HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CONNECT > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid & beveiliging

Met een uitgebreide reeks veiligheids- en beveiligingstechnologieën is de Ford Transit Connect ontworpen om u, uw passagiers en uw bezittingen te beschermen. Sommige technologieën, zoals Pre-Collisision Assist met Pedestrian Recognition en Emergency Brake Assist, helpen de ernst van een ongeval te verminderen mocht er zich een voordoen. Andere technologieën helpen om uw waardevolle spullen zo veilig mogelijk te houden.

Ford Transit in front of zebra crossing with pedestrian

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert voertuigen en voetgangers op de weg voor u. Het kan zelfs voetgangers detecteren die op het punt staan om voor uw auto te verschijnen. Het systeem waarschuwt u als het een mogelijke botsing detecteert en als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te verminderen, of om ze te helpen voorkomen, en is actief tot een snelheid van 80 km/u.

Verbeterde stabiliteit onder moeilijke rijomstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer het grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en het tractiecontrole systeem controleert het het gedrag van het voertuig.

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Maximale grip met minimale krachtinspanning

Door ons geavanceerd tractiecontrole systeem wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Transit Trailer Sway Control detail
Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Een antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt ook om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het wordt automatisch geregeld via het Electronic Stability Control systeem, dat detecteert hoe hard u op het rempedaal drukt en nog harder het rempedaal zal indrukken als dat nodig is. En wanneer u hard remt, laat het noodremlichtsysteem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Ford Transit detail of tyre
Ford Transit with visible airbags

Verbeterd airbagsysteem

De Transit Connect is verkrijgbaar met gordijn-, bestuurder-, passagier- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen.

Vergeet nooit om uw veiligheidsgordel te dragen

Een herinneringssignaal voor het dragen van uw gordel zorgt ervoor dat u hem niet vergeet en is standaard in elk model aanwezig.

Ford Transit seat belt reminder logo
Ford Transit door lock detail

Centrale vergrendeling met afstandsbediening en sabotagebestendige deursloten

De Transit Connect heeft centrale deurvergrendeling vanop afstand, veiliger dan ooit tevoren. Dat komt omdat u nu kunt kiezen om één deur te openen terwijl de andere vergrendeld blijven, tot u een schakelaar in het portier van de bestuurder activeert. U kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle portieren van het voertuig te openen/sluiten. Alle deursloten zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze met geweld worden gebroken.

Een waarschuwing voor bestuurders achter je wanneer u plotseling hard remt

Het noodremlichtsysteem laat de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen wanneer u hard remt.

Ford Transit with emergency lights on
Ford Transit Guard

Bescherm uw bedrijf

We weten dat uw voertuig en de inhoud ervan het hart van uw bedrijf vormen. Daarom brengt SecuriAlert, binnen de FordPass Pro-app, uw voertuig in een verhoogde staat van veiligheid. Als de deuren worden ontgrendeld of geopend, zelfs met een duplicaatsleutel, stuurt het een melding naar uw smartphone.

Top