RIJERVARING

De Ford Puma heeft een reeks innovatieve functies die ontworpen zijn om uw rijplezier te verbeteren. Zoals selecteerbare rijmodi en Ford Co-Pilot360, een indrukwekkende set hulptechnologieën die samenwerken als ondersteuning tijdens het accelereren, remmen en zelfs sturen. Deze omvatten Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Assist en Evasive Steering Assist, die allemaal de weg voor u in de gaten houden en u waarschuwen voor mogelijke gevaren. 

 

UW PERSOONLIJKE RIJASSISTENT

Ford Co-Pilot360 combineert een aantal technologieën die samen uw rijervaring nog comfortabeler en aangenamer maken. Zo past Adaptive Cruise Control automatisch uw cruisecontrolsnelheid aan uw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en de snelheid van uw cruisecontrol overeenkomstig aanpassen.

EEN SLIMMERE CRUISECONTROL

Adaptive Cruise Control past uw cruisecontrolsnelheid aan uw voorligger aan. Voer de gewenste snelheid en afstand tot de auto voor u in en Adaptive Cruise Control behoudt automatisch de ingestelde afstand wanneer de gewenste constante snelheid vanwege verkeersomstandigheden niet kan worden aangehouden.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

MEER STUURRESPONS IN NOODSITUATIES

Emergency Steering Assist helpt u om rond stilstaande of langzamere voertuigen te rijden, zodat botsingen worden vermeden. Het systeem maakt gebruik van radar en een camera om langzamer bewegende en stilstaande voertuigen te detecteren en biedt stuurondersteuning om een voertuig te vermijden als er een botsing dreigt. De technologie wordt geactiveerd als er onvoldoende ruimte is om een botsing te voorkomen door te remmen en u een ontwijkend manoeuvre inzet.

Ford Puma selectable drive mode close up

RIJDYNAMIEK OP UW MAAT

Personaliseer uw rijervaring met instelbare rijmodi door de gasrespons, het stuurgedrag en zelfs het schakelen van de Puma aan te passen aan uw rijstijl. Er zijn vijf verschillende modi, waaronder Normal, ECO, Sport, Slippery en Trail. De belangrijkste informatie die wordt weergegeven via het 12,3” digitaal instrumentenpaneel verandert tussen unieke kleurenthema's volgens de rijmodus die u hebt geselecteerd. 

Ford Puma dashboard showing wrong way alert

HELPT U IN DE JUISTE RICHTING TE RIJDEN

Wrong Way Alert gebruikt een naar voren gerichte camera en informatie van het navigatiesysteem om te detecteren of u tegen de rijrichting in rijdt. Het systeem levert visuele en hoorbare waarschuwingen als u de verkeerde kant op rijdt, zodat u kunt stoppen en de nodige actie kunt ondernemen.

Ford Puma detail on SYNC 3

EENVOUDIG PARKEREN ...

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes ... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u, op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Ford Puma parked near the pavement

… OF LAAT DE PUMA GEWOON ZELF PARKEREN

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij Active Park Assist maakt de Ford Puma het eenvoudiger dan u ooit voor mogelijk hield. Eenmaal geactiveerd, kan het systeem een geschikte parkeerplaats vinden en u vervolgens automatisch erin sturen. Hij kan u ook uit de parkeerplaatsen helpen manoeuvreren. U hoeft enkel het gaspedaal, de rem en versnellingen te bedienen.

Ford Puma close up on LED lights

KOPLAMPEN WAARMEE U BETER OM BOCHTEN KUNT KIJKEN

Puma's led-koplampen zorgen voor een precies en intens lichtpatroon. Deze omvatten ook unieke led-dagrijverlichting met het kenmerkende ontwerp en statische bochtverlichting om de binnenkant van een bocht te verlichten wanneer u het stuur meer dan 30 graden draait.

Ford Puma detail on the side door mirror

EEN PAAR EXTRA OGEN

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto's te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Ze bevinden zich aan beide zijden van uw Puma en waarschuwen u met een oranje lampje dat duidelijk zichtbaar is in de zijspiegel.

PRESTATIES

De Ford Puma biedt een reeks EcoBoost Mild Hybrid-motoren, die garant staan ​​voor uitzonderlijke prestaties, een aanzienlijk brandstofverbruik en een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot in vergelijking met traditionele niet-hybride motoren, zonder dat dit ten koste gaat van het rijplezier.
De EcoBoost Mild Hybrid kan ook worden voorzien van een geavanceerde 7-traps automatische transmissie. Deze versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT) zorgt voor soepel, naadloos schakelen en maakt de rit minder vermoeiend, bijvoobeeld in stadsverkeer
met veel stops en starts.

WAT BETEKENT MILD HYBRID (MHEV)?

