Home > Personenwagens > EXPLORER > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De Ford Explorer zit boordevol geavanceerde technologieën die ontworpen zijn om u, uw gezin en andere weggebruikers te beschermen. Systemen zoals Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Roll Stability Control helpen actief om ongevallen te voorkomen. Andere systemen zoals Post Impact Braking kunnen de ernst van een ongeval beperken.

Ford Explorer with trailer parked near lake

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De Ford Explorer is uitgerust met Trailer Sway Control om uw vracht veiliger te kunnen vervoeren. Indien de technologie opmerkt dat uw aanhangwagen slingert, verlaagt het automatisch uw snelheid. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk geleidelijk te verhogen. Zo kunt u uw vracht met meer controle vervoeren.

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden. 

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Seat belt reminder icon

Nooit zonder veiligheidsgordel

Een handig display toont u welke passagiers hun veiligheidsgordel niet om hebben zodat u snel kunt zien of iedereen veilig mee kan rijden. Alle veiligheidsgordels hebben ook gordelspanners en spankrachtbegrenzers om de passagiers bij een botsing te beschermen.

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) u onmiddellijk over een lek door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten. U kunt ook via de FordPass-app waarschuwingen op uw telefoon ontvangen voor uw bandenspanning, oliepeil en nog veel meer.

Ford Explorer detail of an alloy wheel and a tyre
Ford Edge interior with ISOFIX seats

Kinderen rijden veilig mee

De Explorer is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

5-sterrenveiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, heeft Euro NCAP de Explorer vijf sterren toegekend.

Euro NPAP logo
Top