Home > Personenwagens > FIESTA > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid & beveiliging

De Fiesta integreert verschillende intelligente technologieën die ontworpen werden om uzelf, uw passagiers en uw voertuig te beschermen in geval van een ongeval. Tot de belangrijkste functies behoren Pre-Collision Assist, deurrandbeschermers en SYNC 3 met Emergency Assistance. Er zijn ook vele andere systemen en sommige daarvan bestaan in de eerste plaats om ongevallen te helpen voorkomen.

Een systeem dat u en de mensen rondom u beter beschermt

Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie detecteert mensen en voertuigen op de weg voor u, of mensen die het pad van het voertuig kunnen doorkruisen en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen, en is actief tot een snelheid van 80 km/u.

Airbags die u van alle kanten beschermen

Naast de voorste airbags voor de bestuurder en de passagier zijn er zij-airbags gemonteerd, die bescherming bieden aan de borstkas en ontworpen zijn om de inzittende weg te leiden van het impactgebied. Ze kunnen ook de arm van de inzittende opheffen om meer ruimte te creëren tussen hen en de binnendringende structuur. Gordijnairbags bieden maximale dekking en hoofdsteunen bieden bescherming tegen whiplash. Met gordelspanners van de voor- en achterzetelgordel en spankrachtbegrenzers, plus gordelalarmen helpt Fiesta veiligheid op de eerste plaats te zetten.

Top-down view Ford Fiesta with airbags visible
Rode Ford Fiesta rijdt op weg

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) werken samen, zodat u op een beheerste wijze kunt remmen. De Emergency Brake Assist (EBA) helpt uw voertuig efficiënter remmen in een noodsituatie. Het systeem detecteert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch.

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Blue Ford Fiesta towing a water scooter
White Ford Fiesta taillights

Een waarschuwing aan de achterkant wanneer u hard remt

Het noodremlichtsysteem laat de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen wanneer u hard remt.

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, is dit voertuig een maximum veiligheidsscore van 5 sterren toegekend door Euro NCAP.

Euro NCAP logo
Rode Ford Fiesta rijdt op weg

De situatie altijd meester

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw Fiesta. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en tractiecontrole controleert het het gedrag van het voertuig.

Extra vermogen bij een noodstop

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop wanneer het Active Brake-systeem wordt geactiveerd.

Ford Fiesta x-ray view with focus on the airbags
Ford Fiesta alloy wheel detail

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Top