Problemen oplossen met Activering in uitvoering

Controleer het volgende als je geprobeerd hebt  je voertuig te activeren en als status Activering in uitvoering hebt gekregen:

1. Bij een poging om de instructies in het voertuig te accepteren, zorg je dat je voertuig:
    • Aan staat, de motor draait, in de parkeerstand is geschakeld en het voertuig in een open gebied staat met een goede mobiele ontvangst.
    • Opmerking: De motor moet draaien en het contact mag niet in de accessoirestand staan.
  2. Controleer de sterkte van het mobiele netwerk of wifi-verbinding.
    • Wifi-verbinding
      • Als wifi is uitgeschakeld, schakel je wifi in en probeer verbinding te maken.
      • Als wifi is ingeschakeld, schakel je wifi uit en probeer verbinding te maken via mobiele data.
    • Mobiele verbinding
      • Als mobiele data is uitgeschakeld, schakel je mobiele data in en probeer je verbinding te maken.
      • Als mobiele data is ingeschakeld, schakel je mobiele data uit en probeer verbinding te maken via wifi.
  3. Ben je verbonden met Bluetooth in je voertuig? Als dat zo is, ontkoppel je apparaat dan van Bluetooth en probeer opnieuw te activeren.
  4. Zijn meer dan 90 seconden verstreken sinds je poging om te activeren?
    • Als dat niet zo is, wacht dan ten minste 90 seconden totdat je voertuig de instructies voor accepteren weergeeft.
  5. Heb je in het verleden al commando's kunnen gebruiken?
    • Als dat zo is, heb je toen een tweede FordPass-account aangemaakt nadat je de app had verwijderd of na een poging om in te loggen?
      • Als dat zo is, heb je wellicht een ander e-mailadres gebruikt voor je gemachtigde voertuig. Log uit en probeer in te loggen met een ander e-mailadres.
  6. Krijg je een bericht te zien dat het voertuig al is geactiveerd?
    • Ja, maar ik ben de enige gebruiker - Je hebt wellicht een ander e-mailadres gebruikt voor jouw gemachtigde voertuig. Log uit en probeer in te loggen met een ander e-mailadres.
    • Ja, maar ik ben een secundaire gebruiker - Je hebt goedkeuring van een gemachtigde gebruiker nodig.
      1. Tik op het tabblad Verzoek om toestemming als je een extra gebruiker van de voertuigbediening zal zijn.
      2. Er wordt een bericht gestuurd naar alle momenteel geactiveerde gebruikers.
      3. Ze ontvangen een bericht over je verzoek in hun app.
      4. Na goedkeuring heb je toegang tot bediening.

Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd/bevestigd en jouw voertuig niet werd geactiveerd, selecteer dan Contact opnemen met Assistentie.

Opmerking: Als je een voertuig wilt activeren en alle bestaande geactiveerde gebruikers wilt verwijderen, kan je een Algemene reset uitvoeren.