Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Motortechnologie speelt een belangrijke rol in de Focus, om zowel de gebruikskosten als de uitstoot te verminderen en tegelijk een aanzienlijk vermogen en hoge prestaties te leveren.

Het gamma is uitgebreid met een 1.5-liter EcoBoost benzinemotor en een 1.5-liter TDCi dieselmotor. Beide zijn uitgerust met Auto-Start-Stop, en de brandstofbesparing is verder verbeterd over het hele gamma.

Alle nieuwe motoren zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen. En een versie van de krachtige 1.0-liter EcoBoost motor vermindert de emissie al tot minder dan 100 g/km CO2.

1.0-liter EcoBoost

Een versie van de verrassend krachtige 1.0-liter EcoBoost motor heeft een uitstoot van minder dan 100 g/km CO2: de eerste niet-hybride gezinsauto met bezinemotor in Europa die dit waarmaakte.

Vermogen en efficiëntie zonder compromis

De 1.5-liter EcoBoost is een nieuwe aanvulling op het succesvolle EcoBoost-gamma. De motor is een slimme, kleine versie van de 1.6-liter Ecoboost motor, om lagere emissies en nog meer brandstofbesparing te bieden... zonder het vermogen en het rijgedrag te benadelen.

EcoBoost Engine
Diesel Engine

Een volledig nieuwe optie

De 1.5 l TDCI is een nieuwe motor. Hij is gebaseerd op de 1.6-liter TDCi, en biedt hetzelfde vermogen op basisniveau met 95 pk, maar meer vermogen op 120 pk (was 115 pk), terwijl hij de brandstofzuinigheid maximaliseert en de emissies verlaagt.

Maximale grip voor meer controle

Torque Vectoring Control reageert 100 keer per seconde op de weg. Dat is 33 keer sneller dan één keer met uw oog knipperen. Aan de hand van deze informatie vindt het systeem een evenwicht voor de aandrijfkracht die op ieder van de voorwielen wordt gezet. Dit maximaliseert de baanvastheid en levert een scherpere besturing, zodat u vlot bochten en golvingen in de weg neemt.

Un meilleur contrôle dans les virages.
Changez de vitesse rapidement du bout des doigts.

Snel schakelen met uw vingertoppen

Kies een automatische transmissie en u krijgt de optie van schakelpeddels op het stuur. Met de peddels aan elke kant van het stuur schakelt u snel en met uw vingertoppen rechts naar een hogere versnelling en links naar een lager versnelling, zelfs terwijl u een bocht neemt.

Top