Ford Explorer side view while charging

PRESTATIES

De Ford Explorer is een elegante samensmelting van robuust vermogen en geavanceerde hybride efficiëntie. Een nauwkeurig ontworpen Plug-In Hybrid systeem, met een 3.0-liter V6 EcoBoost-benzinemotor, helpt u efficiënter dan ooit de wereld te veroveren. Een geavanceerde automatische transmissie met tien versnellingen en een draaiknop om te schakelen zorgen ervoor dat u steeds in de juiste versnelling staat. Deze SUV is speciaal ontworpen om u een onovertrefbare rijdynamiek, buitengewone controle en een ongeëvenaarde wegligging te bezorgen.

SCHOON. GERUISLOOS. BEHENDIG.

Net zo geschikt voor druk stadsverkeer als voor uitdagende offroadterreinen. De geavanceerde Plug-in Hybrid (PHEV) technologie van de Ford Explorer combineert een elektrische motor op accu met een unieke 3.0 liter EcoBoost-benzinemotor met turbocompressor. Dit zorgt een gecombineerd hybride vermogen van 450 pk, samen met een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van 71 g/km. Met een keuze uit vier elektrische voertuigmodi (EV) kunt u beslissen om te rijden op het vermogen van de elektrische motor, de benzinemotor, de combinatie van beide of om de motor te gebruiken om de accu op te laden. Elk terrein wordt kinderspel en u kunt schoon, rustig en elegant door de stad rijden.

ELEKTRISCH RENDEMENT

Wanneer de Ford Explorer volledig opgeladen is, kan hij 40 km op uitsluitend elektrisch vermogen rijden. Dat betekent dat u uw ritten naar de winkel, school, golfbaan of een ander kort traject zonder uitstoot kunt afleggen. Om zo efficiënt mogelijk te rijden, gebruikt het systeem een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de EcoBoost-motor om het bereik van uw accu tijdens het rijden te vergroten. Met de FordPass-app kunt u op elk moment controleren hoe ver u nog kunt rijden totdat de accu leeg is.

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial

MOEITELOOS SCHAKELEN

De draaiknop om te schakelen geeft u volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak met tien versnellingen. U kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, hebt u meer ruimte en ziet uw voertuig er eleganter en strakker uit.

Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

SNEL SCHAKELEN MET UW VINGERTOPPEN

Met deze racetechnologie schakelt u snel en moeiteloos met uw vingertoppen. En aangezien de peddels op het stuur gemonteerd zijn, kunt u efficiënter schakelen bij het nemen van bochten.

 

Ford Explorer driving in sun drenched country

BETERE AERODYNAMICA VOOR EEN ZUINIGER BRANDSTOFVERBRUIK

Wanneer u traag rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de grilleventilatie open om de motor af te koelen. Wanneer u sneller rijdt kan het de grille automatisch sluiten, wat de aerodynamica verbetert en brandstof helpt besparen. Na verloop van tijd kan deze technologie een groot verschil in brandstofefficiëntie maken.

blue bubble low emissions

MINDER UITSTOOT

Met een indrukwekkende CO2-uitstoot van slechts 71 g/km (WLTP)/66 g/km (NEDC) , voldoet de oplaadbare hybride motor van de Ford Explorer aan de strengste Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot te verminderen.

Ford Explorer front three quarter view while charging

OPLADEN

Met een reeks oplaadmogelijkheden houdt u uw Ford Explorer Plug-in Hybrid in een handomdraai opgeladen. Laadt uw wagen thuis en onderweg op. En met een volle accu rijdt u tot 42 kmExplorer charging range volledig elektrisch.

OPLAADGIDS FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID

Er zijn drie manieren om uw Explorer PHEV op te laden. De oplaadtijd varieert, afhankelijk van welke methode u gebruikt.  Een oplaadkabel om thuis op te laden wordt standaard meegeleverd. Hiermee kunt u uw Explorer PHEV opladen via een gewoon stopcontact. Om thuis sneller op te laden, is er de optionele Ford Wallbox. Dit is een speciaal oplaadpunt voor thuis dat meer stroom levert dan een standaard stopcontact. In de onderstaande tabel ziet u hoe lang het duurt om de accu van een Explorer Plug-In Hybrid van leeg tot vol op te laden met een kabel om thuis op te laden, een Ford Wallbox en bij een openbaar oplaadstation.  Op welke manier u de Explorer ook oplaadt, u kunt het opladen beheren en controleren via het SYNC-scherm van de wagen of met behulp van de FordPass-app.

