HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Naverkoop > Onze Diensten > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

FordPass Connect

Ondersteuning & FAQ

Dankzij de nieuwe FordPass Connect-modem en FordPass-app is de interactie tussen u en uw Ford beter dan ooit. Diverse diensten in uw voertuig en op uw smartphone werken namelijk samen om u tijdens elke reis moeiteloos verbonden te houden. Lees hier meer over de FordPass Connect-technologie.

FordPass Connect technologie

Haal het meeste uit FordPass Connect met onze handige how to-video's.

FAQ

Hebt u een vraag? Misschien heeft iemand ze al eerder gesteld. Hieronder vindt u de antwoorden op meest gestelde vragen.

 • Wat is het verschil tussen FordPass, FordPass Pro en FordPass Connect?

  FordPass is een app ontworpen voor eigenaars van personenwagens. Via die verschillende functies in de app kunt u met uw voertuig communiceren.

  FordPass Pro is ontworpen voor kleine bedrijven/eigenaars van kleine wagenparken. De app stelt u in staat om te communiceren met uw bedrijfsvoertuigen, via de functies die speciaal ontworpen zijn voor uw activiteiten op de weg.

  FordPass Connect is de ingebouwde modem die verbinding en gegevensoverdracht van en naar uw voertuig mogelijk maakt. Via FordPass Connect kunt u verbonden voertuigfuncties activeren en gebruiken.

   De belangrijkste modemfuncties:

  • eCall is gratis gedurende de levensduur van het voertuig.
  • De basisfuncties van FordPass Connect (starten op afstand, vergrendelen en ontgrendelen op afstand) worden de eerste tien jaar gratis aangebodenTooltip.
  • Verbeterde functies zoals Live Traffic en Local Hazard Information worden na een gratis proefperiode van 12 maanden aangerekendTooltip.
  • Proximus is de huidige dataleverancier voor uw FordPass Connect-wifihotspot. Proximus biedt momenteel een proefperiode van 1 maand of 1GBTooltip voor een wifihotspot aan. Om extra databundels te kopen, meldt u zich aan met uw online Proximus-account.

  Meer informatie over elke FordPass Connect-modemfunctie vindt u in de secties van het vervolgkeuzemenu op deze pagina.

  Hoe kan ik FordPass Connect beginnen gebruiken?

  Wanneer u een Ford met FordPass Connect koopt, moet u de FordPass-app (voor passagiersvoertuigen) of FordPass Pro (voor zakelijke voertuigen) downloaden op uw smartphone, via de App Store of Google Play.

  Hoe wordt FordPass Connect geactiveerd met mijn smartphone?

  U kunt FordPass Connect activeren vanuit de Home-sectie van de FordPass- of FordPass Pro-app. U moet de activering vervolgens in uw voertuig via het weergavescherm bevestigen. Bekijk onze instructiefilmpjes voor gedetailleerde instructies https://www.nl.ford.be/naverkoop/onze-diensten/fordpass

  Als u privé een tweedehands Ford met FordPass Connect hebt gekocht, zorg er dan voor dat u een volledige reset van het SYNC-systeem uitvoert. Maak vervolgens een FordPass-account in de app aan of meld u aan als u al een account hebt.

  Hoe kan ik nagaan of mijn auto een FordPass Connect-modem heeft?

  FordPass Connect logo

  Als u op het synchronisatiescherm in uw voertuig dit symbool in het instellingenmenu ziet, betekent dit dat uw wagen een FordPass Connect-modem heeft.

  Kan ik FordPass Connect aan mijn huidige auto toevoegen?

  Helaas kunnen we een voertuig na verkoop niet upgraden met een FordPass Connect-modem.

  Worden er extra kosten aangerekend voor het gebruik van FordPass Connect-functies als ik in het buitenland reis?

