EIGENSCHAPPEN

Het maakt niet uit hoe u uw Ford Transit Chassis Cabine ombouwt. Hij zit vol slimme technologieën om uw werk gemakkelijker te maken. U kunt de FordPass Connect-modem koppelen aan de FordPass Pro-app op uw telefoon. Zo krijgt u een hele reeks connectiviteitsfuncties, inclusief meldingen over de staat van uw voertuig om uw Ford in topconditie te houden. Side Wind Stabilisation helpt u om op de weg te blijven in stormachtige omstandigheden. Torque Vectoring Control zorgt voor maximale controle en stabiliteit als u een bocht neemt. En met de geavanceerde Ford EcoBlue-dieselmotoren hebt u steeds het vermogen dat u nodig hebt.

Ford Transit Chassis Cab standing in front of modern house frontal view

GEBRUIK

 

Ford Transit Chassis Cab body type

TRANSIT OMBOUW

•Een vlak en sterk ladderchassis is ideaal voor een breed scala aan ombouwen

•Tal van bevestigingspunten in chassis-frame en profiel-bouten voor overhang

•Standaard ophanging met hoger zwaartepunt, voorziet in de mogelijkheid tot grotere ombouwen

CHASSISOPTIES

Transit Chassis biedt een stevige basis voor verschillende conversies. Zo zijn er drie varianten met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht (GVM) tussen 3.500 en 5.000 kg. De afmetingen van de wielbasis en overhang zijn geschikt voor standaard industriële of afwijkende carrosserieën. Er is steeds een wielbasis voor uw behoeften. Van de L2 (middellange wielbasis) tot de L5 (extralange wielbasis) en de optie voor dubbele of enkele achterwielen.Tooltip

Ford Transit Chassis Cab features options
Ford Transit Chassis Cab 5-tonne side view

EXTRA KRACHT MET DE 5.0-TON

De nieuwe 5.0-ton Ford Transit geeft de toon aan met zijn hoogste laadvermogen ooit, de ideale basis voor zware ombouwen met behoefte aan een hoog laadvermogen, zoals kippers, hoogtewerkers en bepaalde autotransport-voertuigen. De hogere MTM laat compacte bus-conversies en flexi-transport transformaties toe (rolstoel-toegankelijk vervoer), daar waar het verhoogd laadvermogen en de opgewaardeerde asbelastingen, het risico op mogelijke overbelading reduceren. Deze ultra sterke Transit is klaar voor elke klus.

SKELETAL

Gebouwd op een uniek chassis met ladderframe dat zowel sterk als licht is en gebouwd is om kracht en efficiëntie te leveren voor bijna elk soort gebruik. Met zijn beperkte railhoogte is hij ideaal voor Conversions waarbij lagere chasisvloeren nodig zijn. De Skeletal wordt geleverd in vier wielbasisopties met twee achteraslengtes en maximaal 4.300 kg GVM.

Ford Transit Skeletal Chassis features option
Ford Transit Chassis Cab tow bar close up

SLEEPVERMOGEN

De Ford Transit Chassis Cabine heeft een uitstekende laadcapaciteit, met een bruto treingewicht van maximaal 7.000 kg en maximaal 3,5 ton sleepvermogen voor geremde aanhangwagens. Voor voertuigen met een 10traps automatische transmissie in achterwielaandrijving levert dit eveneens een bruto treingewicht van max 7.000 kg.

Ford Transit Chassis Cab at construction site

KLAAR VOOR HET WERK, RECHTSTREEKS UIT DE FABRIEK

De Transit Chassis Cabine werd ontwikkeld en gebouwd voor het stevige werk. Zijn robuuste en stevige chassis biedt een uitstekende basis voor gespecialiseerde opbouw. Voor bestuurders die een snelle en eenvoudige oplossing willen, zijn er onze Transits met laadbakken die kant-en-klaar geleverd worden door de fabriek.

Ford Transit Chassis Cab aerial view of chassis

RUIMTE VOOR DE WERKPLOEG

De Transit Chassis Dubbele Cabine is een perfecte oplossing wanneer u tegelijk personen en vracht wilt vervoeren. Ruime openslaande deuren zorgen voor toegang tot de ruime, doordachte binnenkant. De dubbele passagierszetel vooraan en de standaard vierdubbele achterbank zorgen ervoor dat zeven personen comfortabel kunnen plaatsnemen, inclusief erg veel opbergruimte onder de zitplaatsen.

 

EEN LANGE GARANTIE TEGEN DOORROESTEN VOOR EXTRA GERUSTSTELLING

Als bewijs van de bouwkwaliteit van het voertuig gaat de Transit Chassis Cabine gepaard met een standaardgarantie van 12 jaar tegen doorroesten.

