mirror with a man standing behind it

ELEKTRISCH INKLAPBARE BUITENSPIEGELS

Optionele, elektrisch inklapbare spiegels kunnen u helpen ongewenste schade te voorkomen wanneer u parkeert in krappe plaatsen. En omdat ze verwarmd zijn, kunt u ook 's ochtends in de vrieskou sneller en veiliger wegrijden.

Car door leaning against a wall, protected by a protector

DEURRANDBESCHERMERSTegen meerprijs verkrijgbaar

Helpt om schade aan uw deurranden te voorkomen bij het parkeren in krappe ruimtes, door een beschermende barrière te bieden die naar buiten springt om het lakwerk te beschermen als u de deuren opent.

Woman looking out of a driver's window

VEILIGHEID & BEVEILIGING

Red Ford Focus trailing another car with pre-collision assist indicating

PRE-COLLISION ASSIST MET VOETGANGERSDETECTIE

Het Pre-Collision Assist-systeem scant op mogelijke botsingsgevaren met voetgangers en andere voertuigen tot 130 meter voor u en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomen.Ontworpen om te werken bij snelheden

AUTONOOM REMSYSTEEM

Een camera scant de weg voor u en het systeem waarschuwt u als het een mogelijke botsing detecteert. Als u niet reageert, remt het systeem voor u.

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating
Front three quarter view of a blue Ford Focus driving on a road

ELEKTRONISCHE STABILITEITSCONTROLE 

Electronic Stability Control controleert constant de vooruitgang van uw auto. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt.

Five-Star Safety logo

VIJF STERREN VOOR VEILIGHEID

Euro NCAP is Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie. Ze evalueert de veiligheid van voertuigen met behulp van een reeks strenge maatregelen. Als maatstaf voor Fords inzet voor veiligheid, heeft de Focus de hoogste score van vijf sterren gekregen.

Left front wheel of a blue Ford Focus

BANDENSPANNINGCONTROLESYSTEEM

Detecteert wanneer banden spanning verliezen en waarschuwt u via het instrumentenpaneel. U kunt ook meldingen krijgen via de FordPass-app. Zo kunt u de bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en nog veel meer controleren.

FORD SECURE

De huidige Ford-voertuigen zijn de best beveiligde die we ooit hebben ontworpen. Een scala aan boordtechnologieën beschermt onze voertuigen. Ford Secure is een nieuwe premium beveiligingsproduct dat zorgt voor nog meer gemoedsrust. Het bevat Stolen Vehicle Services, Locatiewaarschuwingen en Buurtwaarschuwingen. 

Meer info

Alarm perimeter visualisation

Klik op onderstaande links voor meer informatie