Home > Personenwagens > EXPLORER > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Neem plaats in de cabine van de Ford Explorer en omring uzelf met een reeks geavanceerde technologieën. Stem uw prestaties af op stadswegen, bergpaden en alles daartussen met het geavanceerde Terrain Management System. Of geniet ontspannend van lange ritten door Adaptive Cruise Control met Stop & Go te activeren. U kunt zelfs kiezen wanneer u vooral de elektrische motor, de benzinemotor of beiden wilt inschakelen. Al deze systemen werken naadloos samen en tillen uw rijervaring naar een hoger niveau.

Bedwing elk terrein

Aangename straten in de stad of rotsachtig terrein ... Het Terrain Management System van de Ford Explorer biedt u steeds optimale controle. Kies uit zeven beschikbare rijmodi die de prestaties van uw voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie-, stabiliteit- en Hill Decent Control-systemen voor optimale controle in elke omgeving. Kies tussen: Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul, of voor maximale efficiëntie de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt weergegeven via het 12,3” digitale instrumentenpaneel dat volgens de geselecteerde rijmodus van kleur verandert.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

De bijgewerkte intelligente vierwielaandrijving kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie stuurt stroom naar de voorwielen om de efficiëntie te optimaliseren wanneer vierwielaandrijving niet nodig is. In ongunstige omstandigheden kan het systeem meer vermogen naar de achterwielen sturen. Dit zorgt voor een combinatie van uitzonderlijk rijgedrag en sterk verbeterde efficiëntie. De Explorer is verder uitgerust met nieuwe mogelijkheden voor achterwielaandrijving om zo prestaties nog beter te maken. Wanneer de vierwielaandrijving niet nodig is, wordt met achterwielaandrijving gereden.

Ford Explorer PHEV logo close up

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden. U hebt immers meer tijd om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie als u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view
Ford Explorer in motion driving through forest

Extra controle bij bergafwaarts rijden

Hill Descent Control is ontworpen om langs steile, ongelijkmatige afdalingen eenvoudiger een weg te banen. Het systeem controleert uw snelheid bij een afdaling, zonder dat u de rem of het gaspedaal moet aanraken. Het is actief bij zowel vooruit- als achteruitversnellingen. Dat betekent dat u zich op het uitdagende terrein kunt concentreren zonder dat u zich zorgen moet maken of u niet teveel gas geeft.

Ford Explorer close crop of front lights

U ziet beter, zonder anderen te verblinden

Automatisch grootlicht is een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt. Deze functie schakelt tijdelijk het grootlicht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het grootlicht weer in, voor maximaal zicht.

Een paar extra ogen

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van zijdelingse sensoren om auto's te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Indien een ander voertuig wordt opgemerkt, waarschuwt het systeem u via discrete waarschuwingslampjes die in de buitenspiegels zijn ingebouwd. Cross Traffic Alert werkt met het Blind Spot Information System om uw waakzaamheid te verhogen wanneer u achteruit een parkeerplaats verlaat en uw zicht beperkt is. Het systeem kan van de zijkant naderende voertuigen detecteren, een signaal laten horen en zelfs de remmen activeren als u niet op tijd reageert.

Ford Explorer driving on mountain road

Helpt u om binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Aid stuurt lichtjes bij om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. Als uw wiel de lijn of de rand van de weg raakt, laat Lane Keeping Alert het stuur trillen en geeft het een duidelijke visuele waarschuwing weer. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 64 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Top