HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

De nieuwe Ford Ranger is speciaal gebouwd om de klus te klaren. En met meer technologieën dan ooit tevoren helpt Europa's best verkochte pick-up u ook om slimmer te werken. Geavanceerde systemen, zoals verkeersbordherkenning, Lane Keeping Aid en parkeersensoren vergroten uw bewustzijn en geven u meer zelfvertrouwen op de weg. Terwijl Hill Start Assist, Hill Descent Control en Active Park Assist u helpen om uw wagen onder controle te houden.

Ford Ranger transmission close up

Ga over elk terrein

Om u te helpen in alle omstandigheden en omgevingen vol vertrouwen te rijden, kunt u met de nieuwe Ford Ranger razendsnel schakelen tussen 4WD en 2WD. Op een goede, normale weg kunt u dus in 2WD blijven rijden. Maar zodra u off-road gaat of wanneer de wegomstandigheden verslechteren, kunt u moeiteloos op 4WD overschakelen.  

Zorgeloos parkeren en vertrekken

Active Park Assist kan u in parkeerplaatsen sturen. U hoeft alleen een knop in te drukken en de sensoren van dit innovatieve systeem zoeken een ruimte die groot genoeg is om te parkeren. Het systeem stuurt u dan automatisch deze parkeerruimte in. U hoeft alleen het gaspedaal, de versnellingen en de remmen te bedienen. De instructies staan op het scherm en u hoort signalen.

Orange Ford Ranger headlight close up

Koplampen die automatisch inschakelen wanneer dat nodig is

De nieuwe Ranger heeft krachtige Xenon-koplampen die veranderingen in lichtomstandigheden kunnen detecteren. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Cruise control die zich automatisch kan aanpassen

Met Adaptive Cruise Control Technology kunt u de snelheid kiezen waaraan u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden. Als de ingebouwde radarsensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden. Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar uw gekozen snelheid.

Orange Ford Ranger rear view driving on wet road

Makkelijk binnen de snelheidslimiet blijven

Intelligent Speed Assist is ontworpen om uw snelheidscontrole te ondersteunen, zodat u zich op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert een naar voren gerichte camera automatisch de huidige snelheidslimiet. Indien geactiveerd zal het systeem uw instelling voor maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limietTooltip.

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen. 

Orange Ford Ranger rear view with traffic sign recognition

Een geavanceerd systeem om u te helpen binnen uw rijstrook te blijven

Het Lane Keeping-systeem maakt gebruikt van een naar voren gerichte camera om te detecteren of u per ongeluk van uw rijstrook afwijkt. Lane Keeping Aid stuurt lichtjes bij om u veilig terug naar de juiste rijstrook te sturen. Als uw wiel de lijn of de rand van de weg raakt, laat Lane Keeping Alert het stuur trillen en geeft het een duidelijke visuele waarschuwing weer. De technologie wordt automatisch gedeactiveerd bij snelheden onder 64 km/u of kan manueel worden uitgeschakeld.

Extra controle bij vertrek op een helling

Hill Start Assist voorkomt dat u achteruit rijdt wanneer u op een helling vertrekt. Het systeem behoudt 2-3 seconden langer de druk op het remsysteem, waardoor u uw auto beter onder controle kunt houden omdat u meer tijd hebt om uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Het is ook een handige functie voor wanneer u op een gladde ondergrond stopt en start.

Top