HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT BUS > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De nieuwe Transit Bus heeft een reeks slimme veiligheidstechnologieën en beveiligingssystemen, allemaal ontworpen om u, uw passagiers en uw voertuig te beschermen. Sommige van deze functies helpen u veilig te houden in het geval van een ongeval, terwijl andere de kans op een ongeval in de eerste plaats helpen te verminderen.

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt radar- en cameratechnologie om de weg voor de auto te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden. 

Behoud de controle in alle omstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer een voertuig grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Het controleert het gedrag van het voertuig met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en Traction Control System.

Electronic Stability control technology animation

Maximale grip met minimale krachtinspanning

Door ons geavanceerd Traction Control System wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Ford Transit Minibus driving in city
New Transit Minibus with trailer indicating sway control

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

Trailer Sway Control registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Bestuurder-, passagier-, zij- en gordijnairbags

De Transit Bus is verkrijgbaar met gordijn-, chauffeurs-, passagiers- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen. De airbag van de passagier deactiveert u gewoon met een schakelaar, bijvoorbeeld als er een baby of peuter meerijdt in een naar achter gerichte kinderstoel. Als geheugensteuntje geeft een lampje op het instrumentenbord aan dat de airbag uit staat.

Ford Transit showing engaged airbags
Top