HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CUSTOM > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

De Transit Custom bepaalt de nieuwe normen voor een commercieel voertuig bij het beveiligen van zijn inzittenden en zijn lading. Een aantal geavanceerde rijhulptechnologieën kunnen helpen bij potentieel gevaarlijke situaties, zoals Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en automatisch remmen. Daarnaast is er ook een ijzersterke carrosserie, Roll Stability Control en de keuze uit twee alarmsystemen van topkwaliteit. 

New Blue Ford Transit Custom with tow

Houd uw aanhangwagen op het rechte pad 

De stabiliteitsfunctie voor aanhangwagens registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig zodat u snel de controle terugkrijgt, waardoor het voorttrekken van een aanhangwagen gemakkelijker wordt. Het systeem vertraagt het voertuig door de motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

New Blue Ford Transit Custom with Roll Stability

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist detecteert voertuigen op de weg voor u, of mensen en voertuigen die uw pad kunnen doorkruisen en verwittigt u van hun aanwezigheid. Als u niet reageert, worden de remmen automatisch ingeschakeld. Deze technologie is ontworpen om de ernst van ongevallen te reduceren, of om ze te helpen voorkomen, en werkt doeltreffend tot een snelheid van 80 km/u (bij normale weg- en voertuigomstandigheden).

Bekroonde veiligheid

Ford Transit 2T en Transit Custom zijn uitgeroepen tot twee van de best presterende bedrijfswagens voor actieve veiligheid, in de Euro NCAP-test van Europa's 19 best verkochte bedrijfsvoertuigen.

In testen, die het dagelijkse praktijkwerk nabootsen, hebben zowel de Transit 2T als de Transit Custom een gouden award gewonnen. Transit's Traffic Sign Recognition behaalde als enige de perfecte score in het hele evenement. En Euro NCAP erkende het technische kenmerk: Fords Pre-CollisionAssist-technologie met Pedestrian Detection als toonaangevend in zijn soort.

Alle veiligheidsvoorzieningen van de Transit zijn ontworpen en onder de loep genomen om deze service van het hoogste niveau te leveren. Om u, uw lading en andere weggebruikers veilig te houden. En zo helpen we om uw bedrijf op de weg te houden.

New Ford Transit Custom Euro NCAP

Controlefuncties die zich aan uw lading aanpassen

Load Adaptive Control past het Elektronisch stabiliteitsprogramma aan in functie van de totale lading van uw voertuig. Hierdoor is uw Transit Custom onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

Verbeterd airbagsysteem

De Transit Custom is verkrijgbaar met gordijn-, bestuurder-, passagier- en zij-airbags en een verbeterd activeringssysteem.

New Blue Ford Transit Custom airbags
New Ford Transit Custom with Load Adaptive Control

Maximale grip met minimale krachtinspanning

Door ons geavanceerd tractiecontrolesysteem wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Verbeterde stabiliteit onder moeilijke rijomstandigheden

Elektronische stabiliteitscontrole controleert constant de vooruitgang van uw voertuig. Het detecteert wanneer het grip verliest en past automatisch een remimpuls toe op afzonderlijke wielen zodat het voertuig gestabiliseerd wordt. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeersysteem en Traction Control System controleert het het gedrag van het voertuig.

New Blue Ford Transit Custom airbags
New Ford Transit Custom with Load Adaptive Control

Geavanceerde systemen voor meer gecontroleerd remmen

Een antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling werken samen, zodat u op beheerste wijze kunt remmen. Emergency Brake Assist helpt ook om uw voertuig zo doeltreffend mogelijk te laten remmen in een noodsituatie. Het wordt automatisch geregeld via het Electronic Stability Control systeem, dat detecteert hoe hard u op het rempedaal drukt en nog harder het rempedaal zal indrukken als dat nodig is. En wanneer u hard remt, laat het noodremlichtsysteem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

U kiest welke deuren u wilt vergrendelen en ontgrendelen

De Transit Custom heeft centrale deurvergrendeling vanop afstand, veiliger dan ooit tevoren. U kunt namelijk kiezen om een deur afzonderlijk te openen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat u een schakelaar activeert op de deur van de bestuurder. U kunt deze schakelaar ook gebruiken om alle deuren van het voertuig te openen/sluiten.

New Blue Ford Transit Custom airbags
New Ford Transit Custom with Load Adaptive Control

Sabotagebestendige deursloten

Alle deursloten zijn beschermd tegen sabotage om te voorkomen dat ze met geweld worden gebroken.

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem u door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten.

New Blue Ford Transit Custom airbags
New Ford Transit Custom with Load Adaptive Control

Helpt u om de situatie altijd meester te zijn

Curve Control detecteert wanneer een bestuurder zijn bocht te snel neemt en kan het motorkoppel snel verlagen – en de remmen op de afzonderlijke wielen activeren – zodat de bestuurder de controle over het voertuig niet verliest.

Bescherm uw bedrijf

We weten dat uw voertuig en de inhoud ervan het hart van uw bedrijf vormen. Daarom brengt SecuriAlert, binnen de FordPass Pro-app, uw voertuig in een verhoogde staat van veiligheid. Als de deuren worden ontgrendeld of geopend, zelfs met een duplicaatsleutel, stuurt het een melding naar uw smartphone.

Ford SecuriAlert Protect your business
Top