Home > Personenwagens > EXPLORER > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De Ford Explorer is een elegante samensmelting van robuust vermogen en geavanceerde hybride efficiëntie. Een nauwkeurig ontworpen Plug-In Hybrid systeem, met een 3.0-liter V6 EcoBoost-benzinemotor, helpt u efficiënter dan ooit de wereld te veroveren. Een geavanceerde automatische transmissie met tien versnellingen en een draaiknop om te schakelen zorgen ervoor dat u steeds in de juiste versnelling staat. Deze SUV is speciaal ontworpen om u een onovertrefbare rijdynamiek, buitengewone controle en een ongeëvenaarde wegligging te bezorgen. 

Schoon. Geruisloos. Behendig.

Net zo geschikt voor druk stadsverkeer als voor uitdagende offroadterreinen. De geavanceerde Plug-in Hybrid (PHEV) technologie van de Ford Explorer combineert een elektrische motor op accu met een unieke 3.0 liter EcoBoost-benzinemotor met turbocompressor. Dit zorgt een gecombineerd hybride vermogen van 450 pk, samen met een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van 71 g/km. Met een keuze uit vier elektrische voertuigmodi (EV) kunt u beslissen om te rijden op het vermogen van de elektrische motor, de benzinemotor, de combinatie van beide of om de motor te gebruiken om de accu op te laden. Elk terrein wordt kinderspel en u kunt schoon, rustig en elegant door de stad rijden.

Elektrisch rendement

Wanneer de Ford Explorer volledig opgeladen is, kan hij 40 km op uitsluitend elektrisch vermogen rijden. Dat betekent dat u uw ritten naar de winkel, school, golfbaan of een ander kort traject zonder uitstoot kunt afleggen. Om zo efficiënt mogelijk te rijden, gebruikt het systeem een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de EcoBoost-motor om het bereik van uw accu tijdens het rijden te vergroten. Met de FordPass-app kunt u op elk moment controleren hoe ver u nog kunt rijden totdat de accu leeg is. 

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer charging point close up

Moeiteloos opladen

Het voertuig wordt standaard geleverd met een oplaadkabel voor huishoudelijk gebruik die u overal kunt gebruiken waar u toegang hebt tot het elektriciteitsnet. Hiermee kunt u in minder dan 6 uur volledig opladen, handig als u uw voertuig 's nachts wil opladen. Als optioneel accessoire kunnen we een Ford Wallbox installeren om uw voertuig thuis in ongeveer 3,5 uurTooltip volledig op te laden. Met uw smartphone kunt u de toegang tot alle openbare oplaadpunten regelen via NewMotion, een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa. Met de FordPass-app kunt u bovendien thuis uw favoriete oplaadtijden instellen om optimaal te profiteren van de daluren.

Moeiteloos schakelen

De draaiknop om te schakelen geeft u volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak met tien versnellingen. U kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, hebt u meer ruimte en ziet uw voertuig er eleganter en strakker uit. 

Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial
Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

Snel schakelen met uw vingertoppen

Met deze racetechnologie schakelt u snel en moeiteloos met uw vingertoppen. En aangezien de peddels op het stuur gemonteerd zijn, kunt u efficiënter schakelen bij het nemen van bochten.

Top