Ford Transit Chassis Cab parked in construction site
A mechanic checking the chassis cab wheel

LANGE ONDERHOUDSINTERVALLEN ZODAT U LANGER OP DE WEG KAN BLIJVEN

De geavanceerde gloednieuwe Ford EcoBlue 2.0 liter TDCi-motoren zijn duurzaam en betrouwbaar, met grotere onderhoudsintervallen tot 60.000 km, of twee jaar, afhankelijk van welke van de twee het eerst plaatsvindt. De componenten die aan normale slijtage onderhevig zijn, zijn bovendien ontworpen om langer mee te gaan, zonder dat ze onderhoud vereisen. Het zorgt er allemaal voor dat uw Transit Chassis Cabine u niet zal teleurstellen.

Ford Transit Chassis Cab riving on road front view

MOTOREN EN TRANSMISSIES

Ford Transit Chassis Cab front view

MILD HYBRID EFFICIËNTIE

De Transit Custom is verkrijgbaar als EcoBlue Mild Hybrid. Deze technologie helpt het brandstofverbruik en CO2-uitstoot  te verminderen, het systeem biedt extra ondersteuning aan de verbrandingsmotor wanneer dat nodig is. Kinetische energie en regeneratief remmen laden de 48-volt hybride accu op terwijl u rijdt.

FORD ECOBLUE TDCi-MOTOREN

Dankzij een reeks geavanceerde, 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotoren is de Transit Chassis Cabine krachtiger en efficiënter dan ooit tevoren. Met vier aandrijflijnen met een vermogen tot 170 pk vindt u gegarandeerd de motor die aan uw specifieke behoeften voldoet. De Transit Chassis Cabine is ook verkrijgbaar met een reeks HDT-motoren, ideaal voor zwaardere conversies.

Transit Van auto transmission close up

EEN GESOFISTICEERDE AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK MET 10 VERSNELLINGEN

Met een geavanceerde gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de nieuwe Transit u genieten van een uitzonderlijk acceleratie en een zuinig brandstofverbruik. Hij maakt ook gebruik van adaptieve schakelprogramma's, zodat de transmissie zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dus of u nu cruiset op de snelweg of moeilijk off-road terrein doorploegt, u zult altijd in de juiste versnelling zitten op het juiste moment. (Beschikbaar lente 2020)  Een automatische versnellingsbak met zes versnellingen is beschikbaar op voertuigen met voorwielaandrijving.

Ford Transit Van close up of 6-sped transition

EEN TRANSMISSIE MET ZES VERSNELLINGEN BESPAART BRANDSTOF

De nieuwe Transit is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen om nog energiezuiniger en efficiënter te rijden. Zodra u een voldoende hoge snelheid behaald hebt, schakelt u uw bestelwagen in de zesde versnelling en bespaart u brandstof tijdens het rijden. U zult merken dat het schakelen ook vlot en snel verloopt.

Transit Chassis Cab in motion side view

EFFICIËNTIE

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic

WE HELPEN U OM EFFICIËNTER TE RIJDEN

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. EcoMode stuurt die informatie naar u terug via een display op het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van je voertuig.

VERBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen. Wanneer u weer wilt vertrekken, hoeft u zoals gewoonlijk alleen maar de koppeling in te drukken en de auto in eerste versnelling te zetten, of het rempedaal te lossen bij een automatische versnellingsbak, om het systeem opnieuw op te starten. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden.

New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up
New Transit Chassis Cab front wheel close up

BANDEN DIE DE EFFICIËNTIE KUNNEN VERBETEREN

De banden met lage rolweerstand op de nieuwe Transit zijn ontworpen om de energie te verminderen die nodig is om de banden te laten rollen. Dit betekent dat er minder vermogen nodig is om te bewegen en dat het brandstofverbruik gedurende de levensduur van het voertuig wordt verminderd.

New Transit Chassis Cab front view

ACCELERATION CONTROL HELPT U OM ZUINIGER TE RIJDEN

Deze innovatieve optie bepaalt de acceleratiesnelheid, afhankelijk van de belading van uw voertuig. Bijgevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15%, afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen en banden, en andere componenten helpen beperken.

