Home > Naverkoop > Onze Diensten > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

FordPass Connect

Ondersteuning & FAQ

Dankzij de nieuwe FordPass Connect-modem en FordPass-app is de interactie tussen u en uw Ford beter dan ooit. Diverse diensten in uw voertuig en op uw smartphone werken namelijk samen om u tijdens elke reis moeiteloos verbonden te houden. Lees hier meer over de FordPass Connect-technologie.

FordPass Connect technologie

Haal het meeste uit FordPass Connect met onze handige how to-video's.

FAQ

Hebt u een vraag? Misschien heeft iemand ze al eerder gesteld. Hieronder vindt u de antwoorden op meest gestelde vragen.

 • Wat is het verschil tussen FordPass en FordPass Connect?

  FordPass is een 'App' die klanten kunnen downloaden op hun smartphones. FordPass Connect is een modem die is ingebouwd in een Ford-voertuig om dat voertuig te verbinden met het internet en de klant te voorzien van nieuwe functionaliteit zoals Live Traffic-informatie en een wifi-hotspot. FordPass Connect kan de functionaliteit van de FordPass App van de klanten verbeteren door hen een aantal voertuigfuncties op afstand te laten bedienen en hen de mogelijkheid te geven om voertuigwaarschuwingen te ontvangen.

  Welke personenwagens en bestelwagens beschikken over FordPass Connect?

  Momenteel beschikken de gloednieuwe Focus, Tourneo Connect en Transit Connect over FordPass Connect. We zullen de technologie binnenkort ook lanceren op Edge, Fiesta, EcoSport en Fiesta Van.

  Hoe krijg ik FordPass Connect?

  Wanneer u uw nieuwe Ford koopt, zal uw verdeler u uitleggen hoe u FordPass kan krijgen, en zal hij u helpen de modem te activeren bij de overdracht. FordPass Connect zal beschikbaar zijn als een standaard functie of als optie, raadpleeg voor meer informatie de prijslijst van de modellen die uitgerust zijn met FordPass Connect.

  Hoe ga ik van start om de FordPass Connect te gebruiken?

  Als u een voertuig met FordPass Connect koopt, moet u een FordPass-account registreren en het koppelen aan uw auto om FordPass Connect volledig te activeren. Vraag uw verdeler om hulp of bekijk bovenstaande how to-video's om van start te gaan. Als u privé een tweedehands Ford hebt gekocht die beschikt over FordPass Connect, zorg er dan voor dat u een volledige reset van het SYNC-systeem uitvoert en de wagen met FordPass verbindt.

  Hoe wordt FordPass Connect geactiveerd met mijn smartphone?

  FordPass Connect moet worden geactiveerd in het onderdeel “Onderweg” van de FordPass App, en moet in het voertuig worden bevestigd op het displayscherm. Bekijk bovenstaande how to-video's voor gedetailleerde instructies.

  Zijn alle FordPass Connect-diensten en functies beschikbaar op alle ’personenwagens en bestelwagens?

  Momenteel is eCall alleen beschikbaar op de gloednieuwe Focus uitgerust met FordPass Connect, en u zal uw voertuig enkel op afstand kunnen starten als u een Focus of Edge met automatische versnellingsbak hebt.

  Hoe kan ik nagaan of mijn wagen beschikt over een FordPass Connect-modem?

  FordPass Connect logo

  Het scherm SYNC-instellingen zal een tegel zoals deze tonen, hetgeen betekent dat uw wagen een modem heeft.

  Kan ik FordPass Connect toevoegen aan mijn huidige wagen?

  Er is geen uitrustingsoptie na verkoop om een voertuig te upgraden zodat het beschikt over FordPass Connect; deze functie is alleen beschikbaar op onze nieuwste modellen.

  Hoe kan ik het abonnement opzeggen?

  Uw gratis proefabonnement van twee jaar op FordPass Connect wordt niet automatisch omgezet in een betalend abonnement, dus moet u het gratis proefabonnement niet annuleren.

  Zal FordPass Connect werken als ik in het buitenland reis?

  Ja. De wifi-hotspotverbinding kan variëren van land tot land. Deze functies en dataroamen zijn beschikbaar in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, België, Finland, Ierland, Nederland, Polen, Portugal, Zweden, Denemarken, en Noorwegen.

