HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CHASSIS > Features > Prestaties

Prestaties

Dankzij een reeks geavanceerde, 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotoren is de nieuwe Transit Chassis Cabine krachtiger en efficiënter dan ooit tevoren. Tussen de drie beschikbare aandrijflijnen, die tot 170 pk vermogen bieden, vindt u gegarandeerd degene die bij u past. Elke motor, ongeacht het type, voldoet ook aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig zal later ook verkrijgbaar zijn met een motor voor zwaar gebruik (HDT) en zelfs als een mild hybride elektrisch voertuig (mHEV) voor een nog zuiniger brandstofverbruik en minder CO2-emissies.

EcoBlue engine close up

Ford EcoBlue TDCi-motoren

De nieuwe  Transit Chassis Cabine is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met drie aandrijflijnen met een vermogen tot 170 pk vindt u gegarandeerd de motor die aan uw specifieke behoeften voldoet. 

Een gesofisticeerde automatische versnellingsbak met 10 versnellingen

Met een geavanceerde gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de nieuwe Transit u genieten van een uitzonderlijk acceleratie en een zuinig brandstofverbruik. Hij maakt ook gebruik van adaptieve schakelprogramma's, zodat de transmissie zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dus of u nu cruiset op de snelweg of moeilijk off-road terrein doorploegt, u zult altijd in de juiste versnelling zitten op het juiste moment. (Beschikbaar lente 2020)  Een automatische versnellingsbak met zes versnellingen is beschikbaar op voertuigen met voorwielaandrijving.

10 speed automatic transmission close up
Ford Transit Chassis Cab 6-speed manual transmission

Een transmissie met zes versnellingen bespaart brandstof

De nieuwe Transit is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen om nog energiezuiniger en efficiënter te rijden. Zodra u een voldoende hoge snelheid behaald hebt, schakelt u uw bestelwagen in de zesde versnelling en bespaart u brandstof tijdens het rijden. U zult merken dat het schakelen ook vlot en snel verloopt.

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. EcoMode stuurt die informatie naar u terug via een display op het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van je voertuig.

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic
New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen. Wanneer u weer wilt vertrekken, hoeft u zoals gewoonlijk alleen maar de koppeling in te drukken en de auto in eerste versnelling te zetten, of het rempedaal te lossen bij een automatische versnellingsbak, om het systeem opnieuw op te starten. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden.

Banden die de efficiëntie kunnen verbeteren

De banden met lage rolweerstand op de nieuwe Transit zijn ontworpen om de energie te verminderen die nodig is om de banden te laten rollen. Dit betekent dat er minder vermogen nodig is om te bewegen en dat het brandstofverbruik gedurende de levensduur van het voertuig wordt verminderd.

New Transit Chassis Cab front wheel close up
New Ford Transit Chassis Cab ford easy fuel close up

Ford Easy Fuel, voor probleemloos tanken

Deze handige technologie maakt het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken in uw voertuig, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy-Fuel een doploos systeem is, hoeft u bovendien nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Acceleration Control helpt u om zuiniger te rijden

Deze innovatieve optie bepaalt de acceleratiesnelheid, afhankelijk van de belading van uw voertuig. Bijgevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15%, afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen en banden, en andere componenten helpen beperken.

New Transit Chassis Cab front view
New Ford Transit Chassis Cab recharging battery  close up

Herlaad uw accu efficiënter

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dat nodig is en doet dat, indien mogelijk, niet wanneer u het gaspedaal indrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot.

Top