Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Focus is ontworpen om uw rijervaring op elk gebied te verbeteren.

Deze nieuwe generatie auto zit boordevol geavanceerde functies, zoals Ford Co-Pilot360, een indrukwekkende reeks Driver Assist technologieën zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centering, en Active Park Assist 2. Deze slimme technologieën kunnen zowel het versnellen als het remmen, en het sturen ondersteunen. Bovendien zijn alle nieuwe technologieën zo eenvoudig en handig in gebruik dat u zich zult afvragen hoe u ooit zonder hebt gekund. 

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Uw persoonlijke rijassistent

Ford Co-Pilot360 combineert een aantal technologieën die samen uw rijervaring nog comfortabeler en aangenamer maken. Dankzij Adaptive Cruise Control met Stop & Go wordt bijvoorbeeld uw cruise control automatisch aangepast aan de snelheid van het voertuig dat voor u rijdt. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en herstarten wanneer de weg weer vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en de snelheid van uw cruise control overeenkomstig aanpassen. De Lane Centering-technologie biedt ook stuurhulp door de wegmarkeringen te volgen, zodat u midden uw rijstrook blijft rijden.

 

Zorgeloos parkeren en vertrekken

De nieuwste generatie Active Park Assist rijdt u niet alleen parkeerplaatsen binnen, maar stuurt ook de versnelling, het schakelen en remmen aan. Deze slimme technologie is verkrijgbaar in Focus-modellen met een automatische transmissie en zorgt voor moeiteloos parkeren. Na activering selecteert u gewoon een kant van de weg en of u parallel of loodrecht wilt parkeren. Vervolgens houdt u de knop ingedrukt en laat u de auto al het werk doen.

Koplampen waarmee u beter om bochten kunt kijken

Adaptieve verlichting met Ford Dynamic Full LED-koplampen en dagrijlichten levert een precies en intens helder lichtpatroon dat zich automatisch aanpast aan de verschillende weg- en rijomstandigheden. Daarnaast past het verblindingsvrije grootlicht zich automatisch aan om te vermijden dat andere bestuurders worden verblind. Het nieuwe systeem kan zelfs de kromming van de weg lezen om bochten en kruispunten op voorhand te verlichten.

Rijdynamiek op uw maat

Geef uw rijervaring een persoonlijk tintje door de acceleratie, het stuurgedrag en zelfs het schakelen van de Focus aan te passen aan uw rijstijl. Tot zeven selecteerbare rijmodi zijn mogelijk: Normaal, Eco, Sport, Comfort, Eco-Comfort, Slippery en Trail.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Slim, handig en ruimtebesparend

De elektrische handrem is een eenvoudig extraatje met enkele verrassende voordelen. Zo heeft u bijvoorbeeld meer ruimte in de middenconsole, is het gemakkelijker om te gebruiken en hoeft u de remmen niet zo vaak te laten onderhouden. Om de rem te gebruiken, hoeft u alleen maar op een knop op de middenconsole te drukken.

Belangrijke informatie in één oogopslag

Het Head Up Display projecteert de dashboardinformatie van uw voertuig in uw gezichtsveld, zodat u op de hoogte blijft zonder dat uw blik afdwaalt naar het dashboard. De informatie die op het kleurendisplay wordt weergegeven, kan ook volledig worden aangepast aan uw voorkeuren.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen.

Meer stuurrespons in noodsituaties

De Evasive Steering Assist helpt u rond stilstaande of langzamere voertuigen te sturen om botsingen te voorkomen. Het systeem maakt gebruik van radar en een camera om langzamer bewegende en stilstaande voertuigen te detecteren en biedt stuurondersteuning om een voertuig te vermijden als er een botsing dreigt. De technologie wordt geactiveerd als er onvoldoende ruimte is om een botsing te voorkomen door te remmen en u een ontwijkend manoeuvre inzet.

Emergency Steer Assist diagram

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Aid stuurt lichtjes bij om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. Als uw wiel de lijn of de rand van de weg raakt, laat Lane Keeping Alert het stuur trillen en geeft het een duidelijke visuele waarschuwing weer. De technologie wordt automatisch gedeactiveerd bij snelheden onder 64 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Technologie die meerdere botsingen kan voorkomen

Post Impact Braking helpt om de kans op een tweede botsing bij een ongeval te verminderen. Als het systeem een ongeval detecteert, worden de noodremmen automatisch geactiveerd. Dit helpt om te voorkomen dat de auto tegenliggers of andere obstakels op de weg raakt.

Ford Focus on the hill

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Maximale controle in de bochten

Torque Vectoring Control reageert 100 keer per seconde op de weg. (Dat is 33 keer sneller dan één keer met uw oog knipperen.) Aan de hand van deze informatie vindt het systeem een evenwicht voor de aandrijfkracht die op ieder van de voorwielen wordt gezet. Dit maximaliseert de baanvastheid en levert een scherpere besturing, zodat u vlot bochten en oneffenheden op de weg neemt.

Ford Focus on the road in green countryside
Blue New Ford Focus driving around street corner

5-sterren Euro NCAP-veiligheid

De nieuwe Focus zit boordevol geavanceerde veiligheidstechnologieën. Sommige systemen zijn ontworpen om de ernst van botsingen te verminderen, terwijl andere systemen kunnen helpen om ongevallen te voorkomen. En als bewijs van het vermogen om u, uw passagiers en andere weggebruikers te beschermen, heeft de nieuwe Focus een maximale score van 5 sterren gekregen van Euro NCAP volgens de nieuwe strenge test- en beoordelingsprotocollen van 2018.

Top