  Zullen er extra kosten zijn wanneer ik in een ander land rijd?

  Nee. Er zijn geen extra kosten voor het gebruik van uw FordPass Connect-functies, bv. Live Traffic en functies op afstand, deze vallen onder uw gratis proefabonnement van twee jaar.

  Voor eCall zullen er nooit extra kosten zijn aangezien deze functie gratis is gedurende de levensduur van het voertuig.

  Eventuele wifi-hotspotbundels die u hebt gekocht, zullen ook geen extra kosten veroorzaken terwijl u een ander land bezoekt.

  Moet ik betalen voor FordPass Connect?

  Als u een nieuwe Ford met FordPass Connect koopt, krijgt u een gratis abonnement voor 2 jaar te beginnen vanaf de startdatum van uw garantie (exclusief wifi-datapakket). Na de proefperiode hebt u de keuze om een abonnement te nemen op FordPass Connect om de verbonden functies van uw voertuig te blijven gebruiken.

 • Wanneer begint uw gratis FordPass Connect-abonnement van twee jaar?

  De startdatum van het FordPass Connect-abonnement van 2 jaar is gekoppeld aan de startdatum van de garantie.

  Hoeveel kost FordPass Connect na de eerste 2 jaar?

  Na het gratis proefabonnement van twee jaar, zal een verder abonnement van twee jaar op FordPass Connect (waarin geen wifi-data-abonnement is inbegrepen) €99 kosten, inclusief btw. Dit zal u toelaten om uw functies op afstand te blijven gebruiken op de FordPass App. Dit zijn indicatieve prijzen, geldig op het moment van publicatie. We behouden ons het recht voor om de prijzen op eender welk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

  Als u na het gratis proefabonnement van twee jaar de Live Traffic Service wilt blijven gebruiken om uw navigatiesysteem te versterken, zal het €70 kosten inclusief btw voor nog eens twee jaar. Dit zijn indicatieve prijzen, geldig op het moment van publicatie. We behouden ons het recht voor om de prijzen op eender welk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

  Als uw met FordPass Connect uitgerust voertuig beschikt over eCall, blijft deze functie gratis gedurende de levensduur van het voertuig.

  Als ik geen SYNC3 Navigatie heb, kan ik dan toch gebruikmaken van de functies op afstand van FordPass Connect zoals Vergrendelen/Ontgrendelen?

  Ja, als u uw FordPass Connect-modem geactiveerd hebt met een gekoppelde FordPass App.

 • Wanneer begint mijn gratis wifi-hotspot proefabonnement van 3 maanden of 3G?

  Het gratis wifi-hotspot proefabonnement wordt alleen gestart als u het activeert via de website van onze partner & FordPass. Bekijk bovenstaande How to-video's om te zien hoe.

  Het is niet gekoppeld aan de startdatum van de garantie of aan andere abonnementen.

  Hoe koop ik extra data zodra de periode van mijn gratis proefabonnement is afgelopen?

  Om extra databundels te kopen, logt u gewoon in met uw account op de website van onze partner. U kan ernaar linken via FordPass door te klikken op de knop 'Hotspot Voertuig' of wanneer u een toestel gebruikt dat verbonden is met de wifi-hotspot van uw voertuig. Ga vervolgens naar “Mijn abonnement en verbruik”, en selecteer welke databundel voldoet aan uw behoeften en de betalingsmethode. Houd er rekening mee dat het even kan duren vooraleer de gekochte databundel klaar is voor gebruik in uw voertuig.

  Wat is de wifi-snelheid? Downloadsnelheid? Uploadsnelheid?

  De FordPass Connect wifi-hotspot bereikt snelheden tot 4G LTE. LTE (Long Term Evolution) is een soort 4G-technologie die de beste beschikbare prestaties en snelheden levert. Dit betekent dat 4G LTE ongeveer tien keer sneller is dan de oudere 3G-technologie. De snelheden variëren echter afhankelijk van de netwerkdekking.

  Hoe makkelijk is het om een wifi-hotspotabonnement te annuleren?

  Wanneer u data voor uw wifi-hotspot koopt, koopt u bundels en geen doorlopend abonnement. De bundels vervallen wanneer uw data op zijn of wanneer ze hun tijdslimiet bereiken. Als u uw auto verkoopt terwijl u een actieve bundel hebt, kan u de resterende data naar een ander Ford-voertuig overdragen. U kan data niet overdragen naar een voertuig dat niet van Ford is.

