Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Een reeks slimme technologieën zijn ontworpen om u, uw familie en andere weggebruikers te beschermen. Active Braking en Pre-Collision Assist met voetgangers- en zelfs fietsersdetectie waarschuwen u bijvoorbeeld voor potentiële aanrijdingen en remmen zelfs automatisch als u niet op tijd reageert.

 

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist detecteert mensen en voertuigen op de weg voor u, of mensen die het pad van het voertuig kunnen doorkruisen en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen.

Voorkomt vervelende deuken en krassen

Een ongeluk waarbij u uw deur ergens tegen botst in kleine parkeerruimtes is vlug gebeurd. Maar als u een van de vier deuren van uw Focus opent, springt er een bescherming naar buiten om het lakwerk van uw auto en de auto's naast u te beschermen.

 

Ford Focus door edge protector
Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating

Helpt u remmen aan hogere snelheden

Active Braking is een innovatieve veiligheidstechnologie die de camera aan de voorkant gebruikt om de weg te scannen. Als het systeem een mogelijke botsing detecteert (ongeacht uw snelheid), waarschuwt het u. Als u niet reageert, maakt het de remmen klaar en begint het te remmen om u te helpen vertragen.

Airbags die u van alle kanten beschermen

Naast de voorste airbags voor de bestuurder en de passagier zijn er zij-airbags gemonteerd, die bescherming bieden aan de borstkas en ontworpen zijn om de inzittende weg te leiden van het impactgebied. Ze kunnen ook de arm van de inzittende opheffen om meer ruimte te creëren tussen hen en de binnendringende structuur. Gordijnairbags bieden maximale dekking en hoofdsteunen bieden bescherming tegen whiplash. Er zijn ook gordelspanners en spankrachtbegrenzers vooraan en achteraan, herinneringen voor de veiligheidsgordel op alle zitplaatsen, en een display die laat zien op welke bezette zitplaatsen de veiligheidsgordels niet zijn vastgemaakt.

Ford Focus with deployed airbags
Ford Focus eCall detail with hand flipping the switch

Extra gemoedsrust

eCall is een boordsysteem dat de hulpdiensten onmiddellijk waarschuwt in geval van een botsing. Na te zijn geactiveerd door de airbagsensoren van de auto, geeft het de exacte locatie van het incident en het aantal passagiers in de auto door. De technologie maakt ook spraakcommunicatie met een veiligheidsoperator mogelijk.

 

Behoud de controle in alle omstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt.

Ford Focus driving around the bend
Ford Focus alloy wheel close up

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwen de bandendruksensoren u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

 

Kinderen rijden veilig mee

De Ford Focus werd ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Ford Focus isofix seat detail
Top