HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > TOURNEO CUSTOM > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Altijd veilig


Zoals u zou verwachten, staat veiligheid centraal bij de nieuwe Tourneo Custom. Er is heel veel technologie om u, uw passagiers en het voertuig te beschermen. Dit heeft allemaal bijgedragen aan de maximale veiligheidsscore van 5 sterren door Euro NCAP.

De functies op deze pagina zijn mogelijk enkel beschikbaar op geselecteerde modellen. Waar beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optionele extra's met een meerprijs. Voor meer info kunt u de brochure downloaden om de huidige specificaties te bekijken.Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist detecteert voertuigen op de weg voor u, of mensen en voertuigen die uw pad kunnen kruisen en verwittigt u voor hun aanwezigheid. Als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen, en werkt doeltreffend tot een snelheid van 50 km/u (bij normale weg- en voertuigomstandigheden).

 

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, is de nieuwe Tourneo Custom een maximum veiligheidsscore van 5 sterren toegekend door Euro NCAP.

 

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Helpt om uw aanhangwagen op het rechte pad te houden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig zodat u snel de controle terugkrijgt, waardoor het voorttrekken van een aanhangwagen gemakkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door de motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Maximale grip met minimale krachtinspanning

Door ons geavanceerd tractiecontrolesysteem wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Ford Tourneo aerial view indicating sway control
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Verbeterde stabiliteit onder moeilijke rijomstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en het tractiecontrolesysteem controleert het het gedrag van het voertuig.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Controlefuncties die zich aan uw lading aanpassen

Load Adaptive Control past het elektronisch stabiliteitsprogramma aan in functie van de totale lading van uw voertuig. Hierdoor is uw Tourneo Custom onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

 

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Een antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt ook om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het wordt automatisch geregeld via het elektronische stabiliteitssysteem dat detecteert hoe hard u op het rempedaal drukt en nog harder het rempedaal zal indrukken als dat nodig is. En wanneer u hard remt, laat het noodremlichtsysteem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

 

Ford Tourneo close up with inflated airbags
Ford Tourneo close up with inflated airbags

Omringd door airbags

De nieuwe Tourneo Custom heeft een geruststellend uitgebreide reeks airbags. Deze omvatten: een standaard bestuurdersairbag plus optionele passagiers-, hoofd-, borstkas- en zijdelingse gordijnairbags om het hoofd bij een aanrijding van boven extra te beschermen.

 

Een sterker chassis

De robuustere carrosseriestructuur van de nieuwe Tourneo Custom zorgt voor extra crashweerstand en stijfheid. De verhoogde stijfheid leidt ook tot aanzienlijke verbeteringen in de rijbeleving en de besturing en vermindert lawaai en trillingen binnenin het voertuig.

 

Ford Tourneo optimised body structure

Sabotagebestendige deursloten

Alle deursloten zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze met geweld worden opengebroken.

Close up of Ford Tourneo wheel
Close up of Ford Tourneo wheel

Een geavanceerde sleutel maakt de centrale vergrendeling dubbel zo veilig

Een nieuwe geavanceerde inklapbare sleutel maakt de nieuwe Tourneo Custom dubbel zo moeilijk om te stelen, omdat de zender aan de binnenkant over twee kanalen beschikt - wat betekent dat de sleutel vrijwel onmogelijk door een dief kan gescand of gekopieerd worden. Deze oplaadbare sleutel is ook sabotage- en waterbestendig.

Top