 

  OPLAADTIJD
Opladen via huishoudelijk stopcontact (230V)  6 uurGeneral charging
Opladen via de Ford Connected Wall Box (7kW)  3,5 uurGeneral charging
Opladen via openbaar oplaadstation   3,5 uurGeneral charging
next
prev
Ford Kuga PHEV home charging cable

MOEITELOOS OPLADEN

De Explorer PHEV wordt geleverd met een kabel om thuis mee op te laden die u op een normaal stopcontact kunt aansluiten. Met deze handige methode duurt een volledige lading ongeveer 6 uur, ideaal om gemakkelijk 's nachts op te laden. U kunt het opladen beheren en controleren via uw smartphone met de FordPass-app.

 

Bekijk de video

Wallbox charging station close up

OPLADEN VIA WALLBOX

Om thuis sneller op te laden, installeert u een Ford Wallbox. Deze speciale oplaadpoort is een optioneel accessoire dat tussen 3 en 3,5 uurGeneral charging van 0-100% kan leveren. Neem voor de installatie contact op met uw Ford-verdeler die u een gespecialiseerde plaatselijke partner kan aanbevelen.

Bekijk de video

Ford Explorer front three quarter view

RIJERVARING

Neem plaats in de cabine van de Ford Explorer en omring uzelf met een reeks geavanceerde technologieën. Stem uw prestaties af op stadswegen, bergpaden en alles daartussen met het geavanceerde Terrain Management System. Of geniet ontspannend van lange ritten door Adaptive Cruise Control met Stop & Go te activeren. U kunt zelfs kiezen wanneer u vooral de elektrische motor, de benzinemotor of beiden wilt inschakelen. Al deze systemen werken naadloos samen en tillen uw rijervaring naar een hoger niveau.

BEDWING ELK TERREIN

Aangename straten in de stad of rotsachtig terrein ... Het Terrain Management System van de Ford Explorer biedt u steeds optimale controle. Kies uit zeven beschikbare rijmodi die de prestaties van uw voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie-, stabiliteit- en Hill Decent Control-systemen voor optimale controle in elke omgeving. Kies tussen: Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul, of voor maximale efficiëntie de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt weergegeven via het 12,3” digitale instrumentenpaneel dat volgens de geselecteerde rijmodus van kleur verandert.

VERTROUWEN IN MOEILIJKE OMSTANDIGHEDEN

De bijgewerkte intelligente vierwielaandrijving kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie stuurt stroom naar de voorwielen om de efficiëntie te optimaliseren wanneer vierwielaandrijving niet nodig is. In ongunstige omstandigheden kan het systeem meer vermogen naar de achterwielen sturen. Dit zorgt voor een combinatie van uitzonderlijk rijgedrag en sterk verbeterde efficiëntie. De Explorer is verder uitgerust met nieuwe mogelijkheden voor achterwielaandrijving om zo prestaties nog beter te maken. Wanneer de vierwielaandrijving niet nodig is, wordt met achterwielaandrijving gereden.

Ford Explorer PHEV logo close up
Ford Explorer cruising behind another car with Adaptive Cruise Control engaged

RIJ MET GEMAK IN DRUK VERKEER

Met de Adaptive Cruise Control met Stop & Go kunt u zowel uw constante snelheid als de afstand tot uw voorligger instellen. Als het systeem detecteert dat het verkeer vertraagt, behoudt het automatisch uw vooraf ingestelde afstand als de omstandigheden het niet toelaten om op uw vooraf gekozen constante snelheid te rijden. Het systeem kan u bij druk verkeer ook volledig tot stilstand brengen. Zodra de weg voor u weer vrij is, geeft het systeem automatisch gas tot de door u gekozen snelheid weer bereikt is. Hierdoor is het perfect om in druk stadsverkeer te rijden.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view

HELPT U BINNEN DE SNELHEIDSLIMIET TE BLIJVEN

Of de verkeersborden aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition herkent ze allemaal. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen. En Intelligent Speed Assist werkt met verkeersbordherkenning om uw snelheidscontrole te verbeteren, zodat u zich kunt concentreren op de weg. Wanneer het systeem geactiveerd is, kan het de plaatselijke snelheidslimiet detecteren en uw maximumsnelheid vervolgens automatisch aanpassen.

