HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CHASSIS > Features > Rijervaring

Rijervaring

De nieuwe Transit Chassis Cabine zit boordevol geavanceerde technologie die ontworpen is om u te helpen slimmer en efficiënter te werken. De elektrische stuurbekrachtiging past zich bijvoorbeeld aan de veranderende omstandigheden aan om het sturen licht en gemakkelijk te maken bij lage snelheden, en steviger bij hogere snelheden. Intelligent Adaptive Cruise Control helpt om lange ritten op de snelweg minder vermoeiend en zuiniger te maken. En met selecteerbare rijmodi, waaronder Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow/Hall en de nieuwe EcoMode, kunt u de prestaties van de Transit aanpassen naargelang de job.

Een intelligentere cruise control 

Bepaal uw eigen tempo met Intelligent Adaptive Cruise Control. Het systeem kan de geldende snelheidslimiet identificeren en automatisch uw geselecteerde snelheid binnen de gedetecteerde limiet houden. De geavanceerde radartechnologie scant op langzamer verkeer voor u en kan uw snelheid automatisch aanpassen om een vooraf ingestelde afstand tot uw voorligger te behouden. Als het verkeer weer sneller begint te rijden, schakelt uw voertuig terug naar de vooraf ingestelde snelheid.

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Aid stuurt lichtjes bij om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. Als uw wiel de lijn of de rand van de weg raakt, laat Lane Keeping Alert het stuur trillen en geeft het een duidelijke visuele waarschuwing weer. De technologie wordt automatisch gedeactiveerd bij snelheden onder 64 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

Wijzig de modus naar gelang de omstandigheden

Met de selecteerbare rijmodi kunt u de manier waarop de Transit Chassis Cabine reageert aanpassen aan een bepaalde taak of een bepaald terrein. Kies uit Normal mode, Slippery mode, Mud/Rut mode, Tow mode, en voor een maximale brandstofbesparing, de nieuwe EcoMode.

Automatische koplampen met led-dagrijverlichting

Zeer efficiënte Bi-Xenon koplampen produceren een helder natuurlijk licht met een nauwkeurig patroon. Ze kunnen ook voelen wanneer het donker is en passen zich automatisch aan de verschillende rijomstandigheden aan om een optimaal lichtpatroon te bieden. Auto High Beam is een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk de koplampen wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft.

New Transit Chassis Cab headlight close up
Ford Transit Chassis Cab interior dashboard view

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging helpt je op verschillende manieren naargelang uw snelheid. Het systeem helpt het brandstofverbruik te beperken door elektrisch vermogen te gebruiken in plaats van energie uit de motor te halen.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

Een intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie is intelligent en kan aandrijving sturen naar de voor- of achteras afhankelijk van de vereisten. Dit 'koppel op verzoek'-systeem zorgt voor een uitzonderlijk rijgedrag en verbeterde efficiëntie voor veilig en moeiteloos rijden.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab interior cabin with man

Driver Alert vertelt u wanneer u moe wordt

Driver Alert houdt uw rijgedrag constant in de gaten en is ontworpen om afwijkingen in het rijgedrag te detecteren wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Minder vermoeiende ritten met minder verbruik

Cruise control met een regelbare snelheidsbegrenzer houdt uw voertuig binnen een vooraf ingestelde snelheidslimiet naar keuze. Het kan u brandstof doen besparen, de kans dat u te hard rijdt minimaliseren en, net als alle cruise control-systemen, uw gekozen snelheid voor u aanhouden zonder dat u uw voet op het gaspedaal hoeft te houden.

Ford Transit Chassis Cab side view driving at night
New Transit Chassis Cab rear view with heavy load

Maximale controle in de bochten

Torque Vectoring Control reageert 100 keer per seconde op de weg. (Dat is 33 keer sneller dan één keer met de ogen knipperen.) Aan de hand van deze informatie vindt het systeem een evenwicht voor de aandrijfkracht die op ieder van de voorwielen wordt gezet. Dit maximaliseert de baanvastheid en levert een scherpere besturing, zodat u vlot bochten en golvingen in de weg neemt.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden. U hebt immers meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Ford Transit Chassis Cab hill start demonstaration
New Transit Chassis Cab showing side wind graphic

Side Wind Stabilisation

Helpt de bestuurder om in de rijstrook te blijven in zware, stormachtige omstandigheden, dankzij het elektronische stabiliteitscontrolesysteem, dat voelt wanneer het voertuig wordt blootgesteld aan zijwind.

Top