Home > Personenwagens > NEW FIESTA ST > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Alle intelligente functies en slimme systemen in de nieuwe Fiesta ST hebben een doel. Van moeiteloos parkeren en rijden op de snelweg en gemakkelijker achteruitrijden, tot u helpen op de rijbaan te blijven, verkeersborden herkennen en zien wat er in uw dode hoek is. En omdat dit een auto is die gemaakt is om te presteren, kunnen functies zoals Launch Control ook uw eigen natuurlijke rijvaardigheden verbeteren.

Ford Fiesta-ST steering wheel detail

Bepaal zelf uw rijervaring

Van een korte trip naar de winkel tot een veeleisende dag op het circuit: u kunt kiezen uit een reeks selecteerbare rijmodi (Normaal, Sport en Sport+) die de motorkarakteristiek en andere systemen aanpassen om uw rijervaring te optimaliseren. U kunt de positie van het gaspedaal, het rempedaal en de stuurrespons ook handmatig wijzigen. Verbeterde Torque Vectoring Control, elektronische stabiliteitscontrole met drie verschillende modi en een prestatiegericht chassis leveren een nauwkeurig rijgedrag, terwijl de beschikbaarheid van sportieve veren, wielen, remmen en stuurinrichting zorgen voor een auto die ontworpen is om aan al uw vereisten te voldoen.

Afgestemd voor plezier

Het chassis en de ophanging van de nieuwe Fiesta ST, geïnspireerd door de technische en technologische expertise van Ford Performance, zijn nauwkeurig afgestemd om het vermogen van de auto te maximaliseren en een uitzonderlijke nauwkeurigheid te leveren bij het rijden. Door een rijmodus te selecteren worden ook de instellingen voor rijgedrag en ophanging geoptimaliseerd. En een achterste torsiebalk zorgt ervoor dat de achterwielen altijd synchroon functioneren, terwijl het chassis stijf blijft tijdens harde bochten.  

Ford Fiesta-ST driving in mountains

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen.

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens nu aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze nu tijdelijk of permanent zijn, het Traffic Sign Recognition-systeem kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens als een nieuw snelheidsverbod van toepassing wordt.

Ford Fiesta-ST side closeup at night

U ziet beter, zonder anderen te verblinden

De automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk uw koplampen wanneer het een tegenligger of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft. 

Technologie die ziet wat u niet kunt zien

Een Blind Spot Information System (BLIS) gebruikt RADAR-sensoren die de dode hoeken aan weerszijden van uw Fiesta ST scannen. En als ze een voertuig detecteren dat u niet kunt zien, licht een duidelijk zichtbaar oranje lampje op in de buitenspiegel aan de betreffende kant van de auto om u te waarschuwen. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomend verkeer).

Emergency Assistance kan hulp bellen zelfs als u het niet kunt

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC is Emergency AssistanceFord SYNC with Emergency Assistance. In het geval van een ongeval waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp wordt uitgeschakeld, kan deze technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u daartoe niet in staat bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat u op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer u de achteruitversnelling selecteert.

Ford Fiesta rear view camera turned on
Ford Fiesta ST driver alert

Driver Alert waarschuwt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford Fiesta parked up hill
Ford Fiesta with close up of power assisted steering

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) past zich automatisch aan uw snelheid en de omstandigheden aan. Aan lage snelheden wordt draaien aan het stuur lichter en gemakkelijker, waardoor u beter kunt manoeuvreren. Aan hoge snelheden, wanneer u meer controle nodig hebt, wordt het stuur stijver.

Top