Ford Transit Chassis Cab driving through London

RIJERVARING

INTELLIGENTE VIERWIELAANDRIJVING

De Ford Transit Chassis Cabine met intelligente vierwielaandrijving (AWD) geeft u vertrouwenDriver-assist features 3.0, waar het werk u ook brengt. Met een druk op de knop of als reactie op de rijomstandigheden levert de intelligente vierwijlaandrijving koppel op aanvraag. Zo kunt u beter rijden op uitdagend terrein. En voor het extra gewicht van slechts 60 kg is uw voertuig een stuk veelzijdiger, zonder aan laadruimte in te boeten. U kunt ook kiezen uit voor- en achterwielaandrijvingen voor enkele motoropties om prioriteit te geven aan brandstofefficiëntie of slepen.

MECHANISCH SPERDIFFERENTIEEL

De Transit Chassis Cabine is verkrijgbaar met een geavanceerd systeem dat is ontworpen om u te helpen uitdagend terrein met gemak aan te pakken. Het mechanische sperdifferentieel vermindert ongewenste wielspin, vooral op losse of ongelijke ondergrond, door vermogen te sturen naar het wiel met de meeste tractie. Dit helpt u vooruit komen en verbetert de stabiliteit van uw voertuig wanneer u die het meest nodig hebt.

Ford Transit Chassis Cab side view

EEN GEAVANCEERD SYSTEEM OM U TE HELPEN BINNEN UW RIJSTROOK TE BLIJVEN

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Aid stuurt lichtjes bij om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. Als uw wiel de lijn of de rand van de weg raakt, laat Lane Keeping Alert het stuur trillen en geeft het een duidelijke visuele waarschuwing weer. De technologie wordt automatisch gedeactiveerd bij snelheden onder 64 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Ford Transit Chassis Cab showing cruise control

EEN INTELLIGENTERE CRUISE CONTROL 

Bepaal uw eigen tempo met Intelligent Adaptive Cruise Control. Het systeem kan de geldende snelheidslimiet identificeren en automatisch uw geselecteerde snelheid binnen de gedetecteerde limiet houden. De geavanceerde radartechnologie scant op langzamer verkeer voor u en kan uw snelheid automatisch aanpassen om een vooraf ingestelde afstand tot uw voorligger te behouden. Als het verkeer weer sneller begint te rijden, schakelt uw voertuig terug naar de vooraf ingestelde snelheid.

Close up on tool holder

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

FordPass App on phone

DE SLEUTEL TOT EEN MEER VERBONDEN WERELD

Voor het eerst is de nieuwe Transit verkrijgbaar met een FordPass Connect-modemFordPass Connect modem word. Het systeem biedt een reeks waardevolle voordelen, waaronder 4G wifiFordPass Connect Wifi hotspot voor maximaal tien apparaten, en realtime verkeersinformatieFordPass Connect Live Traffic rechtstreeks op uw ingebouwde navigatiesysteem. Wanneer u dit systeem combineert met de FordPass app op uw telefoon, kunt u controleren of u de deuren hebt vergrendeld, en ze vervolgens vanop afstand vergrendelen of ontgrendelen. U kunt zelfs de locatie van uw auto op een kaart zien. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken als u op een onbekende locatie niet meer weet waar u uw auto geparkeerd hebt.

man with mobile showing FordPass Connect

ONTDEK DE SLIMME KANT VANUW BESTELWAGEN

FordPass Pro is speciaal ontworpen om de beveiliging, productiviteit en gezondheid van uw bedrijfsvoertuigen te verbeteren. Koppel de app aan maximaal vijf verbonden voertuigen om alle tools voor het beheren van uw voertuig op één plaats te verzamelen. Bekijk de locatie en de staat van uw voertuigen op een kaart; ontvang meldingen over de staat van uw voertuig om de uptime te maximaliseren; activeer SecuriAlert om een melding te ontvangen bij ongeoorloofd gebruik van uw voertuig ... FordPass Pro staat steeds voor u klaar, terwijl u uw dag plant.

GA HANDENVRIJ MET SYNC 3

SYNC 3 is onze meest geavanceerde versie. Het is makkelijker en sneller in gebruik, met nieuwe spraakopdrachten en nog meer functionaliteit. De nieuwe interface heeft grotere knoppen voor een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en het kleuren-touchscreen bevat nu dezelfde knijp- en veegbewegingen als op smartphones en tablets voor een meer intuïtieve navigatie. SYNC 3 beschikt ook over AppLink, Apple's CarPlay en Android Auto, om de informatie van uw smartphone op het aanraakscherm weer te geven.

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
New Transit Chassis Cab interior entertainment system close up

EEN SYSTEEM DAT VERMAAKT EN INFORMEERT

U kunt kiezen uit diverse geavanceerde voorzieningen voor entertainment en informatie, zoals DAB-radio, cd-speler, USB-poort, hoogwaardige luidsprekers, navigatie en Ford SYNC met spraakbediening.

