Home > Personenwagens > FIESTA > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Waarom kiezen tussen kracht en efficiëntie? Met de Ford Fiesta hebt u nu beide. De bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor levert een naadloze combinatie van vermogen en brandstofverbruik. En de nieuwe EcoBoost Mild Hybrid is tevens voorzien van een elektromotor om het vermogen nog verder op te voeren met minder uitstoot. Met een verfijnde rijdynamiek is dit de wagen die een lonende, compromisloze rijervaring levert.

white ford fiesta side view

Beschikbaar als Mild Hybrid

De EcoBoost Mild Hybrid is uitgerust met een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de efficiëntie te verhogen. Dit model kan niet op zuiver elektrisch vermogen rijden. De elektrische motor geeft extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer nodig. De EcoBoost Mild Hybrid gebruikt ook regeneratieve remtechnologie die de accu oplaadt door energie op te vangen die gewoonlijk verloren gaat wanneer u afremt. Hierdoor kunt u het brandstofverbruik en de uitstoot verlagen.

Meer kracht. Meer efficiëntie. Meer plezier

De revolutionaire 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met 3 cilinders geeft u al het vermogen dat u verwacht van een conventionele 1.6 motor, maar verbruikt minder brandstof en stoot minder CO2 uit. Win, win. U kunt ook een 1.1 liter benzinemotor kiezen die u tot 75 pk geeft om mee te spelen terwijl de uitstoot beperkt blijft.

Ford Fiesta manual transmission

Handmatig of automatisch? U kiest

Een reeks transmissies werd ontworpen om u te helpen het maximum te halen uit de motor die u kiest. Er is één manuele optie met 5 versnellingen en twee met 6 versnellingen en één automatische optie met 6 versnellingen. Een Fiesta geeft u soepele, precieze prestaties bij elke versnelling.

Ford Fiesta battery

Herlaad uw accu efficiënter

In tegenstelling tot de klassieke systemen, wordt de accu met Smart Regenerative Charging alleen opgeladen wanneer dat nodig is. Wanneer mogelijk vermijdt dit systeem het opladen wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot

Top