Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Naast zijn reeks krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren is de Ford Focus nu ook verkrijgbaar als EcoBoost Mild Hybrid. Deze mild hybride aandrijflijn verhoogt het vermogen, optimaliseert de efficiëntie en minimaliseert de uitstoot. Het exterieur is atletisch ontworpen om moeiteloos over de weg te rijden, zodat de efficiëntie nog verbetert.

Blue Ford focus side view

Beschikbaar als Mild Hybrid

De EcoBoost Mild Hybrid is uitgerust met een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de efficiëntie te verhogen. Dit model kan niet zuiver elektrisch rijden. De elektrische motor geeft extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer nodig. De EcoBoost Mild Hybrid gebruikt ook regeneratieve remtechnologie die de accu oplaadt door energie op te vangen die gewoonlijk verloren gaat wanneer u afremt. Hierdoor kunt u het brandstofverbruik en de uitstoot verlagen.

Een gesofisticeerde nieuwe automatische 8-versnellingsbak met draaiknop om te schakelen

De Focus is de eerste Ford met deze geavanceerde nieuwe automatische transmissie. Dankzij de verbeterde acceleratie en het supervlot schakelen, is hij van kop tot teen ontwikkeld om uw rijervaring te verbeteren en prestaties te maximaliseren. We hebben de traditionele versnellingspook vervangen door een op een console gemonteerde draaiknop om te schakelen. Dit geeft het interieur een schonere, modernere lay-out. En er is nog een handige functie: wanneer u uw auto parkeert, stelt de schakelaar zichzelf automatisch in op de parkeermodus.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter
Ford Focus EcoBoost engine

Haal alles uit uw motor

De nieuwe en verbeterde 1.0 en 1.5 liter Ford EcoBoost-benzinemotoren zijn ontworpen om u alle kracht te geven die u van veel grotere motoren zou verwachten. Ford EcoBoost-technologie levert prestaties die soepel, responsief en lonend zijn. Om ze nog efficiënter te maken, zijn beide motoren nu uitgerust met cilinderdeactivering. Hiermee wordt een cilinder afgesloten wanneer de nood voor koppeling laag is, zoals op een snelweg. Wanneer de vraag voor koppeling toeneemt, komt de cilinder weer tot leven om u het vereiste vermogen te geven.

Een nieuwe standaard voor dieselmotoren

De 1.5 en 2.0 liter Ford EcoBlue-dieselmotoren zijn zeer geavanceerde, turbomotoren die meetbaar verbeterde efficiëntie, prestaties en verfijning bieden. De nieuwe motoren kunnen het brandstofrendement verbeteren, reageren sneller en zijn ook stiller dan ooit tevoren.

Ford Focus 6-speed manual transmission

Een handgeschakelde 6-versnellingsbak

De handgeschakelde 6-versnellingsbak in de Focus is geoptimaliseerd om de versnellingskeuze eenvoudiger, preciezer en stiller te maken. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, waardoor uw rit boeiender wordt terwijl u minder bezoekjes aan het tankstation hoeft te brengen.

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford Eco Mode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en het aantal korte en lange ritten die u maakt.

Ford Focus eco mode display detail
Top