Configurator Testrit Verdelers Service Afspraak Ask Ford
Home > Personenwagens > TOURNEO CONNECT > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De Ford Tourneo Connect is ontworpen om perfect in uw leven te passen. Elke technologie en functie, van Intelligent Speed Assist tot het Lane Keeping System, is er om uw rijervaring gemakkelijker en plezieriger dan ooit te maken.

Gemaakt voor de zwaarste klussen

De Tourneo Connect Active is verkrijgbaar met een geavanceerd systeem dat is ontworpen om moeilijk terrein met gemak aan te pakken. Het optionele mechanische sperdifferentieel vermindert ongewenste wielspin, vooral op losse of ongelijke ondergrond, door vermogen te sturen naar het wiel met de meeste tractie. Dit helpt u vooruit komen wanneer u dit het meest nodig heeft.

Intelligent Speed Assist

Helpt om u binnen de snelheidslimiet te houden

De Tourneo Connect beschikt nu over Intelligent Speed Assist, ontworpen om het gebruik van uw snelheidsbegrenzer te verbeteren zodat u zich kunt concentreren op de weg. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition camera automatisch de huidige snelheidslimiet (indien geactiveerd), vervolgens zal het systeem uw instelling voor maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limietTooltip.

Koplampen die automatisch aan gaan wanneer het nodig is

De slankere automatische koplampen zijn voorzien van krachtige HID Xenon-lampen en opvallende LED-dagrijverlichting. Een geïntegreerde sensor detecteert minder licht bij schemering of wanneer er een plotselinge verandering in de lichtomstandigheden is. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Automatische koplampen
Active Park Assist

Nog makkelijker parkeren

Active Park Assist helpt u ook in parallelle of loodrechte parkeerplaatsen te sturen. U hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken een ruimte die groot genoeg is om te parkeren. Het systeem stuurt u dan automatisch deze parkeerruimte in. U hoef alleen het gaspedaal, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen. U kunt ook vlotter parallelle parkeerplaatsen verlaten.

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens wanneer er een nieuw snelheidsverbod gedetecteerd wordt.

Traffic Sign Recognition
Lane Keeping System

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Een Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 70 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Eenvoudiger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter je, op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Ford Tourneo Connect detail of rear view camera
Ford Tourneo Connect trailing another car with distance indication

Een veilige afstand houden

Het instrumentenpaneel beschikt over een afstandsaanduiding. Dit toont continu de afstand tot het voertuig voor u en verlicht een verkeerslichtsysteem van gekleurde pictogrammen volgens de door u gekozen afstandsinstellingen. Distance Alert kan u ook waarschuwen met een rood waarschuwingssymbool als u te dicht komt bij het voertuig voor u.

Ford Tourneo Connect with hill start assist

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem behoudt de druk op het remsysteem gedurende een extra 2,5 seconden, waardoor je meer tijd hebt om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal over te zetten en je de auto beter onder controle kunt houden. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ruitenwissers die zich automatisch aan de regen aanpassen

De ruitenwissers met regensensors beginnen te wissen zodra ze vocht op de voorruit vaststellen en passen vervolgens de wissnelheid aan de weersomstandigheden aan. U kunt zelfs uit verschillende gevoeligheidsniveaus kiezen die bepalen hoeveel vocht er op de ruit mag komen voordat de wissers worden ingeschakeld.

Ford Tourneo Connect with rain sensing wipers engaged
Top