Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CHASSIS CABINE > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Van het wegnemen van stress bij het starten op een heuvel tot een systeem dat automatisch de nooddiensten voor u belt: een lange lijst technologieën kunnen uw leven vergemakkelijken. Er is ook een breed gamma aan veiligheidssystemen om u, uw voertuig en uw vracht te beschermen.

Diagram of Ford Electronic stability control

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Keeping your trailer safely in line

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Helpt u om de situatie altijd meester te zijn

Curve Control detecteert wanneer een bestuurder zijn bocht te snel neemt en kan het motorkoppel snel verlagen – en de remmen op de afzonderlijke wielen activeren – zodat de bestuurder de controle over het voertuig niet verliest.

Ford transit on motorway road grip

Maximale grip met minimale inspanning

Het tractiecontrolesysteem voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer u dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer u versnelt.

Extra vermogen bij een noodstop

Emergency Brake Assist (EBA) helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de nieuwe Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop, wanneer ABS wordt geactiveerd.

Ford Transit Chassis Cab side view
Tyre pressure sensor detail in Ford

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Bestuurder-, passagier-, zij- en gordijnairbags

De Transit is beschikbaar met bestuurder-, passagier-, zij- en gordijnairbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen. De airbag van de passagier deactiveert u gewoon met een schakelaar, bijvoorbeeld als er een baby of peuter meerijdt in een naar achter gerichte kinderstoel. Als geheugensteuntje geeft een lampje op het instrumentenbord aan dat de airbag uit staat.

Driver, passenger, side and curtain airbags
You choose which doors you want to lock and unlock

U kiest welke deuren u wilt vergrendelen of ontgrendelen

De centrale vergrendeling met afstandsbediening is standaard en dit nieuw vergrendelingssysteem is veiliger dan ooit. U kunt namelijk kiezen om een deur afzonderlijk te openen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat u een schakelaar activeert op de deur van de bestuurder. U kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle deuren van het voertuig te openen/sluiten.

Sabotagebestendige deursloten

Alle deursloten zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze worden gebroken door te boren of te beitelen.

Anti-tamper shielded door locks
Ford Transit Chassis Cab at construction site

Perimetrisch alarm

Een optioneel perimetrisch alarm gaat af wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend. 

Top