HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Personenwagens > TOURNEO CUSTOM > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring zoals bij een luxueuze auto

De nieuwe Tourneo Custom zit vol functies die de rijbelevenis verbeteren. De elektrisch verstelbare, verwarmde zetels en het afstelbare stuur zorgen bijvoorbeeld voor een perfecte ergonomische houding tijdens het rijden. Bovendien geven de respons en feedback van de bediening u ook vertrouwen in alle omstandigheden: bij hoge snelheden, nat of droog weer en met of zonder lading. En dan zijn er nog ondersteunende technologieën voor de bestuurder, waaronder Hill Start Assist, Torque Vectoring Control en zijwind stabilisatie.

De functies op deze pagina zijn mogelijk enkel beschikbaar op geselecteerde modellen. Waar beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optionele extra's met een meerprijs. Voor meer info kunt u de brochure downloaden om de huidige specificaties te bekijken.

 

Geavanceerde mogelijkheden

De Tourneo Custom Active met handmatige transmissie is verkrijgbaar met een geavanceerd systeem dat is ontworpen om u te helpen uitdagend terrein met gemak aan te pakken. Het optionele mechanische sperdifferentieel vermindert ongewenste wielspin, vooral op losse of ongelijke ondergrond, door vermogen te sturen naar het wiel met de meeste tractie. Dit helpt u vooruit komen en verbetert de stabiliteit van uw voertuig wanneer u die het meest nodig hebt.

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Wijzig de modus naar gelang de omstandigheden

Met de selecteerbare rijmodi kunt u de prestaties van uw Tourneo aanpassen door te kiezen uit vijf beschikbare rijmodi: Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow, en voor een maximale efficiëntie: EcoMode. Het systeem past verschillende instellingen aan om de prestaties te optimaliseren volgens de omstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gasrespons en het stuurgevoel, maar ook aan het schakelgedrag op voertuigen met een automatische versnellingsbak.

U helpen om binnen de snelheidslimiet te blijven

De nieuwe Tourneo Custom beschikt nu over Intelligent Speed Assist, ontworpen om het gebruik van uw snelheidsbegrenzer te verbeteren zodat u zich kunt concentreren op de weg. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition camera automatisch de huidige snelheidslimiet (indien geactiveerd), vervolgens zal het systeem uw maximale snelheid aanpassen aan die limietTooltip.

Speed Assist close up

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met de optionele Adaptive Cruise Control-technologie kiest u de snelheid waarmee u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde radarsensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar uw gekozen snelheid. Forward Alert is een technologie die deel uitmaakt van de Adaptive Cruise Control en u waarschuwt als u per ongeluk te dicht bij de voorganger komt.

Laat het parkeren over aan de Tourneo

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Active Park Assist maakt het eenvoudiger dan u ooit voor mogelijk hield. Eenmaal geactiveerd, kan het systeem een geschikte loodrechte of parallele parkeerplaats vinden en u vervolgens erin sturen. U hoeft alleen te remmen of te versnellen zoals aangegeven. De technologie kan u zelfs uit een parkeerplaats sturen wanneer u weer de weg op wilt. (Optie)

New Ford Tourneo side door mirror close up
New Ford Tourneo side door mirror close up

Technologie die ziet wat u niet kunt zien

Het Blind Spot Information-systeem maakt gebruik van radarsensoren om auto's te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Ze bevinden zich aan beide kanten van uw Tourneo Custom en waarschuwen u met een oranje lampje, duidelijk zichtbaar in de zijspiegel.

Ziet de voertuigen die u misschien niet ziet

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information-systeem. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van de tegenliggers), en toont een waarschuwing op het multifunctionele scherm.

New Ford Tourneo driving on a country lane

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens wanneer er een nieuw snelheidsverbod gedetecteerd wordt.

 

Eenvoudig draaien

De nieuwe Tourneo Custom heeft een draaicirkel van 11,6 meter, wat erg indrukwekkend is voor een voertuig van dat formaat. Dit maakt het rijden in de stad, met al het parkeren, ophalen en afleveren, veel gemakkelijker.

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Nieuwe karakteristieke koplampen 

HID-koplampen leveren een precies en intens helder lichtpatroon. Ze zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook ontworpen om de nieuwe Tourneo Custom een opvallende look te geven dankzij de led-dagrijverlichting. Daarnaast pas Auto high Beam zich automatisch aan om te vermijden dat andere bestuurders verblind worden en bij statische bochten helpen deze nieuwe koplampen u duidelijker te zien bij het rijden door bochten.

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Als het waarneemt dat u toevallig het rijvak verlaat, kan de Lane Keeping Alert u onmiddellijk waarschuwen door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing te tonen.

Ford Tourneo on the road
Ford Tourneo parked in front of the house

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Driver Alert vertelt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

coffee sign
Ford Tourneo centre console display close-up

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Achterwielophanging met luchtvering

Dankzij de luchtvering voor de achterwielophanging past het systeem zich automatisch aan om steeds eenzelfde rijhoogte te behouden, hoe zwaar u ook geladen bent. Zo geniet u van een zachtere rit of u nu alleen of in gezelschap rijdt of met een volgeladen voertuig.

Zijwind stabilisatie

Dit systeem helpt u om in uw rijstrook te blijven in zware, stormachtige omstandigheden, dankzij de elektronische stabiliteitscontrole, dat voelt wanneer het voertuig wordt blootgesteld aan zijwind.

Ford Tourneo rear air suspension detail
Ford SYNC logo

Ford SYNC met Emergency Assistance

Emergency Assistance is een belangrijk onderdeel van Ford SYNC. Gebeurt er een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, dan kunt u via uw verbonden telefoon met Bluetooth® rechtstreeks de hulpdiensten bellen. U kunt de oproep beëindigen of met de hulpdiensten spreken. Het systeem kan cruciale gegevens zoals uw gps-coördinaten doorgeven, zelfs wanneer u dat zelf niet kunt.

Top