  • Onze automatische noodoproepfunctie, eCall, brengt nooit extra kosten met zich mee. Deze functie is gratis gedurende de levensduur van het voertuig. eCall is een initiatief van de Europese Commissie, waarbij een boordsysteem de nooddiensten belt als automatisch een eCall-gebeurtenis wordt geactiveerd door een ernstig verkeersongeval of als een handmatige eCall wordt geactiveerd door een passagier. 
  • Er zijn geen kosten voor het gebruik van FordPass Connect Remote-functies (starten op afstand, vergrendelen en ontgrendelen op afstand) gedurende de eerste tien jaar na de eerste registratie, zowel in binnen- als buitenland.
  • De wifi-hotspotverbinding kan per land verschillen. Die diensten en dataroaming zijn in de volgende landen beschikbaar: Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, België, Finland, Ierland, Nederland, Polen, Portugal, Zweden, Denemarken en Noorwegen.
   Eventuele wifi-hotspotbundels die u hebt gekocht, zijn onderworpen aan de voorwaarden van de Proximus-databundel.
 • Wat is een FordPass-abonnement?

  Het betalende FordPass-abonnement is een extra pakket met Live Traffic-updates en Local Hazard Information. De service is beschikbaar via zowel de FordPass als FordPass Pro-app.

  Wat houdt mijn gratis proefperiode voor een FordPass-abonnement in?

  De gratis proefperiode van uw abonnement omvat Live Traffic en Local Hazard Information die gratis zijn gedurende de eerste 12 maanden na de datum van registratie van het voertuig. Hierna worden kosten in rekening gebracht.

  Hoeveel kost het FordPass-abonnement na de gratis proefperiode?

  Na de eerste gratis proefperiode van 12 maanden kunt u een abonnement kopen voor € 3,99 per kalendermaand. Dit zijn indicatieve prijzen, geldig op het moment van publicatie. We behouden ons het recht voor om de prijzen op eender welk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. In de prijs zijn geen wifidata-abonnementen inbegrepen.

  Wordt mijn FordPass-abonnement automatisch geannuleerd als ik mijn auto verkoop?

  Als u uw voertuig binnen de eerste 12 maanden na de registratie verkoopt, wordt het saldo van uw gratis FordPass-proefversie overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Na de eerste 12 maanden, en als u een betaald abonnement hebt afgesloten, moet u zich uitschrijven via uw online Ford-account.

  Kan ik een abonnement overdragen tussen verbonden voertuigen van Ford? 

  Het is niet mogelijk om abonnementen over te dragen tussen voertuigen.

  Is mijn voertuig compatibel met Live Traffic?

  Live Traffic is compatibel met alle voertuigen die zijn uitgerust met een FordPass Connect-modem. Het is beschikbaar via draadloze updates voor gebruikers die hun voertuig hebben geactiveerd via de FordPass- of FordPass Pro-app.

  Voor voertuigen zonder FordPass Connect-modem is Live Traffic beschikbaar door uw smartphone en SYNC3-navigatiesysteem te koppelen via AppLink.

  Is mijn voertuig compatibel met Local Hazard Information?

  Local Hazard Information wordt in de loop van 2020 beschikbaar voor alle voertuigen met een compatibele FordPass Connect-modem en geschikt bestuurdersdisplay. Het zal beschikbaar zijn via draadloze updates voor gebruikers die hun voertuig hebben geactiveerd via de FordPass- of FordPass Pro-app.

 • Is het gratis wifidataplan van 1 maand of 1GB actief bij de levering van de auto?

  Nee. U kan het activeren wanneer u dat verkiest. Als u bijvoorbeeld in mei een auto koopt, zou u kunnen beslissen om het in juli of augustus te activeren zodat u het tijdens de vakantie kan gebruiken. De activatie gebeurt via de website van onze partner & FordPass. Bekijk bovenstaande How to-video's om te zien hoe.

  Het is niet gekoppeld aan de startdatum van de garantie of aan andere abonnementen.

  Hoe koop ik extra data zodra de periode van mijn gratis proefabonnement is afgelopen?

  Om extra databundels te kopen, logt u gewoon in met uw account op de website van onze partner. U kan ernaar linken via FordPass door te klikken op de knop 'Hotspot Voertuig' of wanneer u een toestel gebruikt dat verbonden is met de wifi-hotspot van uw voertuig. Ga vervolgens naar “Mijn abonnement en verbruik”, en selecteer welke databundel voldoet aan uw behoeften en de betalingsmethode. Houd er rekening mee dat het even kan duren vooraleer de gekochte databundel klaar is voor gebruik in uw voertuig.

