Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT BUS > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid & beveiliging

De Transit Bus heeft een lange lijst technologieën die bestuurders en passagiers op bijna alles kan voorbereiden en hen tegen bijna alles kan beschermen. Er bestaan ook geavanceerde beveiligingssystemen voor maximale bescherming van uw Transit Bus en voor uw gemoedsrust.

De situatie altijd meester

De elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Als het systeem afwijkingen van uw gekozen rijlijn detecteert, wanneer u bijvoorbeeld slipt, corrigeert het automatisch uw positie en helpt het u om de controle over het voertuig te behouden.

ESC

Helpt u om de situatie altijd onder controle te hebben

Curve Control detecteert wanneer een bestuurder zijn bocht te snel neemt en kan het motorkoppel snel verlagen – en de remmen op de afzonderlijke wielen activeren – zodat de bestuurder de controle over het voertuig niet verliest.

Extra vermogen bij een noodstop

Het noodstopbekrachtigingssysteem helpt om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. Om uw remweg verder te verminderen, past de Hydraulic Rear Boost extra remdruk toe op de achterwielen bij een noodstop wanneer het Active Brake-systeem wordt geactiveerd.

Emergency Brake Assist

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Maximale grip met minimale inspanning

Het tractiecontrolesysteem voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer u dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer u versnelt.

Traction Control System (TCS)
Enhanced airbag system for maximum protection

Bestuurder-, passagier-, zij- en gordijnairbags

Het voertuig is ofwel standaard of als optie uitgerust met een reeks airbags. Deze omvatten airbags voor de bestuurder en voor de passagier vooraan. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op belangrijke plekken in het voertuig om een snelle en beheerste reactie te garanderen.

Perimeteralarm voor extra veiligheid

Een perimetrisch alarmsysteem beschermt uw voertuig wanneer de portieren of motorkap geforceerd worden.

Alarm options
Trailer Sway Assist

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘slingeren’ van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Top