Puma's Ecoboost Mild Hybrid-technologie omvat een elektrische motor met een accu van 48 volt om zuiniger te rijden. Deze Mild Hybrid-aandrijflijn kan niet alleen op elektrisch vermogen rijden. In plaats daarvan biedt de elektrische motor extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt er tot 16 pk extra vermogen geleverd, verbetert de acceleratie met 20%EcoBoost-motoren en hoeft u minder te schakelen. De motor maakt ook gebruik van regeneratieve remtechnologie om de accu op te laden. Hierdoor kunt u uw uitstoot terugschroeven en zuiniger rijden. U hoeft de Puma niet aan te sluiten op een externe stroombron. De accu van 48 volt wordt namelijk opgeladen terwijl u rijdt.

BEKROONDE PRESTATIES

Schoon betekent niet dat er compromissen zijn gesloten. De 1.0 liter Ford EcoBoost-benzinemotor is zesvoudig winnaar van de International Engine of the Year-prijzen. En geen wonder. De motor is beschikbaar op de Puma met een keuze van 125 pk of 155 pk hybride opties. Zo kunt u genieten van alle compromisloze prestaties die u verwacht van een conventionele 1.5 liter motor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot – waardoor deze niet alleen schoner is voor het milieu, maar ook gunstiger voor uw gebruikskosten!

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma automatic transmission close up

GEAVANCEERDE AUTOMATISCHE TECHNOLOGIE

De Puma is ook leverbaar met EcoBoost Mild Hybrid Powershift, een 7-traps automaat. . Deze versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT) is optioneel op de 125 en 155pk EcoBoost Mild Hybrid motor. Het grotere aantal overbrengingsverhoudingen, het lichtgewicht ontwerp en de geavanceerde dubbele koppeling zorgen voor een naadloze rijervaring, zelfs met veel stoppen en starten in het stadsverkeer. Gelijktijdig geniet u van geweldige prestaties.

Ford Puma close up on manual transmission

EEN HANDGESCHAKELDE
6-VERSNELLINGSBAK

De handgeschakelde 6-versnellingsbak in de Puma is geoptimaliseerd om het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller te maken. Hij is speciaal ontworpen om de rijdynamiek te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen, waardoor uw rit boeiender wordt terwijl u minder bezoekjes aan het tankstation hoeft te brengen.

New Puma showing auto start stop

VERBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen (terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen). Als u weer wilt vertrekken, drukt u zoals gewoonlijk het koppelingspedaal in en zet u de auto in eerste versnelling en het systeem start opnieuw. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het u kan helpen om het brandstofverbruik flink te verlagen. 

COMFORT

Niet alleen geweldig om naar te kijken, maar ook slim. Het Ford Puma-interieur omhult u in stijlvol design en met leder beklede verfijning. En de fel afgewerkte details aan de binnenkant verhogen het verfijnde stijlgevoel. Dankzij tal van slimme functies en innovatieve technologieën heeft u alles onder controle. Van het 12,3" digitaal instrumentendisplay en het geavanceerde 8" touchscreen tot een scala van aanvullende diensten en functies die beschikbaar zijn via uw SYNC 3-infotainmentsysteem en FordPass Connect-modem - elk element is ontworpen om uw rit zo aangenaam mogelijk te doen verlopen.

Ford Puma close up on screen showing info from FordPass Connect

DE SLEUTEL TOT EEN MEER VERBONDEN WERELD

Ford Puma is verkrijgbaar met de FordPass Connect-modemFordPass Connect Modem.  Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi hotspot voor maximaal tien apparaten en realtime verkeersinformatieFordPass with Live Traffic die rechtstreeks naar uw ingebouwde navigatiesysteem wordt gestuurd. Een gloednieuwe functie is de lokale gevareninformatie. Lokale gevareninformatie, weergegeven als waarschuwingssymbolen op uw instrumentenpaneel, adviseert u over eventuele obstakels die u nadert. In geval van een ongeluk kan FordPass Connect automatisch een eCallFordPass eCall plaatsen bij de hulpdiensten en hen de locatie van uw voertuig communiceren. 

 

Lees meer

GEWOON SLIM

De FordPass-app verbindt u naadloos met uw Puma, zodat u intelligent en intuïtief kunt blijven rijden. Krijg op afstand toegang tot uw voertuig, waar u ook bent. Volg de locatie en vergrendel uw voertuig op afstand voor extra gemoedsrust. Realtime verkeersinformatie wordt rechtstreeks naar het navigatiesysteem van uw voertuig gestuurd. Hierdoor kunt u verkeersopstoppingen vermijden. Meldingen over de staat van uw voertuig worden rechtstreeks naar uw telefoon gestuurd. U bent meteen op de hoogte van eventuele problemen zodat ze snel opgelost kunnen worden.

