Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CHASSIS CABINE > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Waar uw werk u ook naartoe brengt, de Transit Chassis Cabine maakt het u comfortabel en u blijft bereikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld voice control gebruiken om onderweg te bellen en gebeld te worden vanuit uw goed uitgeruste cabine met tal van opbergvakken. Een reeks andere innovatieve functies zorgen bovendien voor meer efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid wanneer u onderweg bent.

Ford Transit Chassis Cab Gear Stick detail.

SelectShift automatische versnellingsbak

De nieuwe 130 pk en 170 pk Ford EcoBlue 2.0-liter TDCi-motoren zijn beschikbaar met een nieuwe SelectShift automatische zesversnellingsbak. Deze is ontworpen voor een soepele en ontspannen rijervaring, vooral in druk, stapvoets verkeer. Met deze versnellingsbak kunt u ook handmatig schakelen als u dat verkiest, met de versnellingspook op het dashboard. Hij biedt tevens de mogelijkheid om versnellingen te vergrendelen in zwaardere rijomstandigheden, bv. op gladde wegen of steile hellingen.

Minder vermoeiende ritten met minder verbruik

Cruise control met een instelbare snelheidsbegrenzer helpt u om uw voertuig binnen een naar wens ingestelde snelheidslimiet te houden. U bespaart brandstof, beperkt het risico op een snelheidsovertreding en behoudt - net zoals bij andere cruise controlsystemen - de door u gekozen snelheid zonder dat u uw voet op het gaspedaal hoeft te houden.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab front side view

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen.

Driver Alert waarschuwt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Driver Alert warns you when it detects you’re tired
Ford Transit Chassis Cab carrying equipment

Maximale grip voor meer controle

Torque Vectoring Control reageert 100 keer per seconde op de weg. Dat is 33 keer sneller dan één keer met uw oog knipperen. Aan de hand van deze informatie vindt het systeem een evenwicht voor de aandrijfkracht die op ieder van de voorwielen wordt gezet. Dit maximaliseert de baanvastheid en levert een scherpere besturing, zodat u vlot bochten en golvingen in de weg neemt.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden

Een intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem kan bepalen hoeveel grip, evenwicht in bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of ijzige omstandigheden en op wisselend terrein. De technologie is intelligent en kan aandrijving sturen naar de voor- of achteras afhankelijk van de vereisten. Dit 'koppel op verzoek'-systeem zorgt voor een uitzonderlijk rijgedrag en verbeterde efficiëntie voor veilig en moeiteloos rijden.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab front view

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2 à 3 seconden langer de druk op het remsysteem. Dit betekent dat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen en u uw auto ook beter onder controle kunt houden. De Hill Start Assist is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Side Wind Stabilisation

Het elektronische stabiliteitscontrolesysteem voelt wanneer het voertuig wordt blootgesteld aan zijwind. Het helpt dan de bestuurder om binnen de rijbaan te blijven in zware en stormachtige omstandigheden.

Ford Chassis-Cab on highway showing Side Wind Stabilisation
Ford Transit Chassis Cab rear view

Kenmerken die zich aan de lading aanpassen

Load Adaptive Control past het elektronische stabiliteitscontrolesysteem aan afhankelijk van de belading van de Transit Chassis Cabine. Hierdoor is de auto onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Sync with emergency assistance
Top