HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT BUS > Eigenschappen > Prestaties

Prestaties

De nieuwe Transit Bus is gebouwd om u te helpen mensen efficiënter te verplaatsen. Een reeks krachtige en efficiënte nieuwe motoren is gecombineerd met geavanceerde versnellingsbakken voor responsieve prestaties en minder uitstoot. Er zijn ook verschillende slimme brandstofbesparende technologieën om het tanken tot een minimum te beperken.

Ford Transit Minibus engine

Geavanceerde nieuwe motortechnologie

Dankzij een reeks geavanceerde, 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotoren van de volgende generatie is de nieuwe Transit Bus krachtiger en efficiënter dan ooit tevoren. De nieuwe Transit Bus zal later ook verkrijgbaar zijn met een verfijnde Heavy Duty Truck (HDT)-motorTooltip om de prestaties te maximaliseren. Met tot 170 pk in zowel handgeschakelde als automatischeTooltip transmissieopties vindt u gegarandeerd een versie die aan uw specifieke behoeften voldoet. Elke motor, ongeacht het type, voldoet ook aan de strenge Euro HDT6-emissienormen. 

 

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford EcoMode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. EcoMode stuurt die informatie naar u terug via een display op het dashboard. Het doel is om efficiënter te rijden, het brandstofverbruik te verlagen en geld te besparen tijdens de levensduur van uw voertuig.

new Ford Transit front view
Ford Transit Minibus close up on new dashboard

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen. Wanneer u weer wilt vertrekken, hoeft u zoals gewoonlijk alleen maar de koppeling in te drukken en de auto in eerste versnelling te zetten, of het rempedaal te lossen bij een automatische versnellingsbak, om het systeem opnieuw op te starten. Auto-Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden.

Banden die de efficiëntie kunnen verbeteren

De banden met lage rolweerstand op de nieuwe Transit Bus zijn ontworpen om de energie te verminderen die nodig is om de banden te laten rollen. Dit betekent dat er minder vermogen nodig is om te bewegen en dat het brandstofverbruik gedurende de levensduur van het voertuig wordt verminderd.

Ford Transit Minibus close crop on tyres and wheel
Top