HULP NODIG?

Typ hier uw vraag…
Home > Bedrijfsvoertuigen > RANGER RAPTOR > Eigenschappen > Rijervaring

Rijervaring

Zodra u in de op maat gemaakte zetels van de Raptor gaat zitten, weet u dat dit geen gewone pick-up is. Een reeks geavanceerde technologieën en slimme systemen zorgen voor een unieke rijervaring. En met een druk op de knop kunt u het nieuwe, krachtige Terrein Management Systeem activeren. Er zijn zes rijmodi, die u op elk terrein de beste prestaties bieden: Normal mode, Sport mode, Grass, Gravel and Snow mode, Mud and Sand mode en Rock mode. En voor onklopbare off-road prestaties, is er de unieke Baja mode.

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

Prestaties op maat

Bij off-road rijden vereist elk terrein een andere aanpak. Om u te helpen het maximum uit de Raptor te halen, kunt u met het Terrein Management Systeem de acceleratie, tractiecontrole, stuurgevoeligheid, het schakelgedrag en nog veel meer van het voertuig aanpassen. Kies uit zes verschillende modi om de prestaties in alle omstandigheden te maximaliseren: Normal mode, Sport mode, Grass, Gravel and Snow mode, Mud and Sand mode, Rock mode en Baja mode voor onovertroffen off-road prestaties.

Ophanging geïnspireerd op de racewereld

De Ford Ranger Raptor is standaard uitgerust met de legendarische Fox Pro Race ophanging. Deze prestatiegerichte ophanging werd ontworpen om de meest ruwe terreinen de baas te kunnen. Hevige schokken voelt u amper en hobbels en sporen lijken er haast niet te zijn.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

Ga over elk terrein

Om u te helpen in alle omstandigheden en omgevingen vol vertrouwen te rijden, kunt u met de Ford Ranger Raptor razendsnel schakelen tussen 4x2, 4x4 hoog en 4x4 laag. Op een goede, droge weg kunt u in een meer brandstofefficiënte 4x2 blijven rijden. Maar zodra u off-road wilt gaan of wanneer de wegomstandigheden verslechteren, kunt u moeiteloos op 4WD overschakelen voor meer grip en controle.

Stel uw eigen maximumsnelheid in en de Raptor blijft eronder

Met de Speed Limiter die deel uitmaakt van de cruise control-functie kunt u de gewenste maximumsnelheid instellen. Het voertuig zal deze snelheid niet overschrijden zodat u uw ogen op de weg kunt houden. Als u sneller of trager moet gaan, hoeft u alleen maar het gaspedaal of de rem in te drukken om het systeem te negeren.

Ford Ranger Raptor front LED headlights close up

Koplampen die automatisch inschakelen wanneer dat nodig is

De Ranger heeft krachtige Xenon-koplampen die veranderingen in lichtomstandigheden kunnen detecteren. De automatische koplampen gaan dan vanzelf aan, zodat u gemakkelijker en veiliger rijdt.

Makkelijk binnen de snelheidslimiet blijven

Intelligent Speed Assist is ontworpen om uw snelheidscontrole te ondersteunen, zodat u zich op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert een naar voren gerichte camera automatisch de huidige snelheidslimiet. Indien geactiveerd zal het systeem uw instelling voor maximale snelheid automatisch aanpassen aan die limiet*.

Gold Ford Ranger Raptor driving on bridge

Ziet de verkeerstekens die u misschien niet ziet

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen.

Ford SYNC met Emergency Assistance

Bij een ongeval waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp wordt uitgeschakeld, kan Ford SYNC met Emergency Assistance aan de hand van een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth direct de nooddiensten bellen. U kunt de oproep onderbreken of indien nodig met de hulpdiensten praten. Het systeem kan, zelfs als u dat niet kunt, cruciale informatie geven, zoals uw gps-coördinaten.

Top