Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Dankzij slimme technologie en intelligent design maakt de Focus elke minuut die u doorbrengt in de auto zo comfortabel, veilig en aangenaam mogelijk.

Innovatieve technologieën zorgen er ook voor dat u onderweg net zo verbonden bent met de weg als met uw muziek, berichten en telefoongesprekken.

Sommige van onderstaande technologieën kunnen standaard zijn, terwijl andere technologieën optionele extra's zijn. Raadpleeg de prijslijst voor meer info.

Ziet de voertuigen die u misschien niet ziet

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information-systeem. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomend verkeer).

Nog makkelijker parkeren

Active Park Assist kan de auto parkeren in ruimtes die slechts 20% langer of breder zijn dan de auto. U hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken een ruimte die groot genoeg is om te parkeren. Het systeem stuurt u dan automatisch deze parkeerruimte in. U hoeft alleen het gaspedaal, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen.

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijvak te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 65 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Een veilige afstand houden

Het instrumentenpaneel beschikt over een afstandsaanduiding. Dit toont continu de afstand tot het voertuig voor u en verlicht een verkeerslichtsysteem van gekleurde pictogrammen volgens de door u gekozen afstandsinstellingen. Distance Alert kan u ook waarschuwen met een rood waarschuwingssymbool als u te dicht komt bij het voertuig voor u.

Vous aider à maintenir une distance de sécurité.
Voir les panneaux de signalisation qui vous échappe.

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens nu aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze nu tijdelijk of permanent zijn, het Traffic Sign Recognition-systeem kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens als een nieuw snelheidsverbod van toepassing wordt.

Helpt u remmen aan hogere snelheden

Het Active Braking systeem is een innovatieve nieuwe veiligheidsvoorziening die actief is wanneer u sneller dan 50 km/u rijdt (op de autosnelweg bijvoorbeeld). De technologie gebruikt RADAR om de weg voor u te scannen en waarschuwt u als het detecteert dat een botsing waarschijnlijk is. Als u niet reageert, activeert het systeem de prefill-functie van de remmen en begint het vervolgens te remmen om u te helpen vertragen. Onder een snelheid van 50 km/u wordt u geholpen door de Active City Stop. Samen geven deze technologieën u de geruststelling dat u aan elke snelheid geholpen wordt bij het remmen.

Vous aider à freiner à vitesse élevée.
Un régulateur de vitesse qui s'adapte automatiquement.

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met de Adaptive Cruise Control-technologie kunt u de snelheid kiezen waaraan u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde RADAR-sensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar een door u gekozen snelheid.

Phares bi-xénon ultra-lumineux à faible consommation d'énergie.

Ultraheldere, energiezuinige koplampen, bi-xenon koplampen

Van autosnelwegen tot stadsstraten, de Bi-xenon-koplampen met adaptieve verlichting veranderen hun stralingspatroon automatisch om de beste verlichting voor verschillende rijsituaties te bieden. De automatische dimfunctie van de koplampen wordt geactiveerd wanneer een tegenligger wordt gedetecteerd.

Spiegels die zien wat u niet kunt zien

Een Blind Spot Information System (BLIS) kan u helpen om veiliger van rijstrook te veranderen. Dat is omdat RADAR-sensoren de dode hoeken aan elke kant van uw voertuig kunnen scannen. En als ze een voertuig detecteren dat u niet kunt zien, licht een duidelijk zichtbaar oranje lampje op in de buitenspiegel aan de betreffende kant van de auto om u te waarschuwen. BLIS beschikt ook over een volledig nieuwe technologie, Cross Traffic Alert.

Améliorer votre visibilité sans éblouir les autres conducteurs.

U ziet beter, zonder anderen te verblinden

De automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk uw koplampen wanneer het een tegenligger of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft. 

Driver Alert waarschuwt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Le système d'alerte du conducteur vous indique quand vous êtes fatigué.
Un meilleur contrôle lors des démarrages en côte.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Top