Mustang logo 60th anniversary

60 jaar Ford Mustang® in de kijker

Voor altijd een opvallend icoon

17 APRIL 2024

HET ICOON WORDT 60

Dit jaar viert de Ford Mustang® zijn 60e verjaardag. Meer dan 10 miljoen auto's later is de Ford Mustang® een cultureel icoon met meer dan 5000 films op de teller.

Vier samen met ons 60 jaar Ford Mustang®, inclusief de lancering van nieuwe edities.

NIEUW IN DE PADDOCK

In het 60e jaar introduceren we nog meer Ford Mustang®-varianten op onze wegen. Van de 5.8-liter V8 supercar tot de volledig elektrische Mustang Mach-E® Rally, er is een Mustang® voor elke rit.

Silver mustang driving next to a mountain
Mustang driving on a well-paved road

MUSTANG® GT CALIFORNIA SPECIAL

Ga voor de vibe van de Pacific Coast Highway met de 2024 Ford Mustang® GT California Special. Opvallende, direct iconische styling, afgewerkt met unieke California Special-badges aan de binnen- en buitenkant.

MUSTANG® GT NITE PONY

Helemaal in galop met de Mustang® Nite Pony. Ontworpen met Ebony Black gelakte aluminium velgen, gecombineerd met zwarte Pony-badges aan de voor- en achterkant, zwarte spiegelkappen en een zwart gelakt dakShadow Black.

Mustang Rally on a dirt road

MUSTANG MACH-E® RALLY

De 100% elektrische Mustang Mach-E® Rally brengt de Mustang waar hij nooit eerder is geweest – op onverharde wegen. De snelst accelererende Mustang Mach-E® tot nu toe, met een indrukwekkende rally-geïnspireerde styling, unieke rallyophanging en een verbeterd vermogen van 487 pk met een elektrisch bereik van maximaal 510 km23 graden Celsius. Gebouwd om op asfalt te leven en in de modder te spelen, in beperkte aantallen beschikbaar in Europa vanaf 30 april 2024.

 

Meer over de Rally

MUSTANG® GTD

Mustang® GTD, de supercar met Mustang-ziel, komt naar Europa. Bezoekers van de uithoudingsrace van de 24 uur van Le Mans op 15 en 16 juni kunnen de Mustang GTD in het echt aanschouwen, terwijl ze ook de Mustang® GT3 kunnen zien strijden. De Europese inschrijvingen voor de Mustang GTD zullen naar verwachting deze zomer opengaan – meer details zullen worden gedeeld met ons ‘hou me op de hoogte’-publiek zodra deze beschikbaar zijn.

 

Meer over GTD

60 JAAR MUSTANG IN BELGIË

Ford België viert de 60ste verjaardag van de Mustang tijdens de 24 Uur van Spa op 29 juni, in Francorchamps. Op het programma: de Mustang GT3 en GT4 in actie op het circuit, de exclusieve Mustang GTD in expo, een parking gewijd aan de mooiste Mustangs van Europa, een panel dat de 7 generaties van het model vertegenwoordigt en nog veel meer.

 

Meer informatie

Two people sitting in a Mustang using Ford BlueCruise

VOLG DE FORD MUSTANG GLOBAL GALLOP

Volg de verjaardag van deze wereldwijde bestseller met de Ford Mustang® Global Gallop. We vieren zes decennia van iconisch Mustang®-erfgoed, terwijl we ons richten op de toekomst van Mustang en de volgende generatie Mustang®-klanten in de schijnwerpers zetten.

Meer informatie