Ford Fiesta ST driving

RIJERVARING

De Fiesta zit boordevol slimme functies en systemen, zoals de nieuwe intelligente LED-koplampen, Active Park Assist, Adaptive Cruise Control, Lane-Keeping System, Traffic Sign Recognition en meer. Maak u klaar om technologieën te ervaren die zo handig zijn dat u zich zult afvragen hoe u ooit zonder hebt gekundNew Fiesta 7

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO

Maakt het besturen van een automatische Fiesta Powershift eenvoudig in druk verkeer. Stel eenvoudig uw gewenste rijsnelheid in en Adaptive Cruise Control met Stop & Go houdt automatisch een vooraf ingestelde afstand aan tot uw voorligger en brengt uw auto indien nodig tot stilstand. Zodra het verkeer weer op gang is, accelereert het systeem tot de door u gekozen snelheid opnieuw bereikt isNew Fiesta 7 New Fiesta 9.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta rear three quarter view

LANE-KEEPING SYSTEM

Naar voren gerichte camera's kunnen detecteren of u ongemerkt uw rijstrook verlaat. Het systeem waarschuwt u vervolgens door het stuurwiel te laten trillen en kan zelfs zachte stuurhulp bieden om u weer naar de juiste rijstrook te leiden. Ontworpen voor wegen met meerdere rijstroken. Deactiveert automatisch onder 65 km/u  of kan manueel worden uitgeschakeldNew Fiesta 7New Fiesta 8 .

ACTIVE PARK ASSIST

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Ford Fiesta maakt het gemakkelijk met Active Park Assist. Het systeem kan geschikte parkeerplaatsen vinden en u er vervolgens automatisch in sturen. Park Out Assist kan u vervolgens weer uit de parkeerplaatsen manoeuvreren. Terwijl Side Parking Aid u waarschuwt voor eventuele obstructies aan de zijkantenNew Fiesta 7.

Ford Fiesta using active park assist
Ford Fiesta interior digital cluster close up

INSTELBARE SNELHEIDSBEGRENZER MET VERKEERSBORDHERKENNING 

Hiermee kunt u de gewenste maximumsnelheid instellen. Het systeem scant ook verkeersborden en wegmarkeringen om lokale snelheidsbeperkingen te identificeren. Als u een van deze limieten overschrijdt, waarschuwt het systeem u via het instrumentenpaneel. Wrong Way Alert waarschuwt u ook als u een bord met verboden toegang passeertNew Fiesta 7

Ford Fiesta rear view in motion

AFSTANDSINDICATOR 

Zo kunt u de afstand tot uw voorligger in de gaten houden. Een driekleurige gecodeerde afbeelding die in het instrumentenpaneel wordt weergegeven, laat u weten hoe dicht u nadert – grijs geeft de grootste afstand aan en rood de kortste afstand tussen u en het verkeer dat voor u ligtNew Fiesta 7.

Ford Fiesta displaying selectable drive modes

SELECTEERBARE RIJMODI 

Selecteerbare rijmodi wijzigen de voertuiginstellingen, zoals gasrespons, besturing en schakelen, zodat deze passen bij de rijomstandigheden. De Fiesta heeft drie verschillende rijmodi: Normal, ECO en Sport. Kies Fiesta Active en u kunt ook de modi Slippery en Trail selecteren. De belangrijkste informatie wordt weergegeven via het digitale instrumentenpaneel dat het kleurenthema wijzigt volgens de geselecteerde modusNew Fiesta 7.

Ford Fiesta front LED light close up

INTELLIGENTE LED-KOPLAMPEN

De nieuwe Matrix LED-koplampen van de Fiesta, met geïntegreerde mistlampen en de kenmerkende dagrijverlichting, bieden uitstekende zichtbaarheid met een opvallend ontwerp. Het adaptieve koplampensysteem optimaliseert uw lichtbundelpatronen voor specifieke rijomstandigheden. Zoals voor snelweg-, stads- of landwegritten, evenals parkeer- en bochtmanoeuvresNew Fiesta 7.

Ford Fiesta rear view camera

ACHTERUITRIJCAMERA

Palen, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera maakt parkeren eenvoudig door op het scherm te laten zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zetNew Fiesta 7.

PARKEERSENSOREN

Parkeersensoren helpen u de afstand tussen uw voertuig en obstakels rondom u in te schatten. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komtNew Fiesta 7.

Parking distance sensors graphic
Ford Fiesta front three quarter view

MOTOREN & TRANSMISSIES

Waarom kiezen tussen vermogen en efficiëntie? Met de Ford Fiesta hebt u beide. De bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor biedt een naadloze mix van vermogen en brandstofbesparing. De Fiesta EcoBoost Mild Hybrid beschikt over een elektromotor om het vermogen nog verder te verhogen en tegelijkertijd de uitstoot te minimaliseren. En met verfijnde rijdynamiek is dit de auto die een belonende, compromisloze rijervaring biedt.

