HULP NODIG?

Home > Personenwagens > TOURNEO CUSTOM > Eigenschappen > New Ford Tourneo Custom - Prestaties

Superieure prestaties en uitzonderlijke efficiëntie

De nieuwe Tourneo Custom is uitgerust met een aantal compromisloze systemen die ontworpen zijn om zowel de prestaties als de efficiëntie te maximaliseren. Dit zijn onder andere de nieuwe Ford EcoBlue-motor van 2,0 liter, een automatische transmissie waarmee u efficiënter kunt schakelen en Auto Start-Stop.

De functies op deze pagina zijn mogelijk enkel beschikbaar op geselecteerde modellen. Waar beschikbaar, zijn deze functies mogelijk optionele extra's met een meerprijs. Voor meer info kunt u de brochure downloaden om de huidige specificaties te bekijken.

 

Geofencing

Geofencing is beschikbaar op de Tourneo Custom PHEV en werd ontworpen om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren. De Tourneo Custom herkent wanneer u een emissievrije zone binnenrijdt en schakelt automatisch over op volledig elektrische rijmodus. Bestuurders kunnen ook hun eigen “groene zones” creëren om ze zo minder uitstoot te hebben dichtbij scholen, stedelijke gebieden en winkelcentra. Wanneer de Tourneo Custom PHEV een gecontroleerde zone verlaat, wordt automatisch overgeschakeld naar de meest geschikte rijmodus voor het vervolg van uw rit.

Het beste van twee werelden

De nieuwe Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid heeft twee energiebronnen om uw passagiers hun bestemming op een efficiëntere manier te helpen bereiken. Dankzij een geavanceerde elektrische aandrijflijn kunt u kortere ritten rijden zonder uitstoot. En op langere ritten wordt de meervoudig bekroonde 1.0 liter EcoBoost-motor ingeschakeld om ervoor te zorgen dat u zo ver kunt rijden als u maar wilt. De technologie is ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid en flexibiliteit die u in een Tourneo verwacht.

Turneo Custom PHEV skeletal view of baterry
New Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid charging

Moeiteloos opladen

De Plug-in Hybrid kan overal worden opgeladen waar u toegang heeft tot het elektriciteitsnet. Eenmaal volledig opgeladen, kunt u tot 55 km rijden op zuiver elektrische energie (het rijbereik kan variëren afhankelijk van het voertuig, de weersomstandigheden en het rijgedrag). Dat is voldoende om vrijwel alle korte stadsritten te doen zonder brandstof te gebruiken. Als u bijna zonder stroom zit, vergroot de motor niet alleen het bereik, maar helpt hij ook de batterij op te laden. De Tourneo maakt ook gebruik van slimme zelfopladende technologie, zoals regeneratief remmen, om stroom terug te sturen naar de elektrische motor. Eenmaal voldoende opgeladen, kunt u weer overschakelen naar alleen elektrisch, waardoor u geld bespaart en vervuiling vermindert.

Geavanceerde motortechnologie

De Tourneo Custom is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Tussen de beschikbare aandrijflijnen, die tot 185 pk vermogen en 405 Nm koppel bieden, vindt u gegarandeerd degene die aan uw specifieke behoeften voldoet. Elke motor, ongeacht het type, voldoet ook aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig is zelfs verkrijgbaar als een licht hybride elektrisch voertuig (mHEV) voor een nog zuiniger brandstofverbruik en minder emissies.

Lange onderhoudsintervallen zodat u langer op de weg kan blijven

De geavanceerde Ford EcoBlue 2,0 liter TDCi-motoren zijn duurzaam en betrouwbaar, met langere onderhoudsintervallen tot 60.000 kmTooltip, of twee jaar, afhankelijk van welke van de twee het eerst plaatsvindt. De componenten die aan normale slijtage onderhevig zijn, zijn bovendien ontworpen om langer mee te gaan, zonder dat ze onderhoud vereisen.

 

 

Prestaties die aan de doelstellingen voldoen

De Ford EcoBlue 2,0-liter motor is een geavanceerde dieselmotor die voldoet aan de ultralage Euro 6.2-emissiedoelstellingen. Dat is mogelijk dankzij de toepassing van geavanceerde katalytische systeemtechnologie. En dit hebben we allemaal bereikt zonder in te leveren op prestaties of de rijervaring. 

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Een additief dat verontreiniging verwijdert

Het selectieve catalytische reductie-systeem (SCR) gebruikt AdBlue®, een vloeistof op basis van ureum en water, om de NOx in de uitlaatgassen om te zetten in stikstof en water. Een roetfilter houdt vervolgens meer dan 99% van de vaste deeltjes in de uitlaatgassen van de auto tegen. Om correct te kunnen werken, moet de AdBlue®-tank van uw Ford EcoBlue dieselmotor gevuld zijn met AdBlue® vloeistof. Er gaat een verklikkerlampje branden wanneer het vloeistofpeil te laag is. 

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
New Ford Tourneo Smart Regenerative Charging

Herlaad uw accu efficiënter

In tegenstelling tot de klassieke systemen, wordt de accu met Smart Regenerative Charging alleen opgeladen wanneer dat nodig is. Wanneer mogelijk vermijdt dit systeem het opladen wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot.

SelectShift automatische versnellingsbak

Zowel de motor van 130 pk als die van 170 pk is beschikbaar met de SelectShift automatische zesversnellingsbak. Dit is de standaard aandrijflijn voor een breed gamma aan carrosseriestijlen en bruto voertuiggewicht, en werd ontworpen voor een soepele en ontspannen rijervaring, vooral in druk, stapvoets verkeer. Met deze versnellingsbak kunt u ook handmatig schakelen als u dat verkiest, met de schakelknoppen van de versnellingspook op het dashboard. Hij biedt tevens de mogelijkheid om versnellingen te vergrendelen in zwaardere rijomstandigheden. Op gladde wegen of steile hellingen bijvoorbeeld.

Close-up of New Ford Tourneo shift gear
Close-up of New Ford Tourneo Trip Computer

Essentiële reisgegevens

De boordcomputer geeft u nuttige informatie zoals uw kilometerstand, brandstofverbruik, snelheid en de buitentemperatuur. Het bevat ook 'afstand tot leeg': ruw geschat hoe ver u kunt rijden voor u opnieuw moet tanken. Dit is in het bijzonder nuttig voor lange afstanden of als u ergens afgelegen rijdt.

Top