EIGENSCHAPPEN

Gebouwd om te presteren. Ontworpen om de wereld te veroveren. De gloednieuwe Ranger Raptor combineert off-roadvermogen met het Ford Performance DNA. Zijn formidabel technologisch arsenaal omvat een verfijnd Terrain Management System en de nieuwste FOX-ophanging voor ultieme off-road-prestaties in de ruwste omstandigheden, en dan hebben we nog een robuust nieuw ontwerp dat de oorsprong van de Ranger Raptor in woestijnraces weerspiegelt.

All-New Ford Ranger front view driving rocky terrain

PRESTATIES

EEN ECHTE OFF-ROAD KRIJGER

Het unieke ladderchassis van de Ranger Raptor werd opnieuw ontworpen zodat het de ontbering en kastijding van de meest uitdagende omgevingen kan weerstaan.

NIEUWE MOTOREN

Voor de Raptor kunt u kiezen uit twee formidabele motoren. De forse nieuwe 3.0-liter V6 EcoBoost-benzinemotor, uitgerust met twee turbochargers die meer vermogen en reactievermogen bieden. Of een nieuwe Bi-turbo 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor. Elke motor heeft een verbluffend reactievermogen en enorme reserves aan vermogen voor de ultieme off-road-prestaties.

Ranger Raptor engines

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De verfijnde automatische versnellingsbak met 10 versnellingen van de Raptor levert levendige versnelling met verrassende brandstofefficiëntie. Hij maakt gebruik van adaptieve schakelprogramma's, zodat de transmissie zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dus of u nu op de snelweg rijdt of moeilijk off-road-terrein doorploegt, u zult altijd in de juiste versnelling zitten op het juiste moment. 

Ranger Raptor steering wheel close up
All-New Ford Ranger side view driving rocky terrain

RIJERVARING

Het getoonde model is uitgerust met opties en accessoires. Ford Ranger Raptor. Not to EU spec.

Ranger Raptor interior change gears fast

BLIKSEMSNEL SCHAKELEN  

Met de schakelpeddels van magnesium schakelt u snel en moeiteloos met uw vingertoppen. Aangezien ze op het stuur gemonteerd zijn, kunt u eenvoudig schakelen zonder uw handen van het stuur te halen.

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEELTooltip

Het 12,4-inch digitale instrumentenpaneel van de Raptor toont de bestuurdersinformatie in hoge definitie met intuïtieve, gemakkelijk te lezen pictogrammen. Voor elke aandrijfmodus worden verschillende kleurenthema's weergegeven. U kunt prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen. 

Ford Ranger Raptor close up steering wheel
Ranger Raptor interior rear seats

INTERIEUR

Ford Ranger Raptor Sports-style seats

SPORTZETELS

Het interieur van de Raptor loopt over van het performance-DNA van Ford. Inclusief de op racesport geïnspireerde nauwsluitende voorzetels. Ze zijn bekleed met hoogwaardig leer en MIKO-suède en zijn bedrukt met de letters Raptor en contrasterende stiksels om optimale ondersteuning en een opvallende stijl te bieden.

UPFITTER SWITCHES

Een bank met zes hulpschakelaars op de overhead console maakt het eenvoudiger om aftermarket-accessoires, zoals lichtbalken en lieren, vanuit de cabine van stroom te voorzien. Het voertuig is ook voorbedraad, met schakelingen waar vaak apparatuur wordt toegevoegd, onder meer onder de motorkap bij de grille en in de buurt van de aanhangerkoppeling.

Ford Ranger Raptor upfitter switches
Ranger Raptor interior shot

CONNECTIVITEIT

Ranger Raptor closer look on steering wheel

FORD SYNC 4Tooltip

Het nieuwe SYNC 4-infotainmentsysteem van de Ranger is ons slimste systeem tot nu toe. Het combineert een 12-inch touchscreen met spraakherkenning, cloud-gebaseerde connectiviteit, over-the-air update-mogelijkheden en nog veel meer, om u een naadloze, meer verbonden, meer gepersonaliseerde rijervaring te bieden. En met de moeiteloze integratie van uw smartphone is vrijwel alles gesynchroniseerd. 

VERBONDEN NAVIGATIE

Door de connectiviteit met de cloud geeft de SYNC 4 Navigation uitgebreidere zoekresultaten voor bestemmingen en realtime verkeersinformatie voor een dynamischere routeplanning. Het systeem is overigens bijzonder functioneel. Zo kan SYNC 4 uw route plannen met de handigste tankstops als uw ritafstand groter is dan het geschatte brandstofbereik.

Ranger Raptor Interior
All-New Ranger Raptor display detail

SOFTWARE-UPDATES

Met de Ford Power-UP-software-updates evolueert uw truck voortdurend. Cloud-connected technologie maakt draadloze software-upgrades mogelijk om de klantervaring in de loop van de tijd te verbeteren met nieuwe functies en functionele verbeteringen. Updates zijn snel en eenvoudig en gebeuren vaak automatisch op de achtergrond. 

All-New Ford Ranger Raptor rear 3/4 view

GEBRUIK

Ranger Raptor loadbed

LAADVLOER EN ACHTERKLEP

De Ranger Raptor biedt een indrukwekkend laadvolume van 1233 liter. Toegankelijk met een Easy Lift-achterklep, waardoor hij aanzienlijk lichter aanvoelt bij het openen.

ZONEVERLICHTING AAN DE BUITENKANT

Met de verlichting aan de buitenkant van de Ranger Raptor kunt u afzonderlijke gebieden rondom het voertuig verlichten. Ideaal om 's nachts te kamperen of voor extra veiligheid. U krijgt toegang tot zonale verlichting via het SYNC 4-scherm of op afstand via de FordPass-app.  

Ford Ranger Raptor exterior zone lighting
Ranger Raptor rugged design

ROBUUST ONTWERP 

Het herontworpen exterieur van de Raptor heeft een gedurfd, breed grille vooraan met de letters FORD en gloednieuwe kenmerkende 'C-klem'-dagrijlichten en trekhaken vooraan. De gespierde zijkanten van de carrosserie, unieke voor- en achterbumpers en zwarte gepoedercoate opstappen vormen een stevig statement van goedgemaakte robuustheid.

All-New Ford Ranger Raptor driving road front 3/4 view

VEILIGHEID

Five-Star safety

VIJF STERREN VOOR VEILIGHEID 

Euro NCAP is Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie. Ze evalueert de veiligheid van nieuwe voertuigen aan de hand van een reeks strenge metingen. Als maatstaf van Ford's inzet voor de veiligheid, heeft de nieuwe Ford Ranger de hoogste waardering van vijf sterren ontvangen. 

VEILIGHEID

De nieuwe Ranger Raptor is ontworpen met het oog op uw veiligheid.  Met tal van veiligheidsvoorzieningen die voortdurend uw veiligheid en die van andere weggebruikers waarborgen - inclusief Blind Spot Information, Pre-Collision Assist, Post Impact Braking en de eerste "Far-Side"-airbag voor pickups die de twee passagiers vooraan van elkaar scheidt in het geval van een aanrijdingTooltip.

Ford Ranger Raptor on the road

Klik op onderstaande links voor meer informatie