Home > Personenwagens > FOCUS > Eigenschappen > Comfort

Comfort

Strakke lijnen, een slanke lay-out en een elegante look. Het interieur van de Focus is comfortabeler, ruimer en chiquer dan ooit. Vanaf nu zijn u en uw auto altijd verbonden, waar u ook bent. Het nieuwe FordPass ConnectFordPass Connect Modem biedt u een reeks kenmerken van onschatbare waarde, zoals Live TrafficFordPass with Live Traffic, wifihotspotWi-Fi hotspot en eCallFordPass eCall. Download de FordPass-app op uw smartphone voor nog meer FordPass Connect-functies. Enkele voorbeelden zijn vergrendelen en ontgrendelen vanop afstand, het brandstofpeil controleren, de locatie van uw geparkeerde voertuig terugvinden, en nog veel meer.

 

 

De sleutel tot een meer verbonden wereld

De Focus is voor de allereerste keer beschikbaar met FordPass ConnectFordPass Connect Modem. Het systeem biedt een scala aan waardevolle voordelen, waaronder LTE-wifi tot 4GWi-Fi hotspot voor maximaal tien apparaten, en realtime verkeersinformatieFordPass with Live Traffic rechtstreeks op uw ingebouwde navigatiesysteem. Als u een ongeval heeft, kan FordPass Connect de hulpdiensten waarschuwen met een eCallFordPass eCall en hen de locatie van uw voertuig geven.

Een gewaarschuwd mens is er twee waard

Voertuigen met FordPass Connect kunnen u nu waarschuwen voor gevaren op de weg, zoals wegenwerken of een defect voertuig. Uw Ford ontvangt informatie van alle verbonden voertuigen in de buurt en van de openbare ongevallendatabank. Als uw voertuig informatie ontvangt over een gevaar, ziet u op het instrumentenpaneel een waarschuwing met informatie over het type gevaar en de afstand ten opzichte van uw voertuig. Hierdoor bent u beter voorbereid en kunt u, indien nodig, een alternatieve route zoeken.

Local hazard info screen
Ford Focus FordPass app

Download de FordPass-app voor nog meer functies

FordPass Connect wordt nog krachtiger wanneer het is gekoppeld aan uw smartphone via de FordPass-app. Nadat u bent verbonden, ontgrendelt u een reeks innovatieve nieuwe functies. U kunt bijvoorbeeld uw telefoon gebruiken om uw voertuig te lokaliseren en op afstand te vergrendelen en ontgrendelen. U kunt het brandstofniveau, het aantal kilometers en de bandenspanning controleren en waarschuwingen over de veiligheid van uw voertuig direct op uw telefoon ontvangen. Bovendien kunt u zelfs uw auto starten (op automatische transmissie) zodat ijslagen en beslagen ruiten weg zijn en u meteen klaar bent om te vertrekken. U kunt uw navigatiesysteem ook van thuis uit programmeren door een bestemming rechtstreeks vanaf uw telefoon naar de auto te verzenden.

 

Uw favoriete muziek, net zoals ze moet klinken

Wat uw muzieksmaak ook moge zijn, muziek moet klinken zoals de artiest het heeft bedoeld. En dat is precies wat u kunt verwachten in de Focus. Waarom? Omdat het beschikbaar is dankzij B&O. Dit hoogwaardige 675-watt audiosysteem levert een rijk, krachtig geluid met 10 luidsprekers, woofer en subwoofer. Deze geavanceerde technologie is speciaal ontworpen, ontwikkeld en verfijnd voor de Focus door de gespecialiseerde geluidstechnici van B&O. Draai dus het volume wat hoger en geniet van uw favoriete bands en liedjes in de concertzaal van uw auto.

