EIGENSCHAPPEN

Van slimme functies die het vermogen verbeteren tot geavanceerde technologieën om vlot te rijden ... Ford Transit maakt kinderspel van elke klus. Met een laadruimte van 15,1 kubieke meter en een laadvloer van 4.256 mm (op vloerhoogte met tussenschot) is geen enkele klus te moeilijk. De FordPass Connect-modem en de FordPass Pro-app ontgrendelen samen een hele reeks connectiviteitsfuncties. Enkele voorbeelden zijn het volgen van uw bestelwagen via uw telefoon en het ontvangen van meldingen over de staat van uw voertuig om uw Ford in topconditie te houden. Systemen als Cross Traffic Alert en het dodehoekwaarschuwingssysteem maken u alerter. Een reeks krachtige en efficiënte 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotoren maakt uw Ford robuust en betrouwbaar.

Transit Van in country building site

GEBRUIK

 

UITZONDERLIJKE LAADRUIMTE EN ZEER MAKKELIJKE TOEGANG

De Transit heeft een laadruimte die in alle dimensies indrukwekkend is: laadlengte, breedte (van wielkast tot wielkast) en bruikbare interieurhoogte. Met 15,1 kubieke meter laadruimte is er plaats voor vracht van meer dan 3 meter lang. En met een laadvermogen tot 2,1 ton zal u nooit te weinig ruimte of vermogen hebben om bijna alles te vervoeren. Brede zijschuifdeuren, geoptimaliseerde openingshoogte en een achteropstapje zorgen ook voor een probleemloze toegang tot uw lading.

Ford Transit Van side view

EEN HANDSFREE ZIJSCHUIFDEUR VOOR MOEITELOOS OPENEN EN SLUITEN

Dit ingenieuze systeem zorgt ervoor dat de Transit efficiënter kan worden geladen. Trek gewoon aan de deurklink of druk op een knopje op uw sleutel met afstandsbediening en de deur opent of sluit automatisch. U kunt de zijdeur ook bedienen door te drukken op een knop op het dashboard.

Transit Van interior view with rear doors open

ZET UW DEUREN VAST OP 270 GRADEN

Om het laden en lossen gemakkelijker dan ooit te maken, kunnen de achterdeuren vastgezet worden op 270 graden. Goed zichtbare stickers op de binnenrand van de deuren reflecteren licht waardoor andere weggebruikers de aanwezigheid van uw voertuig snel opmerken. En zelfs het sluiten van de deuren is nu gemakkelijker, aangezien de verbeterde luchtafvoer opgebouwde luchtdruk uit de laadruimte verwijdert.

Transit Van interior showing high-grip step

GEMAKKELIJK IN EN UIT UW BESTELWAGEN STAPPEN

Er werd een brede antisliptrede geïntegreerd in de achterbumper, waardoor het gemakkelijker is om in de laadruimte te geraken en manueel te laden of lossen.

SJOROGEN OM UW LADING VAST TE ZETTEN

Sjorogen aan de zijwand om te helpen bij het vrijhouden van de vloer die zowel aan de DIN- als de ISO-normen beantwoorden.

Transit Van interior tie down points close up
Transit Van interior close up showing downlighter

BETERE ZICHTBAARHEID

Aan de achterkant van het dak is een krachtige, nieuwe LED-downlighter gemonteerd. Hiermee kunt u nog lang na zonsondergang doorwerken. En het slimme systeem schakelt het licht automatisch uit als de batterij bijna leeg is, zodat u aan het einde van een lange dag naar huis kunt.

Transit Van interior LED lights close up

EEN BETER VERLICHTE LAADRUIMTE VOOR VEILIGER, EENVOUDIGER LADEN

De lichten in de laadruimte zijn standaard inbegrepen. Indien gewenst kunt u ook kiezen voor extra felle led-belichting.

Transit Van close up on a tow bar

EEN EXTRA LADING TREKKEN?

Als voor uw werk een trekhaak nodig is, kunt u uw voertuig meteen met deze optie laten leveren. En als u na aankoop van uw voertuig een trekhaak nodig hebt, kunt u deze gemakkelijk als accessoire bestellen en professioneel laten monteren door uw Ford-verdeler. In beide gevallen zal de Trailer Sway Assist-functie worden geactiveerd.

Wilt u met de Transit 5.0-ton een aanhangwagen trekken? Dan heeft de Transit een treingewicht van 7 ton (6.100 kg met automatische transmissie) waardoor hij krachtiger en robuuster is dan ooit.

GEMOEDSRUST MET EEN GARANTIE TEGEN PERFORATIE

De Transit heeft een geruststellend lange anticorrosiegarantie door perforatie van 12 jaar.

