Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De Focus is verkrijgbaar in een assortiment krachtige en erg zuinige motoren, allen voorzien van een automatische 8-versnellingsbak met draaiknop om te schakelen ("rotary gear shift dial") of een manuele 6-versnellingsbak. Het exterieur is ook zowel atletisch als aerodynamisch gevormd, waardoor de efficiëntie nog verder wordt verbeterd.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

Een gesofisticeerde nieuwe automatische 8-versnellingsbak met draaiknop om te schakelen

De Focus is de eerste Ford met deze geavanceerde nieuwe automatische transmissie. Dankzij de verbeterde acceleratie en het supervlot schakelen, is hij van kop tot teen ontwikkeld om uw rijervaring te verbeteren en prestaties te maximaliseren. We hebben de traditionele versnellingspook vervangen door een op een console gemonteerde draaiknop om te schakelen. Dit geeft het interieur een schonere, modernere lay-out. En er is nog een handige functie: wanneer u uw auto parkeert, stelt de schakelaar zichzelf automatisch in op de parkeermodus.

Haal alles uit uw motor

De nieuwe en verbeterde 1.0 en 1.5 liter Ford EcoBoost-benzinemotoren zijn ontworpen om u alle kracht te geven die u van veel grotere motoren zou verwachten. Ford EcoBoost-technologie levert prestaties die soepel, responsief en lonend zijn. Om ze nog efficiënter te maken, zijn beide motoren nu uitgerust met cilinderdeactivering. Hiermee wordt een cilinder afgesloten wanneer de nood voor koppeling laag is, zoals op een snelweg. Wanneer de vraag voor koppeling toeneemt, komt de cilinder weer tot leven om u het vereiste vermogen te geven.

Ford Focus EcoBoost engine

Een nieuwe standaard voor dieselmotoren

De 1.5 en 2.0 liter Ford EcoBlue-dieselmotoren zijn zeer geavanceerde, turbomotoren die meetbaar verbeterde efficiëntie, prestaties en verfijning bieden. De nieuwe motoren kunnen het brandstofrendement verbeteren, reageren sneller en zijn ook stiller dan ooit tevoren.

Een handgeschakelde 6-versnellingsbak

De handgeschakelde 6-versnellingsbak in de Focus is geoptimaliseerd om de versnellingskeuze eenvoudiger, preciezer en stiller te maken. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, waardoor uw rit boeiender wordt terwijl u minder bezoekjes aan het tankstation hoeft te brengen.

Ford Focus 6-speed manual transmission
Ford Focus eco mode display detail

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford Eco Mode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en het aantal korte en lange ritten die u maakt.

Top