EcoBoost Hybrid Technology graphic

ECOBOOST MILD HYBRID-TECHNOLOGIE

De Fiesta EcoBoost Mild Hybrid maakt gebruik van een 48-volt, accu-aangedreven elektrische motor om de motor te ondersteunen, de efficiëntie te verbeteren en de uitstoot te verminderenNew Fiesta 2. De mild hybrid-aandrijflijn levert een extra 16 pk en tot wel 20% betere acceleratie. Regeneratief remmen laadt de accu op terwijl u rijdt, dus u hoeft de accu niet aan te sluiten op een externe stroombron.

BEKIJK HEM IN ACTIE

Ford Fiesta front three quarter view from behind, showing the technology inside the vehicle chassis.

VERFIJNDE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

EcoBoost Mild Hybrid Powershift is een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling (DCT). Dankzij het grotere aantal versnellingen, een licht ontwerp en een geavanceerde dubbele koppeling kunt u soepel, naadloos schakelen voor een minder veeleisende rit in het stadsverkeer. Samen met een uitstekende brandstofzuinigheid en fun-to-drive prestatiesTooltip.

Ford Fiesta showing dual-cluth automatic transmission
Render of Ford engine

BEKROONDE PRESTATIES

De 1.0 liter Ford EcoBoost-benzinemotor is zesvoudig winnaar van de International Engine of the Year-prijzen. Beschikbaar voor de Fiesta met een keuze uit 125 pk of 155 pk mild hybrid-opties. Zo geniet u van compromisloze prestaties met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Ford Fiesta displaying auto start-stop on road

AUTO START-STOP

Wanneer u voor een rood licht of in zwaar verkeer stopt, kan Auto Start-Stop de motor automatisch uitschakelen terwijl essentiële systemen, zoals de koplampen, airco en Ford SYNC 3, nog steeds stroom krijgenNew fiesta 1. Wanneer u weer wilt rijden, drukt u de koppeling in (of trapt u het gaspedaal in voor een automaat) en start de motor opnieuw. 

Ford Fiesta manual transmission

HANDGESCHAKELDE TRANSMISSIE

De handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen van de Fiesta is geoptimaliseerd, zodat het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller wordt. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, waardoor uw rit boeiender wordt terwijl u minder bezoekjes aan het tankstation hoeft te brengen.

Ford Fiesta showing interior design around driver

CONNECTIVITEIT

De Fiesta heeft een groot aantal geavanceerde connectiviteitsfuncties om elke rit te verbeteren. Waaronder het nieuwe digitale instrumentenpaneel, Ford SYNC 3 met 8-inch touchscreen en de FordPass-app waarmee u naadloos verbinding kunt maken met uw auto, waar u ook bent. 

BEKIJK HEM IN ACTIE

Cockpit view of the Ford Fiesta showing the steering wheel and dashboard modules
Ford Fiesta interior SYNC 3.2 touchscreen close up

FORD SYNC 3

Ford SYNC 3New fiesta 1 integreert naadloos met uw smartphone via Android Auto of Apple CarplayNew fiesta 3. Hiermee kunt u alles controleren, van telefoongesprekken en tekstberichten tot het binnenklimaat, muziek, satellietnavigatie en live verkeersupdates – allemaal via een 8 inch high-definition kleurentouchscreen of met opmerkelijk eenvoudige spraakopdrachten.

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het 12.3" digitale instrumentenpaneel van de Fiesta toont bestuurdersinformatie in hoge definitie met intuïtieve en gemakkelijk te lezen pictogrammen. U kunt ook prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen, en de voorkeursinstellingen van afzonderlijke bestuurders programmeren. 

Ford Fiesta digital instrument cluster close up
Ford Fiesta B&O sound system close up

B&O-GELUIDSSYSTEEM 

Superieur geluid en stijlvol ontwerp. Dit eersteklas audiosysteem met tien luidsprekers is door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici ontworpen en verfijnd voor de Fiesta. Inclusief een subwoofer die netjes is ingebouwd in het achterste schot en de kenmerkende luidsprekerpatronen van Bang & Olufsen die perfect passen bij de kenmerkende styling van de auto. 

Mobile phone showing FordPass App

FORDPASS APP

Ontgrendel een groot aantal connectiviteitsfuncties via uw smartphone. Met de FordPass-appNew fiesta 4 kunt u de locatie en rijgegevens van uw voertuig controleren, realtime verkeersupdates ontvangen en meldingen over de staat van uw voertuig naar uw telefoon sturen U kunt ook controleren of uw auto vergrendeld is en deze vervolgens op afstand vergrendelen en ontgrendelen, waar u ook bent. 

FordPass Connect

FORDPASS CONNECT

De ingebouwde FordPass ConnectNew fiesta 5 -modem van de Fiesta biedt een reeks extra connectiviteitsfuncties. Geniet van WiFi voor maximaal tien apparaten. En wanneer u het met de FordPass-appNew fiesta 4 koppelt, kunt u bestemmingen van uw smartphone naar uw navigatiesysteem in de auto sturen. Geavanceerde functies op afstand zorgen ervoor dat u uw Fiesta vanaf elke plek kunt bedienen en in de gaten kunt houden.