Ford Focus B&O
Ford Focus panoramic roof

Laat het zonnetje binnen

De Focus is beschikbaar met een panoramisch dak over de volledige lengte dat het stalen dakpaneel volledig vervangt. Hierdoor stroomt natuurlijk licht in de auto om een licht en luchtig interieur te creëren. De voorste helft is elektrisch en kan naar achteren kantelen of schuiven, en met het intrekbare zonnescherm over de volledige lengte kunt u het glas openen voor frisse lucht terwijl u beschermd bent tegen de zon.

Een handenvrije kofferklep die u moeiteloos kunt openen en sluiten

Als u de handen vol hebt, en de Focus Clipper detecteert de nabijheid van uw KeyFree-sleutel, dan kunt u de kofferklep automatisch openen of sluiten door met uw voet te bewegen onder de achterbumper.

Ford Focus hands-free tailgate
Ford Focus wireless charging

Laden onderweg

Het interieur van de Focus is ontworpen om ruimte en gemak te maximaliseren. Het grote mediavak vóór de versnellingspook is bijvoorbeeld groot genoeg voor zelfs de grootste smartphones. Voor compatibele smartphonesWireless charging is draadloos opladen beschikbaar, waardoor het nog nooit zo eenvoudig is geweest om uw apparaten altijd gebruiksklaar te houden.

Ga handenvrij met SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie. Het is makkelijker en sneller in gebruik, met nieuwe spraakopdrachten en nog meer functionaliteit. De nieuwe interface heeft grotere knoppen voor een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en het touchscreen bevat nu dezelfde knijp- en veegbewegingen zoals op smartphones en tablets voor een meer intuïtieve navigatie. SYNC 3 ondersteunt ook AppLink, Apple's CarPlay en Android Auto, om de informatie van uw smartphone weer te geven op het touchscreen.

Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen
Ford Focus with adjustable seating close up

16-weg manueel instelbare voorzetels

De in 16 posities verstelbare voorzetels van de Ford Focus kunnen worden aangepast aan uw specifieke vereisten. Ze kunnen op en neer, naar voren en naar achteren worden bewogen, u kunt de kanteling van het basiskussen aanpassen, de lendensteun verplaatsen en nog veel meer. Hoelang uw rit ook duurt, alles zal zeker comfortabel verlopen.

Zetels en een stuurwiel die u warm houden

Verwarmbare voorzetels zijn verkrijgbaar voor zowel de bestuurder als de passagier. En voor uw comfort kunt u voor elke zitplaats kiezen uit drie verschillende warmtestanden. Een verwarmbaar stuurwiel is ook ontworpen om uw handen warm te houden op een ijzige ochtend, een kille dag of een ijskoude nacht.

Ford Focus heated steering wheel diagram
Ford Focus key free system

Zonder sleutel, dat is zonder zorgen

Met het Ford KeyFree Systeem kunt u de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat u de sleutel uit uw zak of tas moet halen. Ideaal voor wanneer u uw handen vol hebt.

Zorgeloos delen met MyKey

MyKey laat u de maximale snelheidslimiet, een herinnering voor de veiligheidsgordel en zelfs het volume van het audiosysteem instellen, naast heel wat andere instellingen. De technologie is ontworpen om u gemoedsrust te geven wanneer u uw auto uitleent aan een vriend of familielid, omdat u de beperkingen kunt programmeren voor die sleutel. Zelf houdt u de onbeperkte 'admin'-sleutel bij en eventueel extra exemplaren van beide sleutels.

Ford Focus mykey free system
Ford Focus easy fuel close up

Ford Easy-Fuel, voor tanken zonder problemen

Deze handige technologie maakt het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken in uw voertuig, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy-Fuel een doploos systeem is, hoeft u bovendien nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Voorkomt vervelende deuken en krassen

Een ongeluk waarbij u uw deur ergens tegen botst in kleine parkeerruimtes is vlug gebeurd. Maar als u een van de vier deuren van uw Focus opent, springt er een bescherming naar buiten om het lakwerk van uw auto en de auto's naast u te beschermen.

 

Top