A woman holding mobile phone with FordPass App
Ford Puma close up showing digital cluster

TOON UW VOORKEUR

Een uniek aandachtspunt van het Puma-interieur is het nieuwe digitale instrumentenpaneel. Dit slimme 12,3" LCD-kleurenscherm maakt gebruik van vrij stromende technologie, waardoor het scherm met het dashboard mee kan buigen voor een naadloos vloeiend interieur. Informatie wordt in hoge definitie weergegeven met intuïtieve en gemakkelijk te lezen pictogrammen en verandert van kleur en configuratie naar gelang de geselecteerde rijmodus. 

U kunt ook prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen. 

Ford Puma close up on SYNC 3 screen

HANDENVRIJ MET SYNC 3

Ford SYNC 3 helpt u verbonden te blijven. U kunt uw telefoon, muziek en navigatie bedienen met natuurlijke spraakopdrachten. Met draadloze kaartupdates en Live Traffic-informatie wordt uw route automatisch aangepast op basis van de weg die voor u ligt, zodat u meer ontspannen en op tijd aankomt. Het kleurentouchscreen maakt gebruik van knijp- en veegbewegingen voor intuïtieve bediening en verbinding met Apple CarPlay en Android Auto. Bovendien hebt u met AppLink toegang tot enkele van uw favoriete smartphone-apps.

Ford Puma close up on speakers

MUZIEK ZOALS DIE BEDOELD IS

Wat uw muzieksmaak ook moge zijn, muziek moet klinken zoals de artiest het heeft bedoeld. Dat is precies wat u kunt verwachten van de Ford Puma. Waarom? Omdat hij verkrijgbaar is met B&O. Een eersteklas audiosysteem van 575 watt dat is ontworpen en verfijnd voor Puma door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici. Deze rijke, krachtige set van 10 luidsprekers bevat een subwoofer die slim is ingebouwd in het achterste schot, zodat de Puma-laadruimte niet in het gedrang komt. Draai dus het volume wat hoger en geniet van uw favoriete bands en liedjes in de concertzaal van uw auto. 

Ford Puma close up on removable seat covers

DRANK GEMORST? MODDERPOTEN? GEEN PROBLEEM.

Het leven in de stad kan hectisch zijn. Drankjes kunnen worden gemorst en natte voeten kunnen modder en vuil binnen brengen. En u bent niet iemand die al te bezorgd is over hoe brandschoon uw auto is. Daarom hebben we nieuwe zetels ontwerpen voor uw Puma, met volledig verwijderbare zetelhoezen voor en achter. De zetelhoezen zijn ook wasbaar in de wasmachine en hebben een geïntegreerde rits, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn wanneer dat nodig is.  En als u eens wat anders wilt, kunt u gewoon een andere zetelhoes met rits uit onze collectie kiezen.

Ford Puma view of panoramic roof

LAAT HET ZONNETJE BINNEN

De Puma is verkrijgbaar met een panoramisch dak over de volledige lengte dat het stalen dakpaneel volledig vervangt. Hierdoor stroomt natuurlijk licht in de auto om een licht en luchtig interieur te creëren. De voorste helft is elektrisch en kan naar achteren kantelen of schuiven, en met het intrekbare zonnescherm over de volledige lengte kunt u het glas openen voor frisse lucht terwijl u beschermd bent tegen de zon.

Ford Puma close up of heated steering wheel

DE PERFECTE TEMPERATUUR

Verwarmde voorzetels zijn verkrijgbaar voor zowel de bestuurder als de passagier. En voor uw comfort kunt u voor elke zitplaats kiezen uit drie verschillende warmtestanden. Een verwarmd stuurwiel is ook ontworpen om uw handen warm te houden op een ijzige ochtend, een kille dag of een ijskoude nacht. En met de FordPass-app kunt u uw Puma verwarmen en klaarmaken voordat u vertrekt. Start de motor op afstandRemote Start om ervoor te zorgen dat de voorruit ijsvrij is en klaar om te vertrekken wanneer u dat wilt.

Ford Puma showing power fold wing mirror

VOORKOM DAT UW BUITENSPIEGELS BESCHADIGD WORDEN

De elektrisch bedienbare buitenspiegels klappen automatisch naar binnen om beschadigingen te voorkomen wanneer u geparkeerd staat (optie). Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers. Ze worden ook verwarmd, zodat u bij vriestemperaturen 's ochtends sneller kunt wegrijden.

VEILIGHEID

Van het waarschuwen voor mogelijke botsingen tot slimme systemen die u helpen tractie en stabiliteit te behouden: uw veiligheid is onze zorg. Daarom zit de Ford Puma boordevol slimme hulptechnologieën, die allemaal ontworpen zijn om u, uw familie en andere weggebruikers te beschermen.

New Ford Transit Courier in motion on a street

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS BETER BESCHERMT

Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie gebruikt cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden. 

