Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CONNECT > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

Diesel of benzine, inclusief de revolutionaire 1.0 liter EcoBoost motor, manuele of automatische versnellingsbak: de Transit Connect levert u heel wat aandrijfopties die aan uw specifieke zakelijke noden en persoonlijke voorkeuren tegemoetkomen. Geavanceerde technologieën zorgen voor een uitzonderlijk doeltreffend brandstofverbruik en hebben geen negatief effect op de prestatie, zelfs als uw bestelwagen volledig geladen is. Met een doordacht ontwerp voor het chassis en de ophanging, samen met voorwielaandrijving en stuurbekrachtiging, zult u eerder het gevoel hebben dat u een personenwagen bestuurt, dan een commercieel voertuig.  

Haal alles uit uw motor

Een nieuwe 1.0 liter 3-cylinder EcoBoost benzinemotor levert 100 pk en een koppel van 170 Nm met zes manuele versnellingen. In combinatie met andere brandstofbesparende technologieën zoals Auto Start-Stop, geeft deze gelauwerde motor u alle kracht die u verwacht van een conventionele 1.6 liter motor, maar met een CO2-uitstoot van slechts 129 g/km en een brandstofzuinigheid van slechts 5,6l/100km.

Krachtige en brandstofbesparende dieselmotoren

Als u diesel verkiest, dan hebt u de keuze tussen vijf 1.5 liter Duratorq TDCi-dieselmotoren: 75 pk met vijf manuele versnellingen, 100 pk met vijf manuele versnellingen of automatische 6-versnellingsbak en 120 pk met zes manuele versnellingen of automatische 6-versnellingsbak. U kunt ook kiezen voor de vooraanstaande ECOnetic optie; een speciaal gekalibreerde en geconfigureerde versie van het 100 pk model met brandstofbezuiniging en een standaard 110 km/u verstelbare snelheidsbegrenzer (een vaste snelheidsbegrenzer is verkrijgbaar als optie).

Ford Transit Connect Ford Duratorq Diesel engines
Ford Transit Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Active Grille Shutter

Wanneer u traag rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de grilleventilatie open om de motor af te koelen. Wanneer u sneller rijdt kan het de grille automatisch sluiten, wat de aerodynamica verbetert en brandstof helpt besparen. Na verloop van tijd kan deze technologie een groot verschil maken op uw brandstofverbruik.

Ford Transit Connect Active Grille Shutter system
Acceleration Control

Het acceleratie controlesysteem helpt u om zuiniger te rijden

Dit innovatieve systeem bepaalt de acceleratiesnelheid afhankelijk van de belading van uw voertuig. Als gevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15% afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford Eco Mode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. De intelligente software geeft u vervolgens tips om brandstofzuiniger te rijden.

Ford Transit Connect Ford Eco Mode system showing the display unit
Top