HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CHASSIS > Features > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid & beveiliging

Van het waarschuwen voor mogelijke botsingen tot slimme systemen die u helpen tractie en stabiliteit te behouden: uw veiligheid is onze zorg. Daarom is de Transit Chassis Cabine uitgerust met slimme technologieën voor bestuurdersassistentie en beveiligingssystemen, die er allemaal op gericht zijn om u, uw voertuig en zijn lading te beschermen.

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden. Emergency Brake Assist helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem voelt hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch

Behoud de controle in alle omstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en Traction Control System controleert het het gedrag van het voertuig.

Electronic Stability control technology animation

Helpt u om de situatie altijd meester te zijn

Curve Control detecteert wanneer een bestuurder zijn bocht te snel neemt en kan het motorkoppel snel verlagen – en de remmen op de afzonderlijke wielen activeren – zodat de bestuurder de controle over het voertuig niet verliest.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

New Transit Chassis Cab carrying heavy load

Maximale grip met minimale krachtinspanning

Door ons geavanceerd Traction Control System wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Uwaanhangwagen recht achter de auto laten rijden

Trailer Sway Control registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

New Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control
New Transit Chassis cab showing airbags

Bestuurder-, passagier-, zij- en gordijnairbags

Transit Chassis Cabine is verkrijgbaar met gordijn-, chauffeurs-, passagiers- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen. De airbag van de passagier deactiveert u gewoon met een schakelaar, bijvoorbeeld als er een baby of peuter meerijdt in een naar achter gerichte kinderstoel. Als geheugensteuntje geeft een lampje op het instrumentenbord aan dat de airbag uit staat.

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) u onmiddellijk over een lek door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Tyre pressure sensor detail in Transit Chassis Cab
Top