Transit Van standing in loading area
Transit Van driving in city

MOTOREN EN TRANSMISSIES

Ford Transit Van engine

GEAVANCEERDE NIEUWE MOTORTECHNOLOGIE

De Transit is krachtiger en efficiënter dan ooit dankzij de geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren. Met vier aandrijflijnen met een vermogen tot 185 pk vind u gegarandeerd de motor die aan uw specifieke behoeften voldoet.

De Transit is ook verkrijgbaar met een HDT-motor (Heavy Duty Truck) voor klanten die op zoek zijn naar een robuust voertuig voor zware taken.

EEN KLEINE ELEKTROMOTOR KAN DE EFFICIËNTIE VERBETEREN

Om de efficiëntie te maximaliseren, is de Transit nu verkrijgbaar als een milde hybride. Een kleine elektrische accumotor werkt samen met de conventionele motor om het brandstofverbruik te verminderen wanneer u weinig vermogen nodig hebt.

Blue Transit Van rear view driving on road
Transit Van auto transmission close up

EEN GESOFISTICEERDE AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK MET 10 VERSNELLINGEN

Met een geavanceerde gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen laat de Transit u genieten van een uitzonderlijk acceleratie en een zuinig brandstofverbruik. Hij maakt ook gebruik van adaptieve schakelprogramma's, zodat de transmissie zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dus of u nu cruiset op de snelweg of moeilijk off-road terrein doorploegt, u zult altijd in de juiste versnelling zitten op het juiste moment. Een automatische versnellingsbak met zes versnellingen is beschikbaar op voertuigen met voorwielaandrijving.

 

Ford Transit Van close up of 6-sped transition

EEN TRANSMISSIE MET ZES VERSNELLINGEN BESPAART BRANDSTOF

De Transit is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen om nog energiezuiniger en efficiënter te rijden. Zodra u een voldoende hoge snelheid behaald hebt, schakelt u uw bestelwagen in de zesde versnelling en bespaart u brandstof tijdens het rijden. U zult merken dat het schakelen ook vlot en snel verloopt.

Transit Van driving in city

EFFICIËNTIE

AdBlue additive close up

EEN ADDITIEF DAT VERONTREINIGING VERWIJDERT

Het Selective Catalytic Reduction-systeem gebruikt AdBlue®, een vloeistof op basis van ureum en water, om de NOx in de uitlaatgassen om te zetten in stikstof en water. Een roetfilter houdt vervolgens meer dan 99% van de vaste deeltjes in de uitlaatgassen van de auto tegen. Om correct te kunnen werken, moet de AdBlue®-tank van uw Ford EcoBlue dieselmotor gevuld zijn met AdBlue® vloeistof. Er gaat een verklikkerlampje branden wanneer het vloeistofpeil te laag is.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail

WE HELPEN U OM EFFICIËNTER TE RIJDEN

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. EcoMode stuurt die informatie naar u terug via een display op het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van uw voertuig.

Transit Van interior dashboard close up

VERBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen. Wanneer u weer wilt vertrekken, hoeft u zoals gewoonlijk alleen maar de koppeling in te drukken en de auto in eerste versnelling te zetten, of het rempedaal te lossen bij een automatische versnellingsbak, om het systeem opnieuw op te starten. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden.

Ford Transit Van driving on highway front view

ACCELERATION CONTROL HELPT U OM ZUINIGER TE RIJDEN

Deze innovatieve optie bepaalt de acceleratiesnelheid, afhankelijk van de belading van uw voertuig. Bijgevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15%, afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen en banden, en andere componenten helpen beperken.

New Blue Ford Transit Van Trail parked on hill

RIJERVARING

VERTROUWEN IN MOEILIJKE OMSTANDIGHEDEN

Onder zware rijomstandigheden gaat er niets boven de uiterst stabiele tractie van een vierwielaandrijving. De intelligente vierwielaandrijving van de Transit is beschikbaar op bepaalde modellen. Het systeem helpt u soepeler en zelfverzekerder te rijden op uitdagend terrein.

MECHANISCH SPERDIFFERENTIEEL

De Transit Trail is verkrijgbaar met een geavanceerd systeem dat is ontworpen om u te helpen uitdagend terrein met gemak aan te pakken. Het mechanische sperdifferentieel vermindert ongewenste wielspin, vooral op losse of ongelijke ondergrond, door vermogen te sturen naar het wiel met de meeste tractie. Dit helpt u vooruit komen en verbetert de stabiliteit van uw voertuig wanneer u die het meest nodig hebt.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

NOG EENVOUDIGER PAKEREN

Active Park Assist maakt parkeren makkelijk. Met één druk op de knop zoekt het systeem een geschikte ruimte om te parkeren. Vervolgens zal het voertuig automatisch sturen om in te parkeren. U dient zelf het gas, de versnellingen en de remmen te bedienen. Dit systeem helpt ook bij het uitparkeren.

