Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CONNECT > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Elke kenmerk en elke technologie in de Transit Connect is ontworpen om de doeltreffendheid van uw bedrijf te vergroten en uw leven zo aangenaam mogelijk te maken. Met de Ford SYNC spraakbesturing kunt u met uw mobiele telefoon bellen en oproepen ontvangen, uw muziek bedienen en binnenkomende sms-berichten laten voorlezen met behulp van eenvoudige gesproken opdrachten. Sensoren en monitoren houden u voortdurend in de gaten, sommige reageren automatisch zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanschakelen van de koplampen of de ruitenwissers. Samengevat, deze bestelwagen is gebouwd voor uw comfort en gemak en houdt u verbonden wanneer u onderweg bent.  

Traffic Sign Recognition

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens nu aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze nu tijdelijk of permanent zijn, het Traffic Sign Recognition-systeem kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens als een nieuw snelheidsverbod van toepassing wordt.

Een geavanceerd systeem om binnen uw rijvak te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. De technologie is ontworpen voor rijbanen met meerdere rijstroken (zoals snelwegen), en deactiveert dus automatisch aan snelheden onder 65 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Lane-Keeping System
Ford Transit Connect Rear View Camera

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

Parkeerafstandsensoren helpen u de afstand te schatten tussen uw voertuig en obstakels voor of achter u. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komt.

Headlights that turn on automatically when needed

Koplampen die automatisch aan gaan wanneer het nodig is

De automatische koplampen beschikken over sensoren die detecteren wanneer het begint te schemeren of wanneer er plots minder licht is, als u een tunnel inrijdt bijvoorbeeld. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

U ziet beter, zonder anderen te verblinden

De automatische grootlichten zijn een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk uw koplampen wanneer het een tegenligger of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft. 

Auto High Beam. Helping you see
Lamps that turn when you do, for better nighttime visibility

Lichten die meedraaien voor een betere zichtbaarheid 's nachts

Als u uw richtingsaanwijzers aanschakelt en een weg inslaat of parkeert, zal een licht binnen de mistlamp (aan de draaizijde) automatisch de zijkant van de weg verlichten om u een grotere zichtbaarheid in de bocht te geven. 

Wissers die zich automatisch aan de regen aanpassen

De ruitenwissers met regensensors schieten in actie zodra ze vocht op de voorruit vaststellen en gaan vervolgens sneller of trager wissen naargelang de weersomstandigheden. U kunt zelfs uit verschillende gevoeligheidsniveaus kiezen die bepalen hoeveel vocht er op de ruit mag komen voordat de wissers worden ingeschakeld.

Wipers that automatically adjust to the rain
Ford PowerShift gearbox

Ford PowerShift. Snel en brandstofbesparend

Door het gemak van een automatische versnellingsbak te combineren met de bediening van een handgeschakelde versnellingsbak, kan deze geavanceerde automatische transmissie met 6 versnellingen de volgende versnelling voor u kiezen, zodat u bij het schakelen niet aan vermogen inboet. PowerShift schakelt ontzettend snel en naadloos, waardoor u niet alleen soepeler rijdt, maar er ook minder brandstof wordt gebruikt en de CO2-uitstoot lager is.

Driver Alert waarschuwt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Driver Alert
Ford Transit Connect Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Minder vermoeiende ritten met minder verbruik

Cruise control met een instelbare snelheidsbegrenzer helpt u om uw voertuig binnen een naar wens ingestelde snelheidslimiet te houden. U bespaart brandstof, beperkt het risico op een snelheidsovertreding en behoudt - net zoals bij andere cruise controlsystemen - de door u gekozen snelheid zonder dat u uw voet op het gaspedaal hoeft te houden.

Ford SYNC Emergency Assistance

Een belangrijk onderdeel van Ford SYNC, dat levens kan redden, is de Emergency AssistanceTooltip. In het onwaarschijnlijke geval dat een ongeval zich voordoet, waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp word uitgeschakeld, kan de technologie een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth® gebruiken om direct de nooddiensten te bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u bewusteloos bent, cruciale informatie geven, zoals uw GPS-coördinaten.

Ford Sync with Emergency Assistance
Top