HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > TRANSIT CUSTOM > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Voor een middelgrote bestelwagen zult u verbaasd staan van zijn wendbaarheid. De Transit Custom bevat bovendien tal van slimme functies die het rijden nog gemakkelijker maken.

Mechanisch sperdifferentieel

De Transit Custom Trail is ontworpen om u te helpen uitdagend terrein met gemak aan te pakken. Het mechanisch sperdifferentieel is verkrijgbaar op voertuigen met handmatige transmissie en vermindert ongewenste wielspin, vooral op losse of ongelijke ondergrond, door het vermogen te sturen naar het wiel met de meeste tractie. Dit helpt u vooruit komen en verbetert de stabiliteit van de bestelwagen wanneer u die het meest nodig hebt.

New Orange Ford Transit Custom LED headlights

Wijzig de modus naar gelang de omstandigheden

Met de selecteerbare rijmodi kunt u de prestaties van uw Transit aanpassen door te kiezen uit vijf beschikbare rijmodi: Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow, en voor een maximale efficiëntie: EcoMode. Het systeem past verschillende instellingen aan om de prestaties te optimaliseren volgens de omstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gasrespons en het stuurgevoel, maar ook aan het schakelgedrag op voertuigen met een automatische versnellingsbak.

Helpt u om binnen de snelheidslimiet te blijven

De Transit Custom beschikt nu over Intelligent Speed Assist, ontworpen om het gebruik van uw snelheidsbegrenzer te verbeteren zodat u zich kunt concentreren op de weg. Eerst detecteert de Traffic Sign Recognition camera automatisch de huidige snelheidslimiet (indien geactiveerd), vervolgens zal het systeem uw maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limietTooltip.

.

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met Adaptive Cruise Control Technology kunt u de snelheid kiezen waaraan u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde RADAR sensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar uw gekozen snelheid. Forward Alert is een technologie die deel uitmaakt van Adaptive Cruise Control en u waarschuwt als u per ongeluk te dicht bij de voorganger komt.

Laat het parkeren over aan de Transit

Uw bestelwagen parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Active Park Assist maakt het eenvoudiger dan u ooit voor mogelijk hield. Eenmaal geactiveerd, kan het systeem een geschikte loodrechte of parallelle parkeerplaats vinden en u vervolgens erin sturen. U hoeft alleen te remmen of te versnellen zoals aangegeven. De technologie kan u zelfs uit een parkeerplaats sturen wanneer u weer de weg op wilt. (Optie)

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New Ford Transit Custom with Blind Spot Information System

Technologie die ziet wat u niet kunt zien

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto's te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Ze bevinden zich aan beide kanten van uw Transit Custom en waarschuwen u met een oranje lampje, duidelijk zichtbaar in de zijspiegel.

Ziet de voertuigen die u misschien niet ziet

Cross Traffic Alert maakt deel uit van Blind Spot Information System. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van de tegenliggers), en toont een waarschuwing op het multifunctionele scherm.

New Transit Custom with Traffic Sign Recongition

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens nu aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze nu tijdelijk of permanent zijn, het Traffic Sign Recognition-systeem kan ze identificeren. Een pictogram van het betreffende snelheidsbord of bord 'Niet inhalen' verschijnt op het instrumentenpaneel en verandert telkens als een nieuw snelheidsverbod van toepassing wordt.

LED-dagrijverlichting voor stijl en zichtbaarheid

Deze geavanceerde lichten zijn erg energiezuinig en zorgen voor een kenmerkende look die de Transit Custom er echt doet uitspringen: ze zorgen ervoor dat u overdag opgemerkt wordt en 's nachts duidelijk zichtbaar bent.

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New White Ford Transit Custom with black sport stripes and headlights

Koplampen die automatisch reageren

De automatische koplampen beschikken over sensoren die detecteren wanneer het begint te schemeren of wanneer er plots minder licht is. De automatische koplampen gaan vervolgens vanzelf aan, zodat u beter kunt rijden in het donker. 

Bovendien dooft Auto High Beam tijdelijk uw koplampen wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat u andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch terug over op grootlicht, hetgeen u maximale zichtbaarheid geeft.

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Alert waarschuwt u vervolgens door het stuur te laten trillen en een duidelijke visuele waarschuwing weer te geven. Als u langzaam of niet reageert kan Lane Keeping Aid bijsturen om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen.

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Ford Transit Custom rear view camera

Eenvoudiger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes... De achteruitkijkcamera toont alle obstakels achter u, op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Sensoren die het parkeren makkelijker maken

Parkeersensoren aan de voor- en achterkant helpen u de afstand te schatten tussen uw voertuig en obstakels voor of achter u. Wanneer de sensoren een object detecteren, activeren ze een visueel en auditief waarschuwingssignaal dat steeds harder klinkt naarmate u dichterbij komt.

New Red Ford Transit Custom parking sensors
Ford SYNC logo

Ford SYNC met Emergency Assistance

Emergency Assistance is een belangrijk onderdeel van Ford SYNC. Gebeurt er een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, dan kunt u via uw verbonden telefoon met Bluetooth® rechtstreeks de hulpdiensten bellen. U kunt de oproep beëindigen of met de hulpdiensten spreken. Het systeem kan cruciale gegevens zoals uw gps-coördinaten doorgeven, zelfs wanneer u dat zelf niet kunt.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

New Red Ford Transit Custom parking sensors
New Red Ford Transit Custom parking sensors

Driver Alert vertelt u wanneer u moe wordt

Het bestuurderwaakzaamheidssysteem houdt uw rijgedrag constant in de gaten en registreert afwijkingen in het rijgedrag wanneer u moe wordt. Als het systeem vaststelt dat u minder waakzaam wordt, verschijnt een waarschuwing op het display die aanraadt een pauze te nemen. Indien uw alertheid verder afneemt, wordt de boodschap herhaald en gecombineerd met een toon.

Top