Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CONNECT > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid & beveiliging

Technologieën die automatisch kunnen remmen, helpen bij het bellen van de nooddiensten en de stress wegnemen bij het starten op een heuvel. Systemen waarmee u deuren individueel kunt openen en sluiten (maakt het namaken van de sleutel bijna onmogelijk) en die het alarm nog steeds kunnen activeren, zelfs als de batterij niet meer werkt. De Transit Connect is uitgerust met een reeks doordachte technologieën, die allemaal ontworpen zijn om ritten eenvoudiger en veiliger te maken. Wanneer u veel rondrijdt, is het goed om te weten dat uw bestelwagen u helpt om uzelf, andere weggebruikers en voetgangers (en zichzelf) elke werkdag te beschermen.  

Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak: Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen. Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in. 

Ford Transit Connect Electronic Stability Control

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

Maximale grip met minimale inspanning

Het tractiecontrolesysteem voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer u dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer u versnelt.

Ford Transit Connect Traction Control System - car skidding on the road
Ford Transit Connect Trailer Sway Assist

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Extra vermogen bij een noodstop

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop wanneer het Active Brake-systeem wordt geactiveerd.

Ford Transit Connect Emergency Brake Assist
Ford Transit Connect Emergency Brake Light

Een waarschuwing aan de achterkant wanneer u hard remt

Het noodremlichtsysteem laat de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen wanneer u hard remt.

U weet meteen wanneer u een lekke band hebt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

Ford Transit Connect Tyre pressure monitoring
Ford Transit Connect Curtain, driver, passenger and side airbags

Verbeterd airbag-systeem

De Transit Connect is verkrijgbaar met gordijn-, bestuurder-, passagier- en zij-airbags. Geavanceerde sensoren bevinden zich op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen.  

Vergeet nooit om uw veiligheidsgordel te dragen

Een herinneringssignaal voor het dragen van uw gordel zorgt ervoor dat u hem niet vergeet en is standaard in elk model aanwezig.  

Ford Transit Connect Driver seat belt reminder
Ford Transit Connect ISOFIX child seat attachment points

Bescherm uw kinderen

De Transit Connect is ontworpen om jonge kinderen veilig te houden op elke reis. De zetels zijn uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten waardoor twee kinderzitjes eenvoudig geplaatst kunnen worden.

U kiest welke deuren u wilt vergrendelen of ontgrendelen

De Transit Connect is standaard uitgerust met een centrale vergrendeling met afstandsbediening. En dit nieuw vergrendelingssysteem is veiliger dan ooit. U kunt daarom kiezen om een deur afzonderlijk te openen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat u een schakelaar activeert op het bestuurdersportier. U kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle portieren van het voertuig te openen/sluiten. 

Ford Transit Connect Remote central locking
Ford Transit Connect Advanced key fob

Een geavanceerde sleutel die niet gekopieerd kan worden

Naast de geavanceerde centrale vergrendeling, heeft de nieuwe inklapbare sleutel ook een zender met twee kanalen. Wat betekent dat de sleutel vrijwel onmogelijk door een dief kan gescand of gekopieerd worden. Hij is herlaadbaar, waterdicht, er kan niet mee geknoeid worden en hij kan vanop 30 m van uw bestelwagen gebruikt worden.  

Sabotagebestendige deursloten

Alle deursloten zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze worden gebroken door te boren of te beitelen.

Ford Transit Connect Anti-tamper shielded door locks
Ford Transit Connect No ordinary locks

Geen alledaagse sloten

In de Transit Connect krijgt u sloten die de deuren na 45 seconden automatisch opnieuw vergrendelen als u er geen enkele opent (na het gebruik van uw afstandbediening). Daarnaast is het onmogelijk om de voordeuren te vergrendelen als ze op een kier staan en als de airbag zich opent dan ontgrendelen alle deuren automatisch.

Perimetrisch alarmsysteem

Een optioneel perimeter-alarmsysteem gaat af wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend.

Ford Transit Connect Two high-level alarm options
Ford Transit Connect Two high-level alarm options

Een extra, onafhankelijk back-up alarm

Een noodstroomsirene is een extra, secundair alarmsysteem dat samen met het Thatcham alarmsysteem wordt geleverd. Als het alarm wordt geactiveerd zal een sirene afgaan. Dit systeem is uitgerust met een eigen accu zodat het alarm afgaat zelfs wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld.

Top