  Wat is de wifi-snelheid? Downloadsnelheid? Uploadsnelheid?

  De FordPass Connect wifi-hotspot bereikt snelheden tot 4G LTE. LTE (Long Term Evolution) is een soort 4G-technologie die de beste beschikbare prestaties en snelheden levert. Dit betekent dat 4G LTE ongeveer tien keer sneller is dan de oudere 3G-technologie. De snelheden variëren echter afhankelijk van de netwerkdekking.

  Hoe makkelijk is het om een wifi-hotspotabonnement te annuleren?

  Wanneer u data voor uw wifi-hotspot koopt, koopt u bundels en geen doorlopend abonnement. De bundels vervallen wanneer uw data op zijn of wanneer ze hun tijdslimiet bereiken. Als u uw auto verkoopt terwijl u een actieve bundel hebt, kan u de resterende data naar een ander Ford-voertuig overdragen. U kan data niet overdragen naar een voertuig dat niet van Ford is.

  Kan ik één account voor wifi gebruiken in meerdere Ford-voertuigen?

  Ja, u kunt uw account en databundels gebruiken in meerdere Ford-voertuigen, maar ze kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden.

  Kan ik de wifi-hotspot van het voertuig gebruiken wanneer het contact is uitgeschakeld?

  Ja, maar alleen nadat een contact is ingeschakeld. De wifi-hotspot van het voertuig zal gedurende 30 minuten werken nadat het contact is uitgeschakeld, zolang de sleutel in de auto is. De 30 minuten kunnen ingekort worden als het accuniveau te laag wordt.

  Kan ik het wachtwoord van de wifi-hotspot van het voertuig wijzigen?

  Ja, zie de how to-video over wifi-hotspot

  Kan ik de netwerknaam van de wifi-hotspot van het voertuig wijzigen?

  Ja, zie de how to-video over wifi-hotspot

  Kan ik de wifi-hotspot van het voertuig uitschakelen?

  Ja, u kan dat doen in het menu "Hotspot voertuig".

  Kan ik de wifi-hotspot van mijn voertuig instellen als onzichtbaar voor andere toestellen?

  Ja, u kan dat doen in het menu "Hotspot voertuig".

  Kan ik de wifihotspot blijven gebruiken als ik mijn abonnement op de functies vanop afstand en Live Traffic niet vernieuw?

  Ja. De diensten zijn geheel onafhankelijk van elkaar. U zal dus op elk moment een dataplan kunnen afsluiten.

   

 • Waar bevindt de eCall-knop zich?

  Op de voertuigen uitgerust met eCall, kan u deze knop terugvinden in de dakconsole. De knop is gemarkeerd met een rode SOS. Om een eCall handmatig te activeren moet u het SOS-deksel open klikken en drukken op de rode knop eronder.

  Hoe werkt het eCall-onderdeel van FordPass Connect?

  eCall belt automatisch de nooddiensten na een ernstig ongeluk. Het zal de voertuiglocatie meedelen en operators van noodcentra in staat stellen om contact op te nemen met het voertuig en na te gaan of de bestuurder bij bewustzijn is of niet. Net als Ford Emergency Assist wordt het geactiveerd wanneer de airbag wordt geactiveerd of wanneer de brandstofpomp wordt uitgeschakeld. eCall werkt echter ook zonder verbinding met een mobiele telefoon, wat voor draadloze connectiviteit zorgt.

  Zal een eCall mij geld kosten?

  Nee. Ford verbindt zich ertoe om alle datakosten in verband met eCall te dekken gedurende de levensduur van het voertuig.

  Moet ik mijn FordPass Connect-abonnement verlengen om eCall te blijven gebruiken na twee jaar?

  Nee. Ford verbindt zich ertoe om alle datakosten in verband met eCall te dekken gedurende de levensduur van het voertuig.

  Wat indien ik onbedoeld op de rode SOS-knop druk?

