Ford Focus ST front view

PRESTATIES

Focus ST in motion

MEER VERMOGEN OP VERZOEK

De nieuwe Focus ST is verkrijgbaar met de uitstekende 2.3 liter Ford EcoBoost-motor geeft u een vermogen tot 280 pk en een koppel tot 420 Nm om in minder dan zes seconden van 0-100 km/u te versnellen.

ELEKTRONISCH GELIMITEERD SLIPDIFFERENTIEEL

Ontworpen om een superieure prestatie en stabiliteit te bieden. Het elektronisch gelimiteerd slipdifferentieel zorgt voor maximale controle in de bochten door voortdurend gegevens van talrijke sensoren te analyseren. Het systeem past vervolgens de koppel op de aandrijfwielen aan in minder dan een milliseconde. Dit verbetert de tractie en de stabiliteit. Dat betekent dat u bochten sneller kunt nemen en toch de controle behoudt.

Focus ST in motion
Focus ST front view in motion

CONTINUE DEMPERREGELING

Het nauwkeurig afgestemde chassis van de Focus ST is gecombineerd met Continuously Controlled DampingContinue demperregeling (CCD), die de instellingen van de achterophanging continu aanpast om een uitstekende rijkwaliteit en rijdynamiek te garanderen, ongeacht de omstandigheden. Deze Focus is gebouwd voor de weg en geboren voor het circuit.

Focus ST in motion

RIJERVARING 

INTELLIGENTE LEDKOPLAMPEN

De nieuwe optionele Matrix-ledkoplampen, met geïntegreerde mistlampen en de kenmerkende dagrijverlichting, bieden uitstekende zichtbaarheid met een opvallend ontwerp. Het adaptieve koplampensysteem optimaliseert de lichtbundelpatronen van uw Focus voor specifieke rijomstandigheden. Zoals voor snelweg-, stads- of landwegritten, evenals parkeer- en bochtmanoeuvres.

Dynamic Matrix LED headlights
Steering wheel of a Ford Focus ST

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het 12.3" digitale instrumentenpaneel van de Focus toont de bestuurdersinformatie in hoge definitie met intuïtieve, gemakkelijk te lezen pictogrammen. U kunt prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen, en de voorkeursinstellingen van afzonderlijke bestuurders programmeren.

ACTIVE PARK ASSIST

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Active Park Assist in de nieuwe Focus maakt het gemakkelijk. Het systeem kan geschikte parkeerplaatsen vinden en u er vervolgens automatisch in sturen. U hoeft alleen op de knop te drukken en de auto het werk voor u te laten doen.

Ford Focus Active Park Assist
Hand holding a steering wheel with a small monitor above the dashboard

HEAD-UP DISPLAY

De Head-Up Display geeft belangrijke informatie weer in uw gezichtsveld, zodat u op de hoogte blijft zonder naar het dashboard te hoeven kijken. U kunt ook de instellingen van de kleurweergave aanpassen aan uw voorkeuren.

Close up of electronic parking brake

ELEKTRISCHE REMHULP (EPB)

Een elektrische parkeerrem helpt om de cabine opgeruimd te houden, is gemakkelijker te gebruiken en betekent dat u de remmen niet zo vaak hoeft te laten onderhouden. U kunt de rem gebruiken door op een knop in de middenconsule te drukken.

Woman driving a Ford Focus

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamera van de Focus wordt automatisch geactiveerd wanneer u de versnelling in zijn achteruit zet, zodat u op het scherm kunt zien wat er achter u gebeurt. Het systeem toont ook virtuele lijnen om u te helpen bij het parkeren.Als onderdeel van het Parking Pack 

Ford Focus detecting another car with Stop&Go

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO

De Adaptive Cruise Control van de Focus maakt rijden in druk verkeer eenvoudig. Stel gewoon uw gewenste snelheid in en het systeem houdt automatisch een vooraf ingestelde afstand aan tot het voertuig dat voor u rijdt en brengt uw auto indien nodig tot stilstand. Zodra het verkeer weer op gang komt, versnelt het systeem tot de door u gekozen snelheid. Beschikbaar met automatische transmissie.

