Home > Personenwagens > TOURNEO CONNECT > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Of u nu kiest voor benzine of diesel, manueel of automatisch, de Tourneo Connect biedt u tal van mogelijkheden. Welke motor en transmissie u ook kiest, het zal geen negatief effect hebben op de prestaties en uitzonderlijke brandstofzuinigheid. Met een doordacht ontwerp voor het chassis en de ophanging, samen met voorwielaandrijving en stuurbekrachtiging, vergeet u makkelijk dat u een ruime people mover bestuurt.

Haal alles uit uw benzinemotor

Een nieuwe 1.0 liter 3-cylinder EcoBoost benzinemotor levert 100 pk en een koppel van 170 Nm met een manuele transmissie met zes versnellingen. In combinatie met andere brandstofbesparende technologieën zoals Auto-Start-Stop, geeft deze gelauwerde motor u alle kracht die u verwacht van een conventionele 1.6 liter motor, maar hij is veel zuiniger en stoot minder CO2 uit, met slechts 5,6l/100km en 129 g/km.

Krachtige en brandstofbesparende dieselmotoren

Als u diesel verkiest, dan hebt u de keuze tussen vijf 1.5 liter Duratorq TDCi-dieselmotoren: 75pk met vijf manuele versnellingen, 100pk met vijf manuele versnellingen of automatische 6-versnellingsbak en 120pk met zes manuele versnellingen of automatische 6-versnellingsbak. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot beginnen al vanaf 4,4L/100km en 115g/km.

Ford TDCi Diesel engines
Tourneo Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Top