Ford Fiesta showing wireless charging port

DRAADLOOS OPLADEN

Ontworpen om ruimte en gemak te optimaliseren. Het interieur van de Fiesta beschikt over een handige centrale opslagruimte en draadloos opladen voor uw smartphoneNew fiesta 6.

Ford Fiesta showing interior design around driver seat

COMFORT & GEMAK

Als slimme technologieën moeiteloos werken bij u thuis, dan verwacht u hetzelfde in uw auto. Daarom is de Fiesta uitgerust met SYNC 3New fiesta 1 om het leven gemakkelijker te maken en B&O om ritten leuker te maken. Zet u schrap om dit, en meer, te ontdekken in een ruimte die u al het comfort en gemak geeft dat u kunt wensen.

PERSONALISEER UW FIESTA

Met een breed scala aan stylingopties kunt u van de Fiesta echt iets van uzelf maken. Van effen, metallic, tweekleurige en speciale exterieurkleuren tot interieuraccenten, bekledingsstijlen en stiksels, plus verschillende velgen... Welke look u ook wilt geven aan uw auto, kijk niet verder dan onze voertuigpersonalisatiepakketten.

Ford Fiesta interior view from passenger side
Ford Fiesta showing heated steering wheel

VERWARMBARE ZETELS EN STUURWIEL

Het verwarmde stuur van de auto houdt uw handen warm op koude winterochtenden. En voor extra comfort zijn er verwarmbare zetels verkrijgbaar voor de voorstoelen.

Ford Fiesta showing KeyFree system

FORD KEYFREE-SYSTEEM 

Met het Ford KeyFree Systeem kunt u de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat u de sleutel uit uw zak of tas moet halen. U kunt de deur ook openen als de sleutel zich in de auto bevindt. Via de FordPass-appNew fiesta 4 kunt u uw voertuig vanaf elke locatie op afstand vergrendelen en ontgrendelen.

Ford MyKey

MYKEY

Voor extra gemoedsrust wanneer u uw auto aan een andere bestuurder uitleent, kunt u met Ford MyKey® maximumsnelheden, gordelwaarschuwingen of zelfs het volume van het audiosysteem instellen.

Ford Fiesta with man in driving seat

VEILIGHEID & BEVEILIGING

De Ford Fiesta integreert een reeks geavanceerde technologieën die ontworpen werden om uzelf, uw passagiers en uw voertuig te beschermen bij een ongeval. Tot de belangrijkste functies behoren Pre-Collision Assist, Hazard Warning en Emergency Brake Warning en Trailer Sway Control. Er zijn ook vele andere systemen en sommige daarvan bestaan in de eerste plaats om ongevallen te helpen voorkomenNew Fiesta 11

BEKIJK HEM IN ACTIE

Three Ford Fiesta's in an outdoor location demonstrating the safety features

UW FIESTA BESCHERMEN EN BEVEILIGEN TEGEN DIEVEN

Met de FordPass-app kun u een melding ontvangen als het alarm van uw auto is geactiveerd, waar u ook bent. En SecuriAlert stuurt een melding naar uw smartphone als het ongeautoriseerde toegangspogingen detecteert - zelfs met een gestolen of dubbele sleutel.

Ford Fiesta SecuriAlert
Ford Fiesta showing pre-collision assist

PRE-COLLISION ASSIST MET VOETGANGERSDETECTIE

Scant op mogelijke botsingsgevaren met voetgangers en andere voertuigen tot 130 meter voor u en wijst u op hun aanwezigheid. Als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomenNew Fiesta 10.

STABIEL SLEPEN VAN EEN AANHANGWAGEN

Trailer Sway Control registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogenNew Fiesta 11

Ford Fiesta towing jet ski
Ford Fiesta displaying emergency brake assist

NOODSTOPBEKRACHTIGING 

Helpt uw voertuig om in noodsituaties zo doeltreffend mogelijk te remmen. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk u op de remmen hebt uitgeoefend en verhoogt de druk indien nodig automatisch. 

ELEKTRONISCHE STABILITEITSCONTROLE 

Met behulp van sensoren van het antiblokkeersysteem en tractiecontrolesystemen. Het systeem merkt wanneer uw Fiesta grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. 

Ford Fiesta front three quarter view
Euro NCAP five star safety logo

EEN VEILIGHEIDSSCORE VAN 5 STERREN OM U TE BESCHERMEN

Euro NCAP is Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie. Ze evalueert de veiligheid van nieuwe voertuigen met behulp van een reeks strenge maatregelen. Dat Fiesta de hoogste score kreeg (vijf sterren) bewijst nog maar eens dat Ford zich inzet voor veiligheid. 

New Ford Fiesta front tyre close up

BANDENSPANNINGSCONTROLESYSTEEM (TPMS) 

Detecteert wanneer banden spanning verliezen en waarschuwt u via het instrumentenpaneel. Via de FordPass-app voor smartphones kunt u ook meldingen ontvangen. Zo kunt u de bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en nog veel meer controleren. 

Klik op onderstaande links voor meer informatie