Home > Personenwagens > NEW TOURNEO CUSTOM > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Altijd veilig


Zoals u zou verwachten, staat veiligheid centraal bij de nieuwe Tourneo Custom. Er is heel veel technologie om u, uw passagiers en het voertuig te beschermen. Dit heeft allemaal bijgedragen aan de maximale veiligheidsscore van 5 sterren door Euro NCAP.

De functies op deze pagina zijn mogelijk enkel beschikbaar op geselecteerde modellen. Waar beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optionele extra's met een meerprijs. Voor meer info kunt u de brochure downloaden om de huidige specificaties te bekijken.Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist detecteert voertuigen op de weg voor u, of mensen en voertuigen die uw pad kunnen kruisen en verwittigt u voor hun aanwezigheid. Als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen, en werkt doeltreffend tot een snelheid van 50 km/u (bij normale weg- en voertuigomstandigheden).

 

5 sterren voor veiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om u en uw passagiers te beschermen, is de nieuwe Tourneo Custom een maximum veiligheidsscore van 5 sterren toegekend door Euro NCAP.

 

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Helpt om uw aanhangwagen op het rechte pad te houden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig zodat u snel de controle terugkrijgt, waardoor het voorttrekken van een aanhangwagen gemakkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door de motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Controlefuncties die zich aan uw lading aanpassen

Load Adaptive Control past het elektronisch stabiliteitsprogramma aan in functie van de totale lading van uw voertuig. Hierdoor is uw Tourneo Custom onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

 

Ford Tourneo close up with inflated airbags

Omringd door airbags

De nieuwe Tourneo Custom heeft een geruststellend uitgebreide reeks airbags. Deze omvatten: een standaard bestuurdersairbag plus optionele passagiers-, hoofd-, borstkas- en zijdelingse gordijnairbags om het hoofd bij een aanrijding van boven extra te beschermen.

 

Een sterker chassis

De robuustere carrosseriestructuur van de nieuwe Tourneo Custom zorgt voor extra crashweerstand en stijfheid. De verhoogde stijfheid leidt ook tot aanzienlijke verbeteringen in de rijbeleving en de besturing en vermindert lawaai en trillingen binnenin het voertuig.

 

Ford Tourneo optimised body structure
Fort Tourneo ISOFIX child seat

Kinderen rijden veilig mee

De nieuwe Tourneo Custom is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Close up of Ford Tourneo wheel
Top