HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT BUS > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De nieuwe Transit Bus beschikt over een reeks geavanceerde technologieën en slimme systemen. Van het vergroten van uw bewustzijn op de weg, tot het verbeteren van de efficiëntie en zelfs het minder stressvol maken van lange ritten. Elk systeem is speciaal ontworpen om uw rijervaring beter dan ooit te maken.

Een intelligentere cruise control 

Bepaal uw eigen tempo met Intelligent Adaptive Cruise Control. Het systeem kan de geldende snelheidslimiet identificeren en automatisch uw geselecteerde snelheid binnen de gedetecteerde limiet houden. De geavanceerde radartechnologie scant op langzamer verkeer voor u en kan uw snelheid automatisch aanpassen om een vooraf ingestelde afstand tot uw voorligger te behouden. Als het verkeer weer sneller begint te rijden, schakelt uw voertuig terug naar de vooraf ingestelde snelheid.

Eenvoudiger en veiliger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u, op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker in de kleinste plaatsen parkeert. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Ford Transit Minibus close crop on rear downlighter
Ford Transit Minibus rear view camera view

Ziet wat eraan komt, van beide kanten 

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van het voertuig geeft een split-screenweergave op het multifunctionele display van uw Transit, zodat u voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten kunt zien aankomen. Deze breedbeeldcamera op de voorkant is van onschatbare waarde als u uit een nauwe parkeerplaats wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar uw zicht beperkt is.

Ziet de voertuigen die u misschien mist

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Als u achteruit een parkeerplaats verlaat en uw zicht op de verkeerssituatie beperkt is, kan Cross Traffic Alert naderende voertuigen detecteren, een waarschuwingssignaal geven en zelfs op tijd remmen. Deze technologie zorgt er ook voor dat er een lampje in de buitenspiegel oplicht (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomende verkeer).

Ford Transit Minibus backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Ford Transit Minibus interior with hands on steering wheel

Stuurbekrachtiging die reageert op iedere situatie

De elektrische stuurbekrachtiging helpt u op verschillende manieren naargelang uw snelheid. Het systeem helpt het brandstofverbruik te beperken door elektrisch vermogen te gebruiken in plaats van energie uit de motor te halen. (Standaard op alle FWD- en RWD-modellen met een Euro 6.2-motor of automatische transmissie)

Nieuwe led-dagrijverlichting voor stijl en zichtbaarheid

Deze geavanceerde lichten zijn erg energiezuinig en zorgen voor een kenmerkende look die de nieuwe Transit er echt doet uitspringen: ze zorgen ervoor dat u overdag opgemerkt wordt en 's nachts duidelijk zichtbaar bent. Auto High Beam is een handig hulpmiddel wanneer u in het donker rijdt: het dooft tijdelijk de koplampen wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft.

Ford Transit Minibus close up on new LED lights
Top