Woman looking at a smartphone

CONNECTIVITEIT

FORD SYNC 4

Maak kennis met een nieuwe wereld van connectiviteit. Ford SYNC 4 met verbonden navigatieFord Secure Focus ST en Ford Secure integreert naadloos met uw smartphone via de FordPass-app, zodat u alles kunt aansturen, van telefoongesprekken tot vergrendeling op afstand, muziek en navigatie. Met een 13.2 inch touchscreen met intuïtieve nieuwe interface, meer geavanceerde routeplanning, live verkeersupdates, over-the-air updatemogelijkheden en onze meest geavanceerde spraakbesturing tot nu toe. 

Ford SYNC 4 with Connected Navigation
A screen showing a menu with automatic software updates

OTA-SOFTWAREUPDATES

Met Ford Power-UP-softwareupdates evolueert uw Focus voortdurend. Cloud-gekoppelde technologie maakt draadloze softwareupgrades mogelijk om de klantervaring in de loop der tijd te verbeteren met nieuwe functies en verbeterde functionaliteiten. De over-the-air updates zijn snel en eenvoudig en gebeuren vaak automatisch op de achtergrond.

STEMBEDIENING

SYNC 4 heeft onze meest geavanceerde spraakherkenning tot nu toe. Via de cloud-gebaseerde connectiviteit werkt het systeem voortdurend zijn woordenschat bij. Zo kunt u natuurlijker omgaan met uw spraakopdrachten wanneer u SYNC vraagt om u naar een locatie te brengen, muziek af te spelen, telefoongesprekken te beheren of smsberichten te verzenden.  

Meer info

Interior view of driving down country road
Focus ST interior

COMFORT & GEMAK 

Focus ST Performance Seats

PERFORMANCE-ZETELS

De sportieve voorzetels kunt u op 14 manieren verstellen. Ze zijn ontwikkeld door Ford Performance-ingenieurs en geoptimaliseerd voor de perfecte rijpositie. De ruggensteun die u in vier posities kunt verstellen, biedt een hoge mate van ondersteuning en comfort.

QUICKCLEAR ELEKTRISCHE VOORRUITONTDOOIING

Maakt uw voorruit snel vrij op vrieskoude ochtenden. Dunne draden verwarmen uw voorruit om het glas snel te ontdooien en schoon te maken, en helpen de ruitenwissers te ontdooien. 

Windscreen being cleaned by wipers
Ford Focus ST side view

GEBRUIK

Focus open load compartment

CLIPPER LAADRUIMTE

De laadruimte van de Focus Clipper heeft een verbeterde verlichting, eenvoudig te reinigen bekleding en een verticale scheidingswand met een scharnierend ontwerp voor een verstelbare opbergruimte. De nieuwe natte opslagzone met rubberen vloermatStandaardfunctie. Alleen staat u toe om natte of modderige voorwerpen afzonderlijk vervoeren.

HANDENVRIJE KOFFERKLEP

Als u uw handen vol hebt, kunt u uw voet onder de achterbumper bewegen. Uw Focus Clipper detecteert uw sleutel met afstandsbediening en de kofferklep gaat automatisch open of dicht.

Man loading sports equipment into Focus load compartment
Woman looking out of a driver's window

VEILIGHEID

Ford Focus on the motorway

PRE-COLLISION ASSIST MET VOETGANGERSDETECTIE

Het Pre-Collision Assist-systeem scant op mogelijke botsingsgevaren met voetgangers en andere voertuigen tot 130 meter voor u en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, remt het systeem automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomen.Ontworpen om te werken bij snelheden

AUTONOOM REMSYSTEEM

Een camera scant de weg voor u en het systeem waarschuwt u als het een mogelijke botsing detecteert. Als u niet reageert, remt het systeem voor u.

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating

Klik op onderstaande links voor meer informatie