New Ford Transit Van back mirror

TECHNOLOGIE DIE ZIET WAT U NIET KUNT ZIEN

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto's te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Ze bevinden zich aan beide zijden van uw Transit en waarschuwen u met een oranje lampje dat duidelijk zichtbaar is in de zijspiegels.

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

ZIET DE VOERTUIGEN DIE U MISSCHIEN MIST

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Als u achteruit een parkeerplaats verlaat en uw zicht op de verkeerssituatie beperkt is, kan Cross Traffic Alert naderende voertuigen detecteren, een waarschuwingssignaal geven en zelfs op tijd remmen. Deze technologie zorgt er ook voor dat er een lampje in de buitenspiegel oplicht (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer).

Ford Transit Van rear view camera view

ZIET WAT ERAAN KOMT, VAN BEIDE KANTEN

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van het voertuig geeft een split-screenweergave op het multifunctionele display van uw Transit, zodat u voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten kunt zien aankomen. Deze breedbeeldcamera op de voorkant is van onschatbare waarde als u uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar uw zicht beperkt is.

Transit Van in the middle of building site with builder checking phone with FordPass app

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

man with mobile showing FordPass Connect

EEN VERBONDENER WERELD

De wereld wordt slimmer en verbondener, net als de manier waarop we onze bedrijven runnen. We bouwen dan ook een vloot van volledig verbonden bedrijfsvoertuigen, om uw bedrijf eenvoudiger dan ooit te beheren. Koppel tot vijf verbonden voertuigen met de FordPass Connect om toegang te krijgen tot een aantal krachtige functies en het potentieel van uw voertuigen te benutten. Neem contact op met uw Ford-verdeler om te zien of uw voertuig compatibel is.

FordPass App on phone

ONTDEK DE SLIMME KANT VANUW BESTELWAGEN

FordPass Pro is speciaal ontworpen om de beveiliging, productiviteit en staat van uw bedrijfsvoertuigen te verbeteren. Koppel de app aan maximaal vijf verbonden voertuigen om alle tools voor het beheren van uw voertuig op één plaats te verzamelen. Bekijk de locatie en de staat van uw voertuigen op een kaart, ontvang meldingen over de staat van uw voertuig om de uptime te maximaliseren, activeer SecuriAlert om een melding te ontvangen bij ongeoorloofd gebruik van uw voertuig ... FordPass Pro staat steeds voor u klaar, terwijl u uw dag plant.

SYNC 3

Ford SYNC 3 is een hoogtechnologisch systeem waarmee u verbonden blijft en waarmee u uw telefoon, muziek en navigatiesysteem kunt bedienen. Kies voor spraakopdrachten of voor het 8" kleurenaanraakscherm met veeg- en knijpbewegingen voor een intuïtieve navigatie. Live Traffic kan u helpen files te vermijden. U kunt zelfs een lijst van lokale restaurants oproepen door gewoon te zeggen "Ik heb honger".

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
Man drinking coffee and checking mobile phone in car

COMFORT & GEMAK

Ford Transit Van interior with hand putting wallet into stowage area

OVERAL HANDIGE OPBERGRUIMTES

De Transit zit vol handige opbergruimtes. Er is bijvoorbeeld een gemakkelijk te bereiken opbergplekje in het instrumentenpaneel. Het verborgen, afsluitbare handschoenenkastje is groot genoeg voor A4-hangmappen en onder de zetel is ook een handige opbergruimte voor waardevolle spullen. Zelfs de deuren van het voertuig zijn ontworpen voor het maximaliseren van ruimte met grote vakken waarin u een A4-klembord en een 2-liter drinkfles kunt opbergen.

STOPCONTACTEN, AANSLUITINGEN EN POORTEN: ALLEMAAL BIJ DE HAND

De Transit wordt geleverd met een reeks stopcontacten om ervoor te zorgen dat al uw apparaten zijn opgeladen en klaar voor gebruik als u dat bent. Er zijn meerdere 12V-aansluitingen en handig geplaatste USB-poorten. En u kunt zelfs een 240V stopcontact hebben, dat 150 watt vermogen levert.

Ford Transit Van interior closeup on power socket
Ford Transit Van interior showing Adjustable Heated Seats

EXTRA COMFORT MET VERSTELBARE, VERWARMBARE ZETELS

Hoe koud het buiten ook is, in uw voertuig moet u het altijd warm hebben. Optionele verwarmbare en verstelbare voorzetels laten u zelfs in de winter comfortabel werken.