Ford Chassis Cab close up on front seats and steering wheel

COMFORT & GEMAK

IN DE BESTUURDERSZETEL

De bestuurderszetel is, net als het stuurwiel volledig verstelbaar (zowel in de hoogte en diepte), zodat u uw zitpositie precies naar wens kunt instellen. Er is ook een ingebouwde armsteun voorzien, terwijl de verstelbare lendensteun, verwarmbare zetels en elektrisch verstelbare bestuurderszetel als optie worden aangeboden. Hoewel we duurzame, commerciële voertuigen aanbieden, zijn de zetels ontworpen om net zo comfortabel te zijn als de zetels in een personenwagen.

Ford Transit Chassis Cab adjustable driving seat
Close up on coffee cup holder

GENIET VAN EEN MOOI OPGERUIMDE CABINE

Elke cabine voelt beter als ze netjes en opgeruimd is. De Transit Chassis Cabine biedt heel wat opbergruimte, waaronder drie open opbergbakken bovenop het dashboard, een dock voor uw mobiele telefoon of tablet, twee flessenhouders en een handschoenenvak met klep waarin u A4-documenten, uw tablet of een kleine laptop kunt opbergen.

De Dubbele Chassis Cabine biedt zelfs nog meer. De passagiersstoelen hebben verhoogde kussens en compartimenten onder de stoelen om gereedschap en apparatuur uit het zicht te dragen. De voorste middenstoel heeft een neergeklapte rugleuning die kan worden omgevormd tot een handig werkoppervlak.

STOPCONTACTEN

Naast twee standaard 12V-stopcontacten, kunt u ook kiezen voor een optioneel 150 Watt/230V-stopcontact tussen de zetels van de bestuurder en de passagier: ideaal om gereedschap, laptops of ander materiaal op te laden zonder dat u speciale adapters nodig heeft.

Ford Transit Van interior closeup on power socket
Ford easy fuel close up

FORD EASY FUEL, VOOR PROBLEEMLOOS TANKEN

Deze handige technologie maakt het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken in uw voertuig, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy-Fuel een doploos systeem is, hoeft u bovendien nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Transit Van powerfold mirror close up

BUITENSPIEGELS DIE ZICHZELF KUNNEN BESCHERMEN

Deze elektrisch bedienbare spiegels klappen automatisch naar binnen om beschadigingen te voorkomen wanneer u hebt geparkeerd. Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers.

Ford Transit Chassis Cab parked on building site with two workmen in high-viz jackets

VEILIGHEID

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS BETER BESCHERMT

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden. Emergency Brake Assist helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem voelt hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch

pre-collision assist demonstrative graphic
Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control

UWAANHANGWAGEN RECHT ACHTER DE AUTO LATEN RIJDEN

Trailer Sway Control registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

EEN VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) u onmiddellijk over een lek door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee

DRIVER ALERT VERTELT U WANNEER U MOE WORDT

Driver Alert houdt uw rijgedrag constant in de gaten en is ontworpen om afwijkingen in het rijgedrag te detecteren wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Transit Chassis Cab standing in front of cargo containers

BEVEILIGING

BESCHERMING TEGEN DIEFSTAL

Het perimetrisch alarm garandeert u een geavanceerde beveiliging die automatisch wordt geactiveerd wanneer u het voertuig dubbel vergrendelt. Er klinkt een luid alarm als iemand probeert in te breken in het voertuig, als het voertuig wordt opgetild of als de sensoren beweging in de bestelwagen detecteren. De technologie is ook ontworpen om ongewenst wegslepen te voorkomen.

Ford Transit Chassis Cab showing alarm graphic
Man checking his phone in a shop

SLAAP OP BEIDE OREN 

Voor extra gemoedsrust biedt de FordPass Pro-app een extra beveiligingsniveau bovenop het gewone alarmsysteem van uw voertuig. Met SecuriAlert geactiveerd, krijgt u een melding als FordPass Pro iemand detecteert die toegang probeert te krijgen tot uw voertuig, zelfs met een gestolen of gedupliceerde sleutel.

TOEGANG BEHEREN

Zonale ontgrendeling op afstand is een onderdeel van de FordPass Pro-app. Het systeem geeft u de mogelijkheid om de cabine en de laaddeuren van de Transit Chassis Cabine afzonderlijk te bedienen met uw smartphone. Voor extra gemoedsrust kunt u de cabine afsluiten, terwijl uw laadruimte toegankelijk blijft om goederen te laden of te lossen

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van

Klik op onderstaande links voor meer informatie