Ford Explorer rear view camera close crop

EEN TOTAALBEELD

De 360°-camera's met splitview-display zorgen ervoor dat u beter weet wat er rondom u gebeurt. De technologie gebruikt vier aparte camera's op het voertuig (op de grille, achterklep en in elke deurspiegel). Die vier beelden worden vervolgens samengevoegd en getoond via het SYNC 3-scherm om u een volledig beeld van de omgeving rond u te geven. De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u, op een ingebouwd scherm in de middenconsole, als u achteruit rijdt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen.

Ford Explorer parking up close to another car

LAAT HET PARKEREN OVER AAN DE EXPLORER

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij de verbeterde Active Park Assist maakt de Ford Explorer het eenvoudiger dan ooit. Het systeem kan een geschikte parkeerplaats vinden en u er vervolgens automatisch in en uit sturen. U activeert de functie door de Active Park Assist-knop ingedrukt te houden. Het stuur of uw pedalen hebt u niet nodig. Uw Explorer doet alles voor u.

EXTRA CONTROLE BIJ VERTREK OP EEN HELLING

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden. U hebt immers meer tijd om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie als u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view
Ford Explorer in motion driving through forest

EXTRA CONTROLE BIJ BERGAFWAARTS RIJDEN

Hill Descent Control is ontworpen om langs steile, ongelijkmatige afdalingen eenvoudiger een weg te banen. Het systeem controleert uw snelheid bij een afdaling, zonder dat u de rem of het gaspedaal moet aanraken. Het is actief bij zowel vooruit- als achteruitversnellingen. Dat betekent dat u zich op het uitdagende terrein kunt concentreren zonder dat u zich zorgen moet maken of u niet teveel gas geeft.

 

Ford Explorer driving in sun drenched countryside

BLIJF OP KOERS

Dankzij de elektronische stabiliteitscontrole en de zijwindstabilisatie blijft u zelfs in zware, stormachtige omstandigheden op uw rijstrook. Het systeem kan sterke zijwinden detecteren en het sturen aanpassen om u binnen uw rijvak te houden.

Ford Explorer close crop of front lights

U ZIET BETER, ZONDER ANDEREN TE VERBLINDEN

Automatisch grootlicht is een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt. Deze functie schakelt tijdelijk het grootlicht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het grootlicht weer in, voor maximaal zicht.

Ford Explorer interior cockpit view

COMFORT & GEMAK

Elk lijntje op het dashboard. Elk stiksel van de sierlijke lederen zetels. Elk materiaal dat in de cabine werd gebruikt. Geen enkel detail werd over het hoofd gezien om het veelzijdige interieur van de Ford Explorer af te werken. Hij is uitgerust met een op maat gemaakt B&0-geluidssysteem, een draadloos oplaadsysteem voor uw telefoon en een geavanceerde FordPass Connect-modem. Elk excuus is goed om achter het stuur te kruipen.

ONTGRENDEL DE SLIMME KANT VAN UW WAGEN

De FordPass-app verbindt u naadloos met uw Explorer, zodat u op een slimme manier in beweging blijft. Volg de laatst gekende locatie van uw voertuig en vergrendel deze op afstand voor extra gemoedsrust, waar u ook bent. Voorkom vertragingen met realtime verkeersupdatesTooltip en ontvang voertuigstatuswaarschuwingen rechtstreeks naar uw telefoon voor zaken als brandstof- en batterijniveau, bandenspanning en meer. En om het bezit van een Plug-In Hybrid nog gemakkelijker te maken, kunt u uw laadstatus en uw laadinstellingen controleren, allemaal via uw smartphone.

Meer info

Hands holding mobile with FordPass App
Ford Explorer interior with steering wheel and SYNC screen

GA HANDENVRIJ MET SYNC 3

Bedien uw telefoon, muziek en navigatie met uw stem via Ford SYNC 3. Omdat u verbonden bent met uw wagen, kunt u zelfs bestemmingen vanuit de FordPass-app op uw smartphone rechtstreeks naar de navigatie sturen. Het systeem heeft een 8”-kleurentouchscreen met intuïtieve bediening door knijp- en veegbewegingen. SYNC 3 kan ook verbinding maken met Apple CarPlay en Android Auto, en met AppLink hebt u toegang tot een aantal van uw favoriete smartphone apps.

