Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT BUS > Eigenschappen > Prestaties

Prestatie

Een reeks 2,2 liter TDCi HD-dieselmotoren met 125 pk of 155 pk achterwielaandrijving en conform Euro 6.2, met een 6-versnellingsbak, produceert een hoog vermogen en koppel met een uitzonderlijk doeltreffend brandstofverbruik om de bedrijfskosten te drukken. Deze geavanceerde aandrijvingen zijn ook ontworpen om reizen soepeler en meer ontspannen te maken voor bestuurders en passagiers.

Meer brandstofbesparing door efficiënt schakelen

De schakelindicator op het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen voor maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Shift Indicator
Auto Start Stop

Krachtige en brandstofbesparende dieselmotoren

De Transit wordt aangedreven door een reeks van geavanceerde 2.2 liter Duratorq-motoren. De achterwielaandrijvingen met een 6-versnellingsbak leveren respectievelijk 125 of 155 pk en een aangepast koppel voor een maximale trekkracht en minder schakelingen. Geweldige resultaten wat betreft brandstofverbruik en uitstoot en een soepele en efficiënte opwarming zelfs in de koudste omstandigheden.

We helpen u om efficiënter te rijden

Het innovatieve Ford Eco Mode-systeem evalueert voortdurend de gevolgen van uw rijgedrag op het brandstofverbruik. Het systeem analyseert uw snelheid, de manier waarop u schakelt, remt en anticipeert, en analyseert het aantal korte en lange ritten die u maakt. De intelligente software geeft u vervolgens tips om brandstofzuiniger te rijden.

Ford Eco Mode
AdBlue

Een additief dat verontreiniging verwijdert

Het selectieve catalytische reductie-systeem (SCR) gebruikt AdBlue®, een vloeistof op basis van ureum en water, om de NOx in de uitlaatgassen om te zetten in stikstof en water. Een roetfilter houdt vervolgens meer dan 99% van de vaste deeltjes in de uitlaatgassen van de auto tegen. Om correct te kunnen werken, moet de AdBlue®-tank van uw Ford EcoBlue dieselmotor gevuld zijn met AdBlue® vloeistof. Er gaat een verklikkerlampje branden wanneer het vloeistofpeil te laag is. 

Smart Regenerative Charging (SRG)

In tegenstelling tot traditionele systemen laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op wanneer dat nodig is en doet dat, indien mogelijk, niet wanneer u het gaspedaal indrukt. Dat bespaart nog meer brandstof en verlaagt de uitstoot.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen. Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten. Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).

Het acceleratie controlesysteem helpt u om zuiniger te rijden

Dit innovatieve systeem bepaalt de acceleratiesnelheid afhankelijk van de belading van uw voertuig. Als gevolg kunt u uw brandstofverbruik verlagen tot 15% afhankelijk van uw rijstijl. De technologie kan tevens de hoeveelheid slijtage van de motor, remmen, banden en andere componenten helpen verminderen.

Acceleration Control
Top