  Maak u geen zorgen. Tijdens de eCall krijgt u een auditieve en visuele waarschuwing van de wagen en hebt u 15 seconden om de eCall te annuleren door nogmaals op de rode SOS-knop te drukken.

  Wat gebeurt er als ik een ongeluk heb op een plaats waar er slechte ontvangst is of waar er geen gsm-dekking beschikbaar is?

  Een eCall zal alleen mislukken als er geen enkel signaal is. Dit kan het geval zijn in sommige regio's in Europa.

  Bij welke noodgevallen kan eCall mij helpen?

  De eCall en SOS-knop kan u helpen bij elk noodgeval met het voertuig. Of u nu een ernstig ongeval hebt, een medisch noodgeval, of een ongeval op de weg ziet en u wil de nooddiensten waarschuwen, druk gewoon op de rode SOS-knop.

  Zal eCall altijd werken?

  Voertuigongevallen zijn uitermate onvoorspelbare gebeurtenissen. Opdat het systeem zou werken, moeten het elektrische systeem van het voertuig en het signaal van de draadloze netwerkprovider beschikbaar zijn. Hoewel we verschillende maatregelen hebben genomen om ook bij een aanrijding functionaliteit te garanderen (inclusief een afzonderlijke backup-accu), kunnen de systemen van het voertuig afhankelijk van de ernst van het ongeval in die mate beschadigd zijn dat eCall niet in staat is om een oproep te starten of verder te zetten.

 • Kan ik de SIM van de modem veranderen naar een SIM van een andere provider?

  Nee, de SIM is ingebouwd in het FordPass Connect-systeem. Alle diensten worden in partnerschap met Vodafone (Proximus in België, Tango in Luxemburg) geleverd en werken enkel met die operator.  De ingebouwde modem is geen toegankelijk onderdeel en de overdraagbaarheid is technisch niet mogelijk.

  Op wiens naam staat de simkaart?

  De simkaart van de auto verschilt van die van de smartphone en heeft geen andere naamgeving dan de auto. Als de klant een voertuig verkoopt, volgt de simkaart de nieuwe eigenaar dus ook op naam.

  Moet de klant op zijn smartphone Vodafone gebruiken om toegang te krijgen tot FordPass Connect?

  Nee. De verbonden functies vereisen enkel dat de smartphone met het internet verbonden is, op welke manier en met welke operator dan ook.

  Wat gebeurt er als de klant zich in een gebied zonder Vodafone-signaal bevindt?

  In sommige gebieden (bijvoorbeeld in het hooggebergte of in ondergrondse garages) waar het Vodafone-signaal geen bereik heeft, zijn de verbonden diensten (bijvoorbeeld openen of sluiten) mogelijk niet beschikbaar of werken ze mogelijk pas na verschillende pogingen.

 • Hoe kan ik functies op afstand gebruiken?

  Bekijk onze How to-film over functies op afstand om er alles over te leren.

  Hoe ver kan ik van het voertuig verwijderd zijn om de functie vergrendelen/ontgrendelen op de FordPass App te gebruiken?

  Om het even waar zolang uw smartphone en de auto bereik hebben.

 • Kan er onmiddellijk worden gereden met een voertuig dat op afstand werd gestart met de FordPass App?

  Er kan niet gereden worden met een op afstand gestart voertuig tot de sleutel binnenin de wagen wordt gedetecteerd.

  Welke functies kunnen er worden geactiveerd via Start motor op afstand (vb. verwarmde voorruit)?

  Wanneer een voertuig wordt geactiveerd via Start motor op afstand met de standaardinstellingen, worden de klimaatregeling, verwarmde stoelen en verwarmd stuurwiel geactiveerd zoals ze zijn ingesteld in de automatische modus. U kan dit wijzigen door de laatste instellingen, toen het voertuig werd achtergelaten, te gebruiken.

  Kan ik bv. Start motor op afstand gebruiken op een wagen uitgerust met FordPass Connect met een manuele versnellingsbak?

  Nee. U kan de andere functies op afstand van FordPass Connect gebruiken via de FordPass App zoals: Vergrendelen/Ontgrendelen, Voertuigstatus en Voertuigwaarschuwingen.