  Kan ik de SIM van de modem veranderen naar een SIM van een andere provider?

  Nee, de SIM is ingebouwd in het FordPass Connect-systeem. Dit zorgt voor een naadloze ervaring wanneer u over nationale grenzen heen reist.

  Kan ik één account voor wifi gebruiken in meerdere Ford-voertuigen?

  Ja, u kunt uw account en databundels gebruiken in meerdere Ford-voertuigen, maar ze kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden.

  Kan ik de wifi-hotspot van het voertuig gebruiken wanneer het contact is uitgeschakeld?

  Ja, maar alleen nadat een contact is ingeschakeld. De wifi-hotspot van het voertuig zal gedurende 30 minuten werken nadat het contact is uitgeschakeld, zolang de sleutel in de auto is. De 30 minuten kunnen ingekort worden als het accuniveau te laag wordt.

  Kan ik het wachtwoord van de wifi-hotspot van het voertuig wijzigen?

  Ja, zie de how to-video over wifi-hotspot.

  Kan ik de netwerknaam van de wifi-hotspot van het voertuig wijzigen?

  Ja, zie de how to-video over wifi-hotspot.

  Kan ik de wifi-hotspot van het voertuig UITschakelen?

  Ja, u kan dat doen in het menu "Hotspot voertuig".

  Kan ik de wifi-hotspot van mijn voertuig instellen als onzichtbaar voor andere toestellen?

  Ja, u kan dat doen in het menu "Hotspot voertuig".

 • Waar bevindt de eCall-knop zich?

  Op de nieuwe Focus is de eCall-knop te vinden in de dakconsole. De knop is gemarkeerd met een rode SOS. Om een eCall handmatig te activeren moet u het SOS-deksel open klikken en drukken op de rode knop eronder.

  Hoe werkt het eCall-onderdeel van FordPass Connect?

  eCall belt automatisch de nooddiensten na een ernstig ongeluk. Het zal de voertuiglocatie meedelen en operators van noodcentra in staat stellen om contact op te nemen met het voertuig en na te gaan of de bestuurder bij bewustzijn is of niet. Net als Ford Emergency Assist wordt het geactiveerd wanneer de airbag wordt geactiveerd of wanneer de brandstofpomp wordt uitgeschakeld. eCall werkt echter ook zonder verbinding met een mobiele telefoon, wat voor naadloze connectiviteit zorgt.

  Zal een eCall mij geld kosten?

  Nee. Ford verbindt zich ertoe om alle datakosten in verband met eCall te dekken gedurende de levensduur van het voertuig.

  Moet ik mijn FordPass Connect-abonnement verlengen om eCall te blijven gebruiken na twee jaar?

  Nee. Ford verbindt zich ertoe om alle datakosten in verband met eCall te dekken gedurende de levensduur van het voertuig.

  Wat indien ik onbedoeld op de rode SOS-knop druk?

  Maak u geen zorgen. Tijdens de eCall krijgt u een auditieve en visuele waarschuwing van de wagen en hebt u 15 seconden om de eCall te annuleren door nogmaals op de rode SOS-knop te drukken.

  Wat gebeurt er als ik een ongeluk heb op een plaats waar er slechte ontvangst is of waar er geen gsm-dekking beschikbaar is?

  Een eCall zal alleen mislukken als er geen enkel signaal is. Dit kan het geval zijn in sommige regio's in Europa.

  Bij welke noodgevallen kan eCall mij helpen?

  De eCall en SOS-knop kan u helpen bij elk noodgeval met het voertuig. Of u nu een ernstig ongeval hebt, een medisch noodgeval, of een ongeval op de weg ziet en u wil de nooddiensten waarschuwen, druk gewoon op de rode SOS-knop.

  Zal eCall altijd werken?

  Voertuigongevallen zijn uitermate onvoorspelbare gebeurtenissen. Opdat het systeem zou werken, moeten het elektrische systeem van het voertuig en het signaal van de draadloze netwerkprovider beschikbaar zijn. Hoewel we verschillende maatregelen hebben genomen om ook bij een aanrijding functionaliteit te garanderen (inclusief een afzonderlijke backup-accu), kunnen de systemen van het voertuig afhankelijk van de ernst van het ongeval in die mate beschadigd zijn dat eCall niet in staat is om een oproep te starten of verder te zetten.