Ford easy fuel close up

FORD EASY FUEL, VOOR PROBLEEMLOOS TANKEN

Deze handige technologie maakt het bijna onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken in uw voertuig, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy-Fuel een doploos systeem is, hoeft u bovendien nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Transit Van powerfold mirror close up

BUITENSPIEGELS DIE ZICHZELF KUNNEN BESCHERMEN

Deze elektrisch bedienbare spiegels klappen automatisch naar binnen om beschadigingen te voorkomen wanneer u hebt geparkeerd. Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers.

Transit Van in motion driving through industrial estate

VEILIGHEID

NCAP award logo

BEKROONDE VEILIGHEID

Ford Transit en Transit Custom zijn uitgeroepen tot twee van de best presterende bedrijfswagens voor actieve veiligheid, in de Euro NCAP-test van Europa's 19 best verkochte bedrijfsvoertuigen.

In testen, die het dagelijkse praktijkwerk nabootsen, hebben zowel de Transit als de Transit Custom een gouden award gewonnen. Transit's Traffic Sign Recognition behaalde als enige de perfecte score in het hele evenement. En Euro NCAP erkende het technische kenmerk: Fords Pre-CollisionAssist-technologie met Pedestrian Detection als toonaangevend in zijn soort.

Alle veiligheidsvoorzieningen van de Transit zijn ontworpen en onder de loep genomen om deze service van het hoogste niveau te leveren. Om u, uw lading en andere weggebruikers veilig te houden. En zo helpen we om uw bedrijf op de weg te houden.

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS BETER BESCHERMT

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

Transit Van Curve control mitigation

HELPT U OM DE SITUATIE ALTIJD MEESTER TE ZIJN

Curve Control detecteert wanneer een bestuurder zijn bocht te snel neemt en kan het motorkoppel snel verlagen – en de remmen op de afzonderlijke wielen activeren – zodat de bestuurder de controle over het voertuig niet verliest.

Roll Over Mitigation

CONTINUE BESCHERMING TEGEN OMROLLEN

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee

DRIVER ALERT VERTELT U WANNEER U MOE WORDT

Driver Alert houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

AIRBAGS DIE U VAN ALLE KANTEN BESCHERMEN

Naast de voorste airbags voor de bestuurder en de passagier zijn er zij-airbags gemonteerd, die bescherming bieden aan de borstkas en ontworpen zijn om de inzittende weg te leiden van het impactgebied. Ze kunnen ook de arm van de inzittende opheffen om meer ruimte te creëren tussen hen en de binnendringende structuur. Gordijnairbags bieden maximale dekking en hoofdsteunen bieden bescherming tegen whiplash. Er zijn ook gordelspanners en spankrachtbegrenzers, herinneringen voor de veiligheidsgordel op alle zitplaatsen, en een display dat laat zien op welke bezette zitplaatsen de veiligheidsgordels niet zijn vastgemaakt.

Transit Van close up showing inflated airbags
Transit Van in dock standing in front of cargo ship

BEVEILIGING

Man in high viz jacket checking his phone on building site

BESCHERM UW BEDRIJF

We weten dat uw voertuig en de lading het hart van uw bedrijf vormen. Daarom beschermt SecuriAlert, te vinden in de FordPass Pro-app, uw voertuig nu nog beter. Als de deuren worden vergrendeld of ontgrendeld, zelfs met een gedupliceerde sleutel, ontvangt u hiervan een melding op uw smartphone.

TOEGANG BEHEREN

Zonale vergrendeling op afstand is een onderdeel van de FordPass Pro-app. Het systeem geeft u de mogelijkheid om de cabine en de laaddeuren van de Transit Connect afzonderlijk te bedienen met uw smartphone. Voor extra gemoedsrust kunt u iemand anders toegang geven tot de cabine en de laadruimte afsluiten – of omgekeerd. U kunt ook de Live Lock-status controleren en cabine- en laadruimtezones afzonderlijk op afstand ontgrendelen met FordPass Pro.

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van
Transit Van with alarm circles around

ALARMSYSTYEEM

De Transit is verkrijgbaar met een optioneel perimetrisch alarm dat afgaat wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend.

New Transit Van close up showing doors and locks

CENTRALE VERGRENDELING MET AFSTANDSBEDIENING EN SABOTAGEBESTENDIGE DEURSLOTEN

De Transit is uitgerust met een centrale vergrendeling met afstandsbediening. Alle vergrendelingen zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze met geweld worden opengebroken. Alle deuren van uw voertuig worden automatisch vergrendeld zodra u wegrijdt. Dit systeem is standaard en kan via het instrumentenpaneel in- of uit worden geschakeld. Om de hulpdiensten bij te staan, zijn de voertuigen uitgerust met een ontgrendelingsfunctie bij botsing die naargelang de ernst van de botsing automatisch wordt geactiveerd.

Klik op onderstaande links voor meer informatie