MAXIMAAL REMMEN IN EEN NOODSITUATIE

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodstopsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren voor maximaal remvermogen.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

EEN VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten. Via de FordPass-app kunt u de meldingen ook rechtstreeks op uw telefoon ontvangen. Zo kunt u de bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en nog veel meer controleren.

BEHOUD DE CONTROLE

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Dankzij de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System kan het detecteren wanneer een voertuig grip verliest en automatisch een remimpuls toepassen op afzonderlijke wielen, waardoor het voertuig weer stabiliseert.

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

MAXIMALE GRIP MET MINIMALE KRACHTINSPANNING

Door ons geavanceerd Traction Control System wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Seat belt reminder logo

VERGEET NOOIT OM UW VEILIGHEIDSGORDEL TE DRAGEN

Een herinneringssignaal voor het dragen van de gordel van de chauffeur en de voorste passagier zorgt ervoor dat u hem niet vergeet.

Ford Puma interior airbag layout

AIRBAGS DIE U VAN ALLE KANTEN BESCHERMEN

Naast de voorste airbags voor de bestuurder en de passagier zijn er zij-airbags gemonteerd, die bescherming bieden aan de borstkas en ontworpen zijn om de inzittende weg te leiden van het impactgebied. Ze kunnen ook de arm van de inzittende opheffen om meer ruimte te creëren tussen hem/haar en de binnendringende structuur. Gordijnairbags bieden maximale dekking en hoofdsteunen bieden bescherming tegen whiplash.

Ford Puma close up of ISOFIX badge

KINDEREN RIJDEN VEILIG MEE

De Puma is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te laten meerijden. Hij is uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes achteraan, zodat u makkelijk twee kinderzitjes kan plaatsen.

Ford Puma with red alarm ring graphic

UW PUMA BESCHERMEN EN BEVEILIGEN TEGEN DIEVEN

Met de FordPass-app kun u een melding ontvangen als het alarm van uw auto is geactiveerd, waar u ook bent. En SecuriAlert stuurt een melding naar uw smartphone als het ongeautoriseerde toegangspogingen detecteert - zelfs met een gestolen of dubbele sleutel.

GEBRUIK

Modern leven vereist vaak een inventieve benadering van hoe ruimte wordt gebruikt. De Ford Puma omhelst deze manier van denken
en biedt als de beste in zijn klasse ongeëvenaarde laadruimte achteraan, dankzij het innovatieve MegaBox-compartiment dat 80 liter extra bergruimte biedt.

Naast stijlvolle flair en een indrukwekkende verschijning, is het prachtig vormgegeven exterieur van de Puma in balans met de doordachte functionaliteit. De details van het design zijn dan ook erg veelzijdig. 

KIJK, DAT IS HANDIG!

De laadruimte van de Puma is voorzien van een innovatief nieuw MegaBox onderste laadcompartiment. De MegaBox biedt niet alleen 80 liter extra opbergruimte en kan indien nodig voorwerpen tot 115 cm hoog opbergen, maar is ook voorzien van een waterdichte voering en een aftapplug, zodat u hem gemakkelijk kunt schoonmaken met water en de ideale ruimte hebt voor het opbergen van natte laarzen of modderige sportkleding. 

AL DE RUIMTE DIE U NODIG HEBT

Welke serie u ook kiest, Ford Puma geeft u alle opbergruimte die u nodig hebt. De zetels achterin kunnen 60/40 worden opgesplitst voor extra veelzijdigheid. U kunt ze zo nodig zelfs plat leggen voor meer bagageruimte. 

Ford Puma interior showing rear seats
Ford Puma close up on adaptive parcel shelf

AANPASBARE HOEDENPLANK

De Ford Puma heeft een aanpasbare hoedenplank die niet op de tweede rij zetels is bevestigd en omhoog gaat met de achterklep, wat betekent dat zijn positie kan worden aangepast om ruimte te bieden voor grotere artikelen. 

Ford Puma with a couple opening booth hands free

NOOIT MEER ZOEKEN NAAR UW SLEUTELS

De handenvrije kofferklep biedt gemakkelijke toegang tot de laadruimte in de Puma, zelfs wanneer u uw handen vol hebt. Als u uw KeyFree-sleutelhanger in uw zak of tas hebt, kunt u met een zachte voetbeweging onder het midden van de achterbumper de kofferklep openen zonder dat u iets hoeft aan te raken. De kofferklep kan ook worden geopend en gesloten terwijl u in de auto zit.

Ford Puma close up on Tow Bar

MOET U NOG MEER MEENEMEN?

Als u nog grotere voorwerpen moet meenemen, dan kunt u kiezen voor optionele dakrails en/of een handige verwijderbare trekhaak.

Klik op onderstaande links voor meer informatie