HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER RAPTOR > Eigenschappen > Veiligheid & beveiliging

Veiligheid

Of u nu op een snelweg rijdt of door rivieren waadt, de Raptor zit boordevol geavanceerde veiligheidssystemen om de veiligheid van u en uw passagiers te verzekeren. Dankzij geavanceerde Roll Stability Control en elektronische stabiliteitscontrole blijven de banden in alle omstandigheden stevig op de weg. Terwijl Pre-Collision Assist en het autonome noodremsysteem actief helpen om de kans op een aanrijding te verminderen.

Een systeem dat voetgangers beter beschermt

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gebruikt RADAR- en cameratechnologie om de weg voor het voertuig te scannen. Als er een risico op botsen met een voertuig, voetganger of fietser wordt gedetecteerd, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Als u niet op tijd reageert, dan kan het systeem automatisch remmen om de ernst van een frontale botsing te verminderen of zelfs volledig te vermijden.

Maximale grip met minimale krachtinspanning

Door ons geavanceerd Traction Control System wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestaties en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Ford Ranger off road in desert
Ford Ranger Raptor with scuba diving bottles in the bed

Controlefuncties die zich aan uw lading aanpassen

Load Adaptive Control past de elektronische stabiliteitscontrole aan in functie van de totale lading van uw Ranger. Hierdoor is de auto onder alle laadomstandigheden stabiel en beheersbaar.

Uw aanhangwagen recht achter de auto laten rijden

Trailer Sway Control registreert het ‘deinen’ of slingeren van een aanhangwagen en verlaagt de snelheid van uw voertuig tot het probleem is opgelost, waardoor u meer controle krijgt bij het voorttrekken van een aanhangwagen. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk op alle wielen geleidelijk te verhogen.

Ford Ranger driving next to lake and towing boat
Ford Ranger Raptor on racer track

Continue bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem om de banden stevig op de grond te houden, vooral in omstandigheden waarbij het zwaartepunt hoog ligt of in bochten met negatieve verkanting.

Een vroege waarschuwing als een band leegloopt

Als bij een van de banden de spanning tijdens de rit daalt, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) u onmiddellijk over een lek door een pictogram op het instrumentenpaneel te laten oplichten. (Momenteel nog niet beschikbaar voor de Belgische markt)

Ford Ranger Raptor tyre close up
Top