  Is automatische uitschakeling geïntegreerd?

  Ja, de Start motor op afstand werkt slechts 5, 10 of 15 minuten (afhankelijk van de instelling in het instrumentencluster) na de inschakeling ervan.

  Is het in Europa niet illegaal om uw auto vanop afstand te starten?

  Nee, het is mogelijk om Start motor op afstand legaal te gebruiken binnen de Europese markten van FordPass Connect. De gebruiker moet de functie op een verantwoorde manier gebruiken en moet begrijpen wat toegelaten en redelijk is in zijn/haar specifieke situatie. De functionaliteit is zo ontworpen dat ze op een redelijke, veilige en niet-buitensporige manier kan worden gebruikt.

  Kan ik Start motor op afstand elke morgen plannen op een wagen uitgerust met FordPass Connect?

  U kan Start motor op afstand niet plannen. De functionaliteit is zo ontworpen dat ze op een redelijke, veilige en niet-buitensporige manier kan worden gebruikt. U moet elke Start motor op afstand initiëren in de FordPass App.

   

 • Hoe gebruik ik Live Traffic?

  Bekijk onze How to-video over Live Traffic om er alles over te weten te komen

  Wat is het verschil tussen de Live Traffic die de FordPass-app aan SYNC3 toevoegt en de Live Traffic van FordPass Connect?

  Live Traffic zonder FordPass Connect vereist dat de telefoon via USB-kabel (iOS) of Bluetooth (Android) met de auto is verbonden en gebruikt het dataplan van de telefoon. Live Traffic van FordPass Connect vereist geen enkele verbinding en gebruikt het dataplan van de telefoon niet. FordPass Connect Live Traffic geeft ook verkeersongelukken op alle wegen weer, terwijl FordPass Live Traffic via AppLink alleen de grote wegen dekt.

  Ontvang ik via Live Traffic een melding om een betere route te aanvaarden of brengt het systeem mij automatisch op de nieuwe route?

  Het systeem plant automatisch een nieuwe route tijdens een rit.  Aan het begin van een rit kunnen verschillende routes bekeken en vervolgens gekozen worden door de ‘Verkeerslijst’-optie aan te vinken in het navigatiemenu.

  Wie verstrekt de gegevens voor updates van Live Traffic?

  Live Traffic-informatie gebruikt meer dan 100 verschillende bronnen. Het gebruikt informatie van verschillende toestellen, waaronder voertuigsensorgegevens, smartphones, PND's, wegsensoren en verbonden auto's. Incidenten zoals ongevallen en wegenwerken worden live opgevolgd, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

 • Brengt een verbonden auto de privacy van de klant in het gedrang? Welke (persoons-)gegevens worden gedeeld met Ford en voor welke doeleinden?

  Nee. U heeft altijd de volledige controle over welke gegevens u wil delen met Ford Motor Company, zoals in detail omschreven in het privacybeleid op de site www.ford.be. Raadpleeg voor volledige details onze Connected Car privacybeleidspagina.

  De verbonden auto, met gelijkaardige voorwaarden als die van de smartphone, verzamelt en verzendt enkel gegevens met het oog op het aanbieden van diensten en functionaliteiten.

  Mijn verdeler vertelde me dat mijn auto bij levering verbonden zal zijn. Wat betekent dit?

  Uw voertuig wordt geleverd in een gedeeltelijk geactiveerde/pre-geactiveerde modus, verbonden met de cloud van Ford zodat u bij afhaling beschikt over de recentste software op het voertuig en om de activering van FordPass Connect eenvoudiger te maken. In deze modus zal het voertuig informatie over zijn verbonden status delen met Ford, hetgeen we anonimiseren, ten behoeve van productverbetering.

  Kan ik verhinderen dat FordPass Connect mijn gegevens gebruikt?

  U kan bepaalde voorkeuren instellen voor het verzamelen van verbonden voertuiginformatie via de instellingen van het infotainmentsysteem in uw voertuig. Raadpleeg het Connected Car-privacybeleid op de Ford-website voor meer informatie.

  Volgt FordPass Connect mij en zal het weten waar ik ben?