 • Hoe kan ik functies op afstand gebruiken?

  Bekijk onze How to-film over functies op afstand om er alles over te leren

  Hoe ver kan ik van het voertuig verwijderd zijn om de functie vergrendelen/ontgrendelen op de FordPass App te gebruiken?

  Om het even waar zolang uw smartphone en de auto bereik hebben.

 • Kan er onmiddellijk worden gereden met een voertuig dat op afstand werd gestart met de FordPass App?

  Alleen indien de sleutel in het contact zit; er kan niet gereden worden met een op afstand gestart voertuig tot de sleutel binnenin wordt gedetecteerd.

  Welke functies kunnen er worden geactiveerd via Start motor op afstand (vb. verwarmde voorruit)?

  Wanneer een voertuig wordt geactiveerd via Start motor op afstand met de standaardinstellingen, worden de klimaatregeling, verwarmde stoelen en verwarmd stuurwiel geactiveerd zoals ze zijn ingesteld in de automatische modus. U kan dit wijzigen door de laatste instellingen, toen het voertuig werd achtergelaten, te gebruiken.

  Kan ik Start motor op afstand gebruiken op een nieuwe Focus met een manuele versnellingsbak?

  Nee. U kan de andere functies op afstand van FordPass Connect gebruiken via de FordPass App zoals: Vergrendelen/Ontgrendelen, Voertuigstatus en Voertuigwaarschuwingen.

  Is automatische uitschakeling geïntegreerd?

  Ja, de Start motor op afstand werkt slechts 5, 10 of 15 minuten (afhankelijk van de instelling in het instrumentencluster) na de inschakeling ervan.

  Is het in Europa niet illegaal om uw auto vanop afstand te starten?

  Nee, het is mogelijk om Start motor op afstand legaal te gebruiken binnen de Europese markten van FordPass Connect. De gebruiker moet de functie op een verantwoorde manier gebruiken en moet begrijpen wat toegelaten en redelijk is in zijn/haar specifieke situatie. De functionaliteit is zo ontworpen dat ze op een redelijke, veilige en niet-buitensporige manier kan worden gebruikt.

  Kan ik Start motor op afstand elke morgen plannen op mijn gloednieuwe Focus?

  U kan Start motor op afstand niet plannen. De functionaliteit is zo ontworpen dat ze op een redelijke, veilige en niet-buitensporige manier kan worden gebruikt. U moet elke Start motor op afstand initiëren in de FordPass App.

 • Wat zijn de voordelen van FordPass Connect ten opzichte van mobiele tethering voor Live Traffic?

  FordPass Connect biedt elke 2 minuten Traffic-updates voor alle wegen, niet alleen de grote routes, en de geassocieerde datakosten zijn gedekt binnen uw FordPass Connect-abonnement.

  Hoe gebruik ik Live Traffic?

  Bekijk onze How to-video over Live Traffic om er alles over te weten te komen

  Is er een verschil tussen Live Traffic van FordPass Connect en de Live Traffic die nu beschikbaar is op de FordPass via AppLink?

  Ja, FordPass Connect is volledig geïntegreerd in uw SYNC-navigatiesysteem en zorgt voor een naadloze ervaring, zonder dat er nog kabels nodig zijn. FordPass Connect Live Traffic geeft ook verkeersongelukken op alle wegen weer, terwijl FordPass Live Traffic via AppLink alleen de grote wegen dekt.

  Live Traffic - ontvangt u een melding om een betere route te aanvaarden of brengt het systeem u automatisch op de nieuwe route?

  Het systeem plant automatisch een nieuwe route tijdens een rit. Aan het begin van een rit kunnen verschillende routes bekeken en vervolgens gekozen worden door de ‘Verkeerslijst’-optie aan te vinken in het navigatiemenu.

  Wie verstrekt de gegevens voor updates van Live Traffic?

  Live Traffic-informatie gebruikt meer dan 100 verschillende bronnen. Het gebruikt informatie van verschillende toestellen, waaronder voertuigsensorgegevens, smartphones, PND's, wegsensoren en verbonden auto's. Incidenten zoals ongevallen en wegenwerken worden live opgevolgd, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

 • Welke (persoons-)gegevens worden gedeeld met Ford en voor welke doeleinden?

  Raadpleeg voor volledige details onze Connected Car privacybeleidspagina op de Ford-website.

  Mijn verdeler vertelde me dat mijn auto bij levering verbonden zal zijn. Wat betekent dit?

  Uw voertuig wordt geleverd in een gedeeltelijk geactiveerde modus, verbonden met de cloud van Ford zodat u bij afhaling beschikt over de recentste software op het voertuig en om de activering van FordPass Connect eenvoudiger te maken. In deze modus zal het voertuig informatie over zijn verbonden status delen met Ford, hetgeen we anonimiseren, ten behoeve van productverbetering.

  Kan ik verhinderen dat FordPass Connect mijn gegevens gebruikt?

  U kan bepaalde voorkeuren instellen voor het verzamelen van verbonden voertuiginformatie via de instellingen van het infotainmentsysteem in uw voertuig. Raadpleeg het Connected Car-privacybeleid op de Ford-website voor meer informatie.

  Volgt FordPass Connect mij en zal het weten waar ik ben?

  FordPass Connect volgt u niet. U hebt controle over wanneer FordPass Connect uw locatie gebruikt om uw diensten, zoals Live Traffic-updates, te leveren. Als u locatiedeling hebt uitgeschakeld wordt deze uitschakeling alleen opgeheven als uw voertuig uitgerust is met eCall en deze functionaliteit wordt geactiveerd door een ernstig ongeluk. In deze noodsituatie wordt uw locatie meegedeeld aan de nooddiensten overeenkomstig de Europese wetgeving.

  Welke gegevens worden verzameld?

  Afhankelijk van de diensten en functionaliteit die klanten selecteren, kan FordPass Connect gegevens versturen, gaande van locatie en operationele informatie tot diagnostiek. Softwareversienummers en verbindingsinformatie kan naar ons worden gestuurd vanaf het voertuig om de connectiviteitsfuncties te voorzien en draadloze updates uit te voeren. Meer gedetailleerde informatie is te vinden in ons Connected Car-privacybeleid op de Ford-website.

  Kan ik zelf beslissen welke gegevens worden verzameld?

  Ja, dat kan. Dankzij het SYNC-systeem behoudt u de controle. U kan op eender welk moment uw voorkeuren in het voertuig instellen, onder andere met betrekking tot welke verbonden voertuiginformatie met ons wordt gedeeld, onder Connectiviteitsinstellingen. U kan meer te weten komen over controles in het voertuig in uw gebruikershandleiding.

  Let op: verbinding met het voertuig verbreken of wijzigingen aanbrengen aan instellingen voor gegevensdeling kan de kwaliteit of beschikbaarheid van bepaalde diensten zoals Live Traffic of Vergrendelen en Ontgrendelen op afstand beïnvloeden.

  Hoe weet ik welke gegevens worden verzameld door FordPass Connect?

  Afhankelijk van hoe uw voertuig is uitgerust, kan sommige informatie in het voertuig worden verstrekt. Lees meer over alle gegevens die worden verzameld via FordPass Connect in ons Conected Car-privacybeleid op de Ford-website. U kunt deze gegevensdeling ook beheren in de Connectiviteitsinstellingen van het SYNC-scherm.

  Hoe worden deze gegevens gebruikt?

  We zijn toegewijd om uw persoonsgegevens, inclusief uw verbonden voertuiginformatie, eerlijk en overeenkomstig ons privacybeleid en de wet te beheren. Raadpleeg voor meer details ons Connected Car-privacybeleid op de Ford-website.

  Worden de gegevens overgedragen naar andere landen?

  Gegevens worden overgedragen naar en bewaard op servers beheerd door ons en onze dienstverleners. Uw persoonsgegevens worden behandeld in overeenstemming met de plaatselijke wetgeving betreffende gegevensbescherming en kunnen worden overgedragen binnen de Europese Economische Ruimte ("EER"), alsook naar landen buiten de EER (inclusief naar de VS). Meer informatie is te vinden in ons Connected Car-privacybeleid op de Ford-website.

Top