ALOHA WANDERWELL – DE ORIGINELE EXPLORER 

21 MAART, 2023

Aloha Wanderwell was een Noord-Amerikaanse ontdekkingsreizigster, filmmaakster, echtgenote, moeder en vrouwelijke Indiana Jones. Op haar zestiende al was ze de eerste vrouw die rond de wereld reed. En ze deed het allemaal in een Ford Model-T. 

​Ze bezocht plaatsen die geen enkele westerse man of vrouw ooit eerder had gezien. Haar reis werd gepubliceerd in tijdschriften die elke stap van haar avontuur beschreven, land per land. 

Aloha Wanderwell with Ford Model-T

DE EERSTE STAPPEN VAN ALOHA 

Met de steun van de Ford Motor Company begon Aloha haar gedurfde expeditie in Parijs, en het duurde jaren om deze te voltooien. Het Model T ‘Flivver’ werd gekozen vanwege de betrouwbaarheid en omdat hij gemakkelijk te repareren was.  

Ford leverde ook technische ondersteuning via een uitgebreid netwerk van verdelers, dat Aloha ‘de enige wereldwijde service voor reserveonderdelen’ noemde. Haar reis duurde meer dan zeven jaar en omvatte 43 landen. Soms gebruikte ze kerosine in plaats van benzine, of geplette bananen als smeermiddel.  

En in India waren lokale ossen nodig om de Ford Model-T over moddervlaktes en door rivieren te slepen.  

Aloha Wanderwell in front of pyramids

ALOHA'S REIS IN EEN NIEUW JASJE 

Bijna een eeuw later treedt een andere ontdekkingsreiziger in de voetsporen van Aloha. Maak kennis met Lexie Alford. Bij velen bekend als Lexie Limitless. Een moderne ontdekkingsreiziger met een passie voor reizen. Ze is de jongste persoon die naar alle soevereine landen is gereisd vóór haar 22e verjaardag. Geïnspireerd door Aloha Wanderwell, zal Lexie haar reis opnieuw uitvinden. Maar deze keer in de nieuwe 100% elektrische Ford Explorer. Ongetwijfeld zullen er onderweg onvoorziene uitdagingen zijn, maar dat maakt het juist zo spannend!  

100% elektrische Explorer

Lexie with a tablet

EXPLORING REINVENTED

Lexie's reis met de nieuwe 100% elektrische Explorer begint hier. Bekijk hieronder. 

100% elektrische Explorer

Ford Exploring Reinvented