  FordPass Connect volgt u niet. U hebt controle over wanneer FordPass Connect uw locatie gebruikt om uw diensten, zoals Live Traffic-updates, te leveren. Als u locatiedeling hebt uitgeschakeld wordt deze uitschakeling alleen opgeheven als uw voertuig uitgerust is met eCall en deze functionaliteit wordt geactiveerd door een ernstig ongeluk. In deze noodsituatie wordt uw locatie meegedeeld aan de nooddiensten overeenkomstig met de Europese wetgeving.

  Welke gegevens worden verzameld?

  Afhankelijk van de diensten en functionaliteit die klanten selecteren, kan FordPass Connect gegevens versturen, gaande van locatie en operationele informatie tot diagnostiek. Softwareversienummers en verbindingsinformatie kan naar ons worden gestuurd vanaf het voertuig om de connectiviteitsfuncties te voorzien en draadloze updates uit te voeren. Meer gedetailleerde informatie is te vinden in ons Connected Car-privacybeleid op de Ford-website.

  Kan ik zelf beslissen welke gegevens worden verzameld?

  Ja, dat kan. Dankzij het SYNC-systeem behoudt u de controle. U kan op eender welk moment uw voorkeuren in het voertuig instellen, onder andere met betrekking tot welke verbonden voertuiginformatie met ons wordt gedeeld, onder Connectiviteitsinstellingen. U kan meer te weten komen over controles in het voertuig in uw gebruikershandleiding.

  Let op: verbinding met het voertuig verbreken of wijzigingen aanbrengen aan instellingen voor gegevensdeling kan de kwaliteit of beschikbaarheid van bepaalde diensten zoals Live Traffic of Vergrendelen en Ontgrendelen op afstand beïnvloeden.

  Hoe worden deze gegevens gebruikt?

  We zijn toegewijd om uw persoonsgegevens, inclusief uw verbonden voertuiginformatie, eerlijk en overeenkomstig ons privacybeleid en de wet te beheren.  Raadpleeg voor meer details ons Connected Car-privacybeleid op de Ford-website.

  Worden de gegevens overgedragen naar andere landen?

  Gegevens worden overgedragen naar en bewaard op servers beheerd door ons en onze dienstverleners. Uw persoonsgegevens worden behandeld in overeenstemming met de plaatselijke wetgeving betreffende gegevensbescherming en kunnen worden overgedragen binnen de Europese Economische Ruimte ("EER"), alsook naar landen buiten de EER (inclusief naar de VS). Meer informatie is te vinden in ons Connected Car-privacybeleid op de Ford-website.

  Ligt het risico op diefstal van een verbonden auto hoger?

  Nee. De smartphone vervangt de autosleutels niet en rijden met een auto die via de smartphone werd opgestart, is niet mogelijk omdat alle systemen geblokkeerd blijven.

  Als iemand (bijvoorbeeld een medewerker van een parkeerterrein met parkeerservice) toegang heeft tot mijn wagen, kan die persoon zijn smartphone dan gebruiken om de wagen te lokaliseren, openen of sluiten?

  Nee. Elke toegang tot FordPass Connect moet worden toegestaan door de hoofdgebruiker, die meestal de eigenaar of de belangrijkste gebruiker is. De hoofdgebruiker ontvangt een bericht op zijn smartphone over elke poging tot toegang.

  Als ik mijn voertuig aan mijn zoon/dochter/… uitleen, kan ik dan controleren hoe snel hij/zij rijdt?

  Nee. Het doorgeven van de locatie gebeurt enkel als de auto stilstaat.

  Heeft elke gebruiker toegang tot de plaatsbepaling van de auto als er meer gebruikers zijn?

  Ja. U kan het delen van de locatie van de auto op eender welk moment activeren of deactiveren via de connectiviteitsinstellingen van SYNC 3.

  Kan iemand zich met mijn hotspot verbinden en mijn dataplan gebruiken?

  Nee. De verbinding met de hotspot wordt beveiligd door dezelfde geavanceerde algoritmes als degene die worden gebruikt om thuisverbindingen te beschermen.

Top