MUZIEK ZOALS DIE MOET KLINKEN

Wat uw muzieksmaak ook moge zijn, muziek moet klinken zoals de artiest het heeft bedoeld. Een op maat gemaakt geluidssysteem van B&O zorgt ervoor dat uw Ford Explorer hier perfect aan beantwoordt. Het geavanceerde systeem van 980 watt met 14 luidsprekers is door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici speciaal ontwikkeld voor en afgestemd op de Explorer. Draai dus het volume wat hoger en geniet van uw favoriete bands en liedjes in uw rijdende concertzaal.

Ford Explorer B&O sound system close up
Ford Explorer close crop on Wireless charging

EEN GERUST GEMOED

Zorg ervoor dat al uw apparatenTooltip opgeladen blijven en klaar zijn voor gebruik met de draadloze oplaadpad aan de middenconsole en het grote mediavak van de Ford Explorer. Dit is een perfect voorbeeld van hoe het overzichtelijke interieur is ontworpen om ruimte, gemak en comfort te maximaliseren.

Ford Explorer close crop on back of the car and leg opening load hands free

HANDENVRIJE KOFFERKLEP

Dit slimme systeem helpt u om het laden en lossen zo eenvoudig mogelijk te maken. Als de Explorer uw sleutel met afstandsbediening opmerkt, kunt u de kofferklep automatisch openen of sluiten door met uw voet onder de achterbumper te bewegen. Perfect als u uw handen vol hebt en niet bij het handvat kunt.

Ford Explorer close up on open sun roof

ER GAAT EEN WERELD VOOR U OPEN

Geniet meer van de schitterende omgeving vanuit het comfort van uw Ford Explorer. Dankzij het elektrisch bedienbare panoramische dak met twee panelen wordt u als het ware ondergedompeld in de omgeving. Het dak bevindt zich boven de eerste en tweede zetelrij, waardoor het interieur baadt in het daglicht en er veel frisse lucht binnenkomt wanneer u het dak opent. Het schuifglas heeft ook een reflecterende coating om het interieur koel te houden. De zonnewering aan de binnenkant zorgt, indien nodig, voor extra schaduw.

 

Ford Explorer electronic parking brake close up

SLIM, HANDIG EN RUIMTEBESPAREND

De elektronische handrem is een eenvoudig extraatje met enkele verrassende voordelen. Zo hebt u bijvoorbeeld meer ruimte in de cabine en het is het gemakkelijker om te gebruiken. Om de rem te gebruiken, hoeft u alleen maar op een knop op de middenconsole te drukken.

Ford Explorer interior SYNC4A screen

VEILIGHEID & BEVEILIGING

De Ford Explorer zit boordevol geavanceerde technologieën die ontworpen zijn om u, uw gezin en andere weggebruikers te beschermen. Systemen zoals Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Roll Stability Control helpen actief om ongevallen te voorkomen. Andere systemen zoals Post Impact Braking kunnen de ernst van een ongeval beperken.

Ford Explorer with trailer parked near lake

UW AANHANGWAGEN RECHT ACHTER DE AUTO LATEN RIJDEN

De Ford Explorer is uitgerust met Trailer Sway Control om uw vracht veiliger te kunnen vervoeren. Indien de technologie opmerkt dat uw aanhangwagen slingert, verlaagt het automatisch uw snelheid. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk geleidelijk te verhogen. Zo kunt u uw vracht met meer controle vervoeren.

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS BETER BESCHERMT

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Ford Explorer driving on mountain road with sun set

BEHOUD DE CONTROLE IN ALLE OMSTANDIGHEDEN

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het systeem voelt wanneer uw voertuig grip verliest en past vervolgens automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen om het voertuig te stabiliseren. Roll Stability Control werkt met de elektronische stabiliteitscontrole en is ontworpen om alle wielen van de Explorer veilig op de grond te houden. Het systeem controleert het overhellen van de carrosserie. Als het opmerkt dat de rolsnelheid te hoog is, kan het de acceleratie aanpassen en de afzonderlijke remmen in werking stellen. Hierdoor voorkomt u dat het voertuig gaat overhellen bij extreme manoeuvres, zoals het ontwijken van een onverwacht obstakel op de weg.

Ford Explorer driving on mountain road

MEER CONTROLE IN BOCHTEN

Curve Control helpt u om de controle over uw voertuig te behouden wanneer u bij een bepaalde wegindeling te snel een bocht instuurt. Als het systeem ondersturing detecteert en voelt dat het voertuig de controle zou kunnen verliezen, vermindert het eerst het motorkoppel en begint dan te remmen om u te helpen vertragen. Deze technologie is heel efficiënt (en heel geruststellend) in verhoogde, schuin oplopende bochten, zoals een afrit van een snelweg.

Ford Explorer avoiding another car one the road

HELPT MEERDERE BOTSINGEN TE VOORKOMEN

Post Impact Braking helpt om de kans op een tweede botsing bij een ongeval te verminderen. Als het systeem een ongeval detecteert, worden de noodremmen automatisch geactiveerd en uw voertuig zo snel mogelijk tot stilstand gebracht. Dit helpt te voorkomen dat de auto tegenliggers of andere obstakels op de weg raakt als u na een ongeval de controle verliest.

Close up on emergency eCall button in Ford Explorer

EXTRA GEMOEDSRUST

In het onwaarschijnlijke geval van een ongeval kan FordPass Connect automatisch een eCall plaatsen bij de hulpdiensten en hen de locatie van uw voertuig communiceren. U kunt ook op een SOS-knop in uw auto drukken om direct contact op te nemen met de hulpdiensten als u getuige bent van een ongeval of noodhulp nodig hebt. Bij kleinere incidenten, zoals bandenschade, kunt u met de FordPass-app pechhulp bellen en op een realtimekaart zien wanneer ze komen.

 

Ford Explorer interior side view of seats

GEBRUIK

De Ford Explorer is van kop tot teen betrouwbaar en verfijnd. Hij biedt voldoende plaats om maximaal zeven personen comfortabel te laten zitten. En als u alle zetels naar beneden klapt, beschikt u over een veelzijdige laadruimte van 2.274 liter. 840 Nm koppel betekent dat u tot 2.500 kg trekken. Dus of u nu een weekendje golf of een lange reis met het gezin hebt gepland, aan ruimte hebt u geen gebrek.

Ford Explorer viewed from above showing 7 seats / power fold

ERVAAR DE LUXE VAN RUIMTE

Het veelzijdige interieur van de Ford Explorer is ontworpen om zeven personen in luxe en comfort te vervoeren. De zetels op de tweede rij zijn voorzien van een elektrische easy entry-functie voor moeiteloze toegang tot de derde rij. En met de Power Fold-technologie op de derde rij kunt u meer bagageruimte creëren door de zetels met één druk op de knop volledig plat te klappen.

RUIMTE VOOR ALLES

Zelfs met elke zitplaats bezet, heeft de Ford Explorer nog voldoende ruimte voor twee volledige sets golfclubs in de kofferruimte. Alle achterzetels kunnen afzonderlijk worden neergeklapt zodat u het interieur kunt inrichten zoals u dat zelf wilt. Als u alle achterzetels naar beneden klapt, heeft u maar liefst 2.274 liter opbergruimte. De vloer kan bovendien in de hoogte versteld worden om de kofferruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. U kunt de vloer dus verhogen om een verborgen vak te creëren of u kunt de vloer verlagen om de kofferruimte te optimaliseren.

Ford Explorer interior showing boot capacity with luggage
Ford Explorer with boat on tow bar parking by the lake

ONGEËVENAARDE TREKKRACHT

Als u de optionele trekhaak bevestigt, kan de Ford Explorer zijn koppel van 840 Nm gebruiken om een indrukwekkende trekcapaciteit van 2.500 kg te leveren. Zo kunt u uw caravan, zeilboot of bijna alles wat u nodig heeft meenemen als u er een weekendje op uit trekt.

 

Ford Explorer viewed from above to show roof rails

MOET U NOG MEER MEENEMEN?

Als u nog grotere voorwerpen moet meenemen, dan kunt u kiezen voor optionele dakrails en/of een handige verwijderbare trekhaak.

Ford Explorer interior with person folding seats

HOUD UW APPARATEN OPGELADEN

Met een USB-oplader in de cabine en 12 V-stopcontacten over uw volledige voertuig, blijven al uw toestellen volledig opgeladen. Er zit zelfs een stopcontact van 220 V in de achterkant van het voertuig, zodat u ook krachtigere apparatuur gemakkelijk kunt gebruiken en opladen